yaw selam vermişlim yok derken o kadarda odun değilim hayırlı işler kolay gelsin falan anca... :he: yeterince cevre var ama işte olması lazımmış demekki.
bendeki durum şu.
yanımdaki insanlar mutlu ise ben her türlü mutlu olurum.
Printable View
yaw selam vermişlim yok derken o kadarda odun değilim hayırlı işler kolay gelsin falan anca... :he: yeterince cevre var ama işte olması lazımmış demekki.
bendeki durum şu.
yanımdaki insanlar mutlu ise ben her türlü mutlu olurum.
Başkan bu iş dönemsel...
Kendimdem örnek vereyim; "herkese yardım edeyim..." diye düşündüğüm bir zamanda,
benim topiğe gelip kod sordun, saatlerce uğraştım yazdım, yolladım...
Bir teşekkür bile etmedin. Dahası senden önce de birisi aynı biçimde davranmıştı...
Sonra anladım ki, "karşılıksız yardım edeyim..." vb. değil mevzuu...
Bir dünya saymıştım sana da ötekine de :evil:
O iş pasif agresife bağlar sonuçta. "Herkes mutlu olsun ben zaten olurum!" gibi bir durum, bünyede nükleer reaktör yoksa yalan.
Eninde sonunda tükeniyor enerjin.
mutluluk evrensel nesnelleştirilmiş bir kavram değildir, çoğuncana özneldir... kimisi serçe parmağındaki nasırı sökerken mutlu olur , kimisi başkası için fedakarlık yaptığında ... belirlenimcilik gayesi ile olguları determinist kalıplar içine almaya çalışmak, nafile bir çabadır.
üstad şu forumda benden çok ceza yiyen yoktur :he:
o döneme denk geldin. tabi 1 2 ay diskoya gidiyorum bazen.. medwig neysede babadağlı acımıyo basıyor 2 ay. o döneme denk gelmiştir eminim. ama hata bende yinede dönüşte unutmamak lazımdı affola.
herkesin mutlu olmasını bekleyemezsin herkeside mutlu edemezsin orası başka.
ama bunun işte parayla pulla alakası olmadığını düşünüyorum
mutsuz birini sürekli hayattan şikayet eden biri ben mutlu etsemde 1 saat sürmez geri dönüyor o nedenle bence para ile ilgili birşey değil.
ya bunları etkileyen birşey var frekans gibi.. yada bende birşey var insanlar hep mutsuz görüyorum
:drunk::drunk:
Eyvallah.
Ağa matematik basit...
0-Dibin dibi.. Kanser, uzuv kaybı vb...
1-Yitik, dil bilmeyen göçmen,
2-İşsiz, potansiyel olarak da iş bulma şansı yok,
3-Açlık sınırında yaşıyor ama...
4-Mutsuzluğunu paylaşacak birini bulmuş,
5-Mutsuzluğunu paylaşacak biri de, minimum ücretle iş bulmuş,
6...
7...
8...
9...
10-Maslow abinin sözünü ettiklerini 10' a katlamış eleman.
9- Bi tık aşağı düşmüş,
8-Daha kötü villada yaşamak zorunda kalmış,
7-Daha kötü bir şehire taşınmış,
6-Geliri bi tık düşmüş,
5...
4...
3...
2...
1...
Tamamen varsayımsal yazdım. Belki birileri için anlam bile ifade etmiyor olabilir.
Ancak empati kurabilirsek...
Bunlarda 1 tık yukarı çıkma ile, 1 tık aşağı düşmek arasında "hangisi duygusal anlamda daha büyük?" dersen...
-"Emin değilim!"
anldım yukarıdaki sıralamayı..
ister meta olsun ister mistik anlamda olsun diyorsun.. ancak işte bunu ölçecek bir birimde yok haliyle.
bir insan mutlak mutsuzluğu yaşayamaz. dibin dibine göre mutlu olması gerekir.
yani bir insan % 70 mutludur da diyemiyoruz.
ben daha çok mistik anlamlara yüklüyorum mutlu mutsuzluğu.