Benim favorilediğim ilanlarda henüz zam yok (antalya değil,zıttırıfıstık bi anadolu şehri)
Sahte ilan mı değil mi 1 aya bakacağız
Printable View
Benim favorilediğim ilanlarda henüz zam yok (antalya değil,zıttırıfıstık bi anadolu şehri)
Sahte ilan mı değil mi 1 aya bakacağız
Takip ettiğim ilanlarda düzenli olarak fiyat artıran da var, 8 aydır fiyat sabit duran da var. Aynı evsaftaki eve 3 isteyen de var 5 isteyen de. Ortak özellikleri satılmıyor oluşu. Kimse tam olarak gayrimenkulün gerçek değerini bilmiyor, ya tutarsa hesabı. Çevremdeki bazı konutlarda 3-4 ay afiş asılı durduktan sonra satılmıyor denmesin diye afişi kaldırdılar ama sarı sitede ilanlar güncellenerek devam ediyor.
Paraya sıkışanlar ortaya çıkmaya başladı, En düşük 600k olan bir sitede 480K dan yeni ilan geldi. Bir adette 510K dan geldi. Faiz indiriminden ümidi kesti anlaşılan millet. Haberturkte izledim bugün bakan çok kararlı konuşuyordu. Bu işin ticaretini yapanları kesinlikle bu indirimden faydalandırmayacağız. Sadece hiç evi olmayanlar faydalanacak diyor. Nihayetinde yarın açıklanıyor. Bakalım ne olacak dağ faremi doğuracak yine son müjdeler gibi
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
En son 6 ay önce konut kredi faizi, ilk evini alacaklar için %0,99, KKM si olanlar için %0,89 yapılmamış mıydı? Sahi ne oldu ki o faizlere, şimdi tekrar %1 in altına iniyoruz açıklaması geliyor. Abdest mi tazeliyorlar? :)
Geçen hafta Zeytinburnunda aldığım eski - döküntü daire için bugün vergi dairesinden aradılar. Ama işlerinde uzmanlaşmışlar ; önce hoş beş , hayırlı olsun falan derken sohbet şeklinde kaça aldığımı, satıcıların katakülle yapıp yapmadığını , emlakçı vasıtasıyla alındıysa fatura kesilip kesilmediğini soruyorlar. Önce inanmadım, telefonu kapattım. Sonra yine aradılar ve kimlik teyidiyle başlayarak konuştuk.
Maliye bakanlığı gerçekten sıkı takibe almış görünüyor. Lakin cezai yaptırımı var mı, kime nasıl ne yapılacağını bilmiyorum. Sadece korku salmak için mi, yoksa şahane bir ceza- gelir kapısı bulunduğu için mi sıkı takip göreceğiz.
Ziraat bankası, maaş müşterisi isen 250k veriyor 0.99 ilk evse, fazlasını vermiyor geçen hafta sordum.
Oradan maaş alan bi yakınımın üzerine alacaktım, 250k için değmez dedik nakit bastık geçtik.
Yarınki kampanya ciddi bişey olursa daha yüksek meblağ, başka bi yer için çekebiliriz ben de takipteyim.