VIOP konusunda yardimci olabilecek tecrubeli arkadaslar var mi acaba?
Printable View
VIOP konusunda yardimci olabilecek tecrubeli arkadaslar var mi acaba?
http://share.matriksdata.com/Images/...1607117436.png
Bu tahtada yuklu alim nasil yapilabilir? 10.50'den beri bakiyorum. Bir turlu alamadim. Her gun 10-15 adetlik islem oluyor. Bir kere aktife 100 adet yazdim, veren de olmadi.
Soru su: Bu ulkede ileriye donuk hedge etmek isteyen dolarla calisan sirketler bu isi nasil yapiyor? 15 bin dolarlik islem oluyor gunluk ya.
Marta kadar; dolar 13-14 dersek, sanki 1.2 Cent artık zor gibi…
Ben bu sene ciddi ralli bekliyorum ve her düşüş bence alım fırsatı…
Bankalar hareket etmedi ama cuma günü güzel yerde kapattılar, bir katalizörle çok ciddi prim vaadediyorlar…
Keza endeks geneli de dolara göre geçen sene ciddi yenilmiş durumda…
Bu enflasyon ortamında ben şahsen ciddi düşüş beklemiyorum…
faiz konusu belirsiz olduğu için piyasada her alanda görülen fiyatlama problemleri burada da var..türev ürün alacağın zaman karşı bacağındaki adamın risk algısı önemli..şubat ve mart vade 2022 kontralarında toplamda 800bin civarı kontrat açılmış.. fena sayılmaz. hatta aralık 2022 kontratında da 80-90 bin kontrat var.. bu da şimdilik fena sayılmaz.. hatta ilerleyen zamanda aralık kontratı sayısı da bence artacaktır..ama nisan 2023 te sadece 77 kntrat var (yazıyla yetmiş yedi).. ters bir zaman.. mesela aralık 2022 aynı zamanda yıl sonu olması nedeniyle kontrat açan insanların olacağı bir vadedir, kendi risklerini aralık ayına göre planlayacaklar için yani..ama 2023 nisan şu anda demek ki kimsenin gündeminde değil.. şu ana göre 2-3 ay vadeli kontrat ve yıl sonu kontratında şansın daha fazla..
ama illa nisan 2023 yüklü miktar almak istiyorum diyorsan bankalarla (veya aracı kurumunla) görüş, onlar sana tezgahüstü türev ürün tasarlayabilirler.. vadeli veya opsiyon.. veya diğer artık ne varsa.. ama senin de maliyet hesaplamanı iyi yapabiliyor olman lazım, kazıklanmak istemezsin sonuçta.. karşındaki adamlar bu konularda cin neticede..
Daily Reckoning yazarı - Charles Hugh Smith - 2022'nin Çöküş Yılı olacağını tahmin ediyor:
2022, ikinci dereceden etkilerin kök saldığı yıldır:
Bir bütün olarak finansal sisteme aktarılan tüm riskler, Fed ve diğer merkez bankalarının kontrol edemediği sonuçlar doğuracaktır. Spekülasyon yapmak için muazzam derecede zehirli teşvikler,
Fed ve diğer merkez bankalarının kontrol edemediği sonuçlar doğuracak.
Muazzam derecede zehirli servet eşitsizliği, Fed ve diğer merkez bankalarının kontrol edemediği sonuçlar doğuracaktır..
Temel sistemlerin kırılganlığına ve istikrarsızlığına bakarsak,
2022'nin çöküş yılı olacağı açıktır.
http://www.silverbearcafe.com/privat...breakdown.html
ortodoks politika uygulanan Naci bey döneminde bile 2.2 dolardan sonra yabancı satışı oldu.3ay sürdü.ve martta Mb olayı ile gummmmm...
şahsen bist100 de , 6 ay en fazla 2 doların zirve olacağını dūsunuyorum....uygulanan politika zaten muaamma ama ondan önce hukuk vs.problemerimizden zaten yabancı gelmiyordu.
eğer dolar 13 olursa olası küresel bir düşüşle 1.2 dolar yani 1.600 endeks bence olasıdır.
oradaki eski zirveye pulp back...
bu doğrultuda zamanı gelince short acarim...
Sagol discretus.
Aralikta da islem yok fazla, gunluk 800-900 adet islem oluyor. Benim almak istedigim dolar bunlardan cok cok fazla. Ama bu isin butun vaktimi yemesini de istemiyorum. Yani oturup orda 1 ay mal alacak halimiz yok.
Olay soyle. Dolari yatirim araci olarak gormuyorum, ulkemin kuruna saygisizlik benim acimdan. Gelecegini guvene almak icin alan insana da niye aldin diyemem ama. Simdiye kadar hep benim dolarimi p.c etti. Giderken herifin tabutuna bir civi de ben cakmak isityorum. Benim TL gelirim yok. Bu yuzden kaldiracli islem yapmam gerekiyor. Simdiye kadar tahvillerde bile otomatik verilen kaldiraca hic bulasmadim. Kaldiracin tamami kadar parayi yurt disinda tutacagim.
Bazi sorularim var, cevaplarsan sevinirim:
1. Vade sonu gelince satmamissam eslesme fiyatlari nasil oluyor? Yani spottan cok farkli olabiliyor mu (faiz cikinca)?
2. Vade sonu gelince otomatikman kapatmada pozisyonlarin hepsinin kapatilmama ihtimali var mi?
3. Diyelim kisa vadeden aldim orasi daha likit oldugu icin. Bunu otomatige baglama ihtimalim var mi? Yani her vade sonu kapasin ve tekrar acilsin.
4. Komisyon ucretleri nasil oluyor?
Cok cok tesekkurler.
Temizlenecek. Ben umutluyum senelerdir ilk kez. Artik insanlardan igrenir olduk. Her sey yalan iftira.
Babacan burda ozetlemis: https://www.youtube.com/watch?v=XGtA1yU4Yhg&t=2180
Guzel insanlar var secmenin onunde. Babacan ve Mansur Yavas benim hosuma gitti.