Abi resmen paradigma gibi yazmış ama cevab çok sade net:he:
Printable View
Dün Bakan Nebati 21 tane twitter profesörü tespit ettim hepsinin dosyası var dedi. Biri epistomolojik kopuş yaşamış, Star Wars izlemeye gidiyorum demiş. Sanırım ona çok içerledi, bir bankanın da yönetim kurulunda diye ekledi. Yani araştırmış bence.
Zamanında yeni işe başlamıştım, müdür paradigm shift yapacağız vs anlattı, benim bilmediğim bir kavram. Neyse kimse anlamamış, sürekli paradigm shift vs sözü geçerdi, espri yapılırdı.
Şimdi düşününce anlamamış olmam normal geliyor, ben daha yeni işe girmişim, bırak eski düzeni, iş yeri nedir, çalışmak nedir vs daha bilgim deneyimim zayıf. Gerçekte paradigm shift'i yaşayan benmişim.
Şimdi bilmediğin şeyi hemen araştırmak mümkün.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Paradi...4%9Fi%C5%9Fimi
Dünyada son insan kalsa idi..
Ona teslim edilmezdi o hayvanlar..
Hikaye bu kadar SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz bakıyorum Epistomojik Kopuş (epistemological break) yerine, Epistoomojik Kırılma (epistemological rupture) kullanılıyor, daha iyisi olarak Epistomolojik Kayış (epistemic shift) kavramı kullanılıyor.
İnsanın epistomolojik kopuş deyince uydunun dünyadan ayrılması gibi şeyleri zihninde canlandırması normal geliyor. Yeni bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete gibi bir düşünce doğması normal.
Epistomolojik Kayış deyince tamamen farklı kuralların kavramların geçerli olduğu bir düzene geçiş daha kolay anlaşılabilir.
Ben bu tip bir şey yaşamadım, her türlü duruma göre tedbirlerimi alma alışkanlığım vardı.
Öte yandan insanlar özellikle genç kadınlar evlenince epistomolojik kayış yaşayabilir, kocanın ebeveynine içinden gelmeden anne baba demek ve onlara karşı saygı ve sevgi alametleri göstermek zor bir durum olabilir bir çok kişiye.
Ceza evine ilk defa giren, yatılı okula küçük yaşta yazılan veya artık kalmadı ama askere uzun dönem olarak er yazılan bu tip durumları yaşayabilir. Er olmamak için bir çok kişi açık öğretim okuyordu.
Bakanın epistomolojik kopuş dediği artık faizler ve krediler eski anladığınız şekilde işlemeyecek anlamında olabilir. Öte yandan ben henüz o tip bir şey görmüyorum zorlama bir yapı var, geçiş döneminde bile değiliz. O yüzden eleştirenler hayal aleminde yaşıyorlar diye eleştiriyor olabilir.
Abi şimdi hatırladım
Ben de yaşadım.
Çocukluktan gençliğe ilk geçiş yılları.
Islah evine düşmüşüm.
Aynı zamanda gurbet içinde gurbettesin.
İlk geceyi atlatan hayatta kalır..
Fatihin kilimi var..
Bi arkadaşa söyletiriz her gece
Dalarız sonra..
Çok dayak yediğimden hafıza da bişey kalmaz...
İyi ki hatırlattın..
İyi kopmuştuk..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cebimde beş kuruş para yok sadece Kredi kartı vardı o an yapacağım en mantıklısı stok yapmaktı. Kredi kartı ile altın alsam 1000 TL o gün. Bugün altın aynı 1000 TL. Ben 5 lik yağı 40 TL ortalamadan stok yaptım iki yıllık salça 10 TL kg şeker 30 TL beşlik. Sabunu deterjanı A dan Z ye 30 bin TL lik almış olduğum stok bugün 90 bin TL olmuş fakir mantığı ile ancak bu kadar kazanılabilir
Mayısta babamdan altın borç aldım araba alırken 1000 TL idi. Arabayı Kredi çekip aldım 61500 TL 84 bine sattım. Bugün tekrar 68500 araba aldık senin memleketten onu da 78 bine okutsam her ay bir tane öpsem yeter Allah bereket versin.