Bist kapanışı bekliyor herhalde :)
Printable View
Evet ,
sanal ortamda, bazen yanlış yapılabilir.
ama , samimi olanın özür dilemesi gerekmez.
Ülkeye sadece kaçak TL sokmanın, şimdilerde anlaşılması zor bir durum olduğu için , yaşanmış bir anım olarak verdim. Alnımızın terini koruduğumuz zannediyorduk. Pek de yanlış yapmamışız bence..her neyse..
Bir anım daha var, yazacağım..
Memlekete gelirken bir gün , şantiyeden bir Televizyon götürmemi rica ettiler..Memlekette henüz fabrikası bile yokken tabii.
Kim' e dedim ?.
Sen gümrükte, Ankarada falanca polise ver yeter dediler.
Bulduk ve verdik. Ancak malum bürokrasiden İzmir uçağı na geç kaldık. Gece özel ekip arabası ile uçağa
yetiştirildik.
Peki polis kimdi ? tanımıyorum.
Ama olayın aslı şöyle idi..
Malum, gurbette herkez özlem çekiyor ve tek imkan Telefon. VE ÇOOOK pahalı, ayrıca yok Alahın çölünde..
Ama bizim gençler (işçiler) bir yol bulmuşlar..Türk Telekom Ankara da bir memur, akşamları bir iki saat şantiyeye telefon açıyor ve sırayla gençleri ailesiyle görüştürüyor.Beleş tabi .. Amme hizmeti yapıyor adam..
İşçiler altta kalmamak için para toplayıp bu şahsa TV alıp gönderiyorlar.İşin enteresan tarafı işçiler de bu memuru tanımıyorlar.. Bende buna alet oluyorum. Polis de tabii..
Şimdi bu memur u rüşvet aldı diye mi suçlayacaksınız, beni ve polisi de yardakçı ?...
Bu günler geldi, geçti.. ama gerçekti..
ha 70 sente muhtac olup borcun cok dusuktur
ha kasalar doludur ama borclar 750 milyar dolar borcun vardir
Arada bir fark yok ama bana sorarsaniz birincisi cok daha iyi
Egitimi olmayan dangalaklara birincisi cok kotu ikincisi cok daha iyiymis gibi gostermeye calisiyorlar
onemli olan net worth tur yani NET olarak ne kadar paraniz var
gerisi fasa fisodur ama gelde bu yobazlara anlat
borc parayla kasalari doldur sonra IMF ye 10 milyar dolar borc verecek durumdayiz de
Ulke hakikaten magara devrine donmus durumda hemde 200 e yakin universite varken
Dolar/TL gün içi en yüksek seviyesinde 4.4661
Yok ya toprağı bol dahi olmasın
O dönem Usa nin "monetarial genlesme" icun dünyaya maks ihtiyacı olan dönem
Önce Karaköy iskelede bul Karayı al parayi tezgahı kurarsin
Arkadan cepten cüzdan çekici ekip gelir
Yani adam o dönem dolarlari başladı dünyaya dağıtıma komaya yoksa tezgah olmadan dümen donmez
Sende iştahlı atla diye
Bunun karşı bacağı suna buna muhtaciz deye
Aslına baksan bi şeye muhtacmisin o dönemki soru yani orası iste o essah soru isareti
Bence realite bu
Düşünsenize sen kullanma o kullanma
Nasi dolarize etcen peki dünyayı
Reality can not cover by çamur from sun
Ingilish bu ka wallahi bizde
Sarkilardan öğrenince bu ka oluyo
ilk şarkı şöyleydi
Don't you know what the night can do. .. keh keh
petrol 80 i geçti
Ben Eco, Reco anlamam..:)
Nihayetinde haticeye değil neticeye bakmak lazımdır..
Möhim olan, bir ''el parasıyla kalkınma'' modelinin daha sonuna gelmiş olmamız..:cool:
Bundan sonra parite 1,15 bir hikaye, 1,10 ayrı hikaye , hatta 1 bambaşka hikaye..
The end..:(