keko 17-18 aralığından alırım anahtarını....:kahkah::kahkah:
Printable View
hisseler can çekişyor resmen...şu yüksek faiz belası da bir inse de eski günlere dönsek...borsanın tadı tuzu kalmadı...:kahkah:
belirlediğim kademelerde tekrardan alım tarafında olacağım..bakalım nasipte neler olacak ?? bu arada genel kurulda konuşulan konulardan iki tanesini burada dile getirmek istiyorum...gerisini de sizler tahmin edin...birincisi berkosanın tokide taşaronlara mal verdiğini bizzat patronun oğlu enis bey söylemiş...hatırlarsanız biz de burada tokinin inşaatlarda kullanılan malzemeleri bizzat almadığını ama işi üstlenen mütahitlerin berkosandan ürün aldıklarını söylemiştim...zaten tokilerde kullanılan malzemelerin çoğu türkiyenin her yerinde aynı olduğunu da söylemiştim...böylece daha önce yatırımcı arkadaşlardan aldığımız duyumum patronun söylemesi ile de netleştiğini anlıyoruz...bu ürünleri sadece toki değil türkiyenin sayılı ve önde gelen inşaat şirketlerinin de berkosan ürünlerini kullandığı toplantıda söylenmiş...
ikinci bir konu da toplantıda bir yatırımcının BYD türkiyeye geliyor kendileri ile görüşüp mal satacak mısınız sorularına enes bey ; ürünlerimiz çok kaliteli ve katma değeri yüksek...görüşmeye ben değil onlar gelecek çünkü türkiyede onların ihtiyacını ancak ben karşılayabilirim demiş...:kahkah:
şimdi bu iki konu üzerinde bazıları çok ileri geri konuşacak..ama buradan uyarayım ileri geri konuşacağınıza toplantıya katılan toplamda 5 yatırımcıya ulaşıp onlardan teyit alın...ha katılan iki kişiyi ben tanıyorum..kalan üç kişiyi de siz bulup sorun...:yes:
daha başka konular da var...ama şimdilik bu iki konu bile berkosanın potansiyelini göstermeye yeterdir...inanan alır veya takviye yapar...inanmayan da zaten satar gider başka hisseler alır...
bence ikisi de değil...sorun mevsimde...kış mevsiminde hangi ağaç büyüyüp meyve verebiliyor ?? bakın borsaya hemen hemen her hisse benzer durumda...
ülkemizde faizlerin yükselmesi, kur korumalı mevduatın giderek büyümesi piyasadaki nakiti emeceğini tahmin ediyorduk ama açıkçası bu kadar da değil ....neredeyse borsaya akan tüm suyu kuruttu bunlar...şahsen bu ortamda dahi seçtiğim hisselerin beni ileriye taşıyacağını düşünüyordum...geçmişte taşımıştı da...ama bu sefer istediğim gibi olmadı...
son bir yılda aldığım hisselerin kaliteli olduğuna inanıyorum...ama gerçek anlamda bir çıkış yapabilmeleri için en azından bahar mevsiminin gelmesi gerekiyor...biraz yağmur yağıp dereye su akması lazım...bunun için bir gözümüz merkez bankamızın indireceği faizlerde...diğer bir gözümüz kur korumalı mevduatın bitmesinde..
şu anda faizler ve altın yatırımı parayı çeken yatırımlardır...borsa biraz çıkışa geçse bence bu iki yerden de borsaya ciddi bir para girişi olacak...borsada yatırım yapmak isteyenler girecekleri vakiti belirlemek istiyorlar...borsa bu şekilde düştüğü sürece kimse parasını getirip de borsaya koymak istemez...borsanın alternatif yatırım araçları rağbet görmemeli...benim düşüncelerime göre en geç ocak ayına kadar konjöktürün borsanın lehine değişmesi gerekiyor...bizde izleyip bekliyoruz...elden de bir şey gelmiyor...
geçmişte berkosanı almadan önce sanfm hissesine de bakmıştım...sermayeleri ikisinin de aynı idi...ben avrupada fabrikalarının olması , ihracat oranının daha iyi olmasi ,döviz pozisyonunun daha çok olması kısacası finansallarının çok daha iyi olmasına bakarak berkosanı seçmiştim...geçen sürede baktığımızda sanfm piyasa değerini 1,5 milyardan 4,5 milyara çıkarmış iken benim gözümde daha iyi olan berkosan ise neredeyse ilk aldığım fiyatının sadece %20 üzerinde...
doğruya doğru borsanın önce sonbahar sonra da kış mevsimine doğru gittiğini görüyordum ( yalnız bu kışın bu kadar da kutup soğuklarına gireceğini tahmin etmemiştim.. ) ama berkosan hisseme güvendiğim için borsadan çıkmayı düşünmedim...kısmetimizde bu varmış..sanfm üç kat gitti berkosan çok minik adımlar attı....:kahkah:
bu zor süreçlerde elimizde kaliteli hisselerin olmasını da bilmek moral veriyor...bahar eninde sonunda gelecek...