çok değerli fikirler, istişareyi her zaman severim ve faydalı olacağına inanırım. bol kazançlar
Printable View
Sn. Hayrani, istişare olması için ben de naçizane şunu belirtmek isterim. İki üç hafta önce NNF den iyi kar edip kenara çekilmiştim sonra sanki çok da irdelemeden (Allahtan) sattığım miktarın 1/5 i kadar geri aldım dün itibariyla da zararına satış girdim. Bunu şunun için yazıyorum; bazen karı cebe koyup kenarda izlemek gerekiyor. Futboldaki gibi kenarda beklemek lazım bazen, sanki sürekli oyunun içinde top peşinde koşunca zihin yoruluyor doğru karar veremiyorsun. Geri aldığım NNF miktarı sattığımdan az olduğu için kardan zarar oldu ama şans eseri daha fazla da alabilirdim kar da gidebilirdi. Uzun lafın kısası, şunu farkettim her yatırım aracının bir dönemi oluyor kimi zaman altın, kimi zaman usd, kimi zaman borsa (HSYF). Kendi adıma doğru zamanda ondan ona atlamak mümkün olamıyor. Portföyde az da olsa herşeyden bulundurmak kar görünce çıkmak bana hep daha iyi kazandırdı ama ne zaman artan enstrümana ekleme yapsam zarar ettim. Başıma en çok gelen iki şey: 1) Çok kez uygun zamanda uygun fiyattan almama rağmen ya erken satıp kardan zarar ettim /veya/
2) Kar edip sattığım ve fiyatı yükselmiş ürünü daha yukarı gidiyor diye acele edip tekrar geri aldım kardan zarar ettim
Son söz: Bazen çok hareket etmemek, sakince beklemek, yanlış hareket etmekten daha iyi oluyor.
Portföyü yeniden şekillendirme aşamasındayım. Mac ve Mps’de son dönemdeki performans düşüklüğü can sıkıcı. Yeni portföy ile ilgili düşüncem şu şekilde. Kafamda tam netleşmesede muhtemelen Mac ve Mps’yi ikiye bölüp Nnf ve Rbh ile çeşitlendireceğim.
Ek olarak:
Performans düşüklüğü olan fonlarda inat etmemeyi, geçen sene bir dönem tüm hsyf’lar uçarken Acc’de kitlenip kaldığımda öğrendim.
Yeni fonlari yeni halka arz olmus hisselere benzetebiliriz.En az 5 tavani oluyor.Sonrasi muamma.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında aynı gün TKF ve NNF'yi de sattım. Bir gün sonra da satabilirdim, herneyse. Dün itibariyle de AFT'nin tümünü çıktım. Elimde bir tek eser miktarda AES kaldı. Fonlar kesinlikle trade yapmaya uygun değiller, pişman oluyorsunuz. Ancak şu da bir gerçek ki ekonomisi bu durumdaki bir ülkenin borsasının böyle yükselegelmesi normal değil. Dolar bazlı düşük vs. bana akılcı gelmiyor...
Bugün ABD de seçim günü. Biden açık ara kazanırsa Trump itiraz edemez ve piyasalar rahatlar. Fark az olursa Trump oyunbozanlık yapabilir ortam gerilir, piyasalar sıkıntılı olur.
Biden da kazansa piyasa ile inatlaşamaz ve mevcut politikalara devam eder diye düşünüyorum. Gergin bir dönem geçirme ihtimaliz var.