rahmetli levent kırca yaşasaydı bu zig zeyvırlar için güzel bir parodi yapardı
bırakın elinizdeki zigleri, herkesin elindeki zig zıvırlar kendine... diye başlardı..!!
Printable View
rahmetli levent kırca yaşasaydı bu zig zeyvırlar için güzel bir parodi yapardı
bırakın elinizdeki zigleri, herkesin elindeki zig zıvırlar kendine... diye başlardı..!!
Cb den tokadi yiyen conilerin fonlari aglaya aglaya gelip mal aliyor bistten.
Hem itin bur tarafina sokuor bunlari yinede mal almaya geliyorlar..iyi is bu
ABD yi ziyaret eden her turkun abd yi ovmesi artik beni sasirtmiyor gayet normal
Ama yasamak ve ABD deki gozle gorulen sasa ve lux ve insanlarin arka planindaki sistemi anlamak olayin dibini anlamak icin buralarda yasamak lazim
20T dolar borcu olan ve 20T GDP si olan bir ulke. Borcunu borcla odeyen bir ulke. 2. dunya savasindan beri borcu hem absolute rakam olarak hem GDP ye orani olarak rekor kiran bir ulke. (99-2000 seneleri haric cunku internet boom olmustu)
Su son iki cumle bile ulkenin ne kadar kirilgan ve zayif oldugunu daha da onemlisi gidisat (trend) in ne kadar kotu durumda oldugunu kanitliyor. Bunu durdurmak icin hicbir sey yapmiyorlar. Cunku nasil olsa borcumuz dolar cinsinden basar basar oderiz nasil olsa dunyadaki geri kalan 195 ulkede uzerinde 100 yazan yesil renkteki kagit parcasina tapiyor, 70 senedir beyinlerini bosuna yikamiyoruz diyorlar.
Ha Turkiyenin gelecegi daha mi parlak? Hayir. Hatta daha kotu. Ama o baska bir muhabbet konusu.
ABD nin yanlisi, gocmen politikasinin kendisini kurtaracagini zannediyor. Onune gelen her bulus her zeki adami ulkeye kabul et ama yanlarinda es dost akraba dolsunlar ulkeye ama adam google i kursun oradan gelecek parayla biz adamin yaninda getirdiklerine bir sekilde bakariz gibi bir mantikla ulkeye bok pusur doldurdular.
ABD nin neresine gidersen git hangi okul yada sehir yada kutuphane toplanti sirket starbucks falan neresi olursa olsun hep genclerin ezici cogunlugunun gocmen oldugunu goruyorsun. Cunku kendileri cocuk yapmiyor. BIr baska degisle ulkeyi tasima suyla degirmeni calistirmak mantigiyla calistiriyorlar
Kendi okullari berbat o zaman zeki insanlari ithal edelim
kendi kadinlari berbat guzel kadinlari ithal edelim
kendi araclari berbat o zaman ithal edelim
ekmek yapamiyoruz ithal edelim
cilek uzum muz domates uretemiyoruz ithal edelim
zaten dis ticaret acigina bak anlarsin yada bir markete magazaya git hersey ithal. Ceplerinde bes kurus para yok borcu borcla cevirerek yasiyorlar ama dunya insanlarinin beyni yikandigi icin bu adamlara borc vermeye hazir yesil kagit parcasina tapmaya hazir
bu sistem degismez bu boyle surer gider. ABD nin GDP si bir gun 22T ama borclar 30T olur ama hala devam eder. Bir yerde bu sistem kirilacak cokecek ama sanirim daha cok var o gune. Ben bu forumda bile kimseyi ikna edemedigime gore averaj insanlarin yikanmis beyinleri bunu anlamalari imkansiz
yada ben ne ekonomiden nede finanstan anliyorum hicbirseyden anlamiyorum belkide
bir sey soyleyiim inanmayacaksiniz bilmem daha once yazdim mi
ABD den TR ye geliyordum 2 ay once bu forumda yazdim yanimda ne getireyim ne istersiniz falan
adamin teki ozelden bana yazmis bana california uretimi zeytinyagi getir
dusunsene adamin Turk mali zeytinyagina bile guveni yok
adama hak verdim ama adama bir daha ulasamadim. Buyuk ihtimal zengin aristokrat bi tip. Zaten onlar bilirler neyin nerede iyi oldugunu. Adama bi ulassam kesin bulusup somurucem bilgisinide adam ortaya cikmiyor
sen carry trade den parayi goturduler diyorsun ama
hesap yapalim
3.30 lara dustu dolar ama diyelimki aralarindan birileri butun dolarlari 3.50 den bozdurdu
sonra gitti %15 ten faize koydu
yani bu adamin zarar etmemesi icin eylul 2018 e kadar dolarin (3.50*1.15=4.025) i gecmemesi lazim
deli bunlar
bu kadar riskli bir cografyada boyle bir pozisyon alinirmi? Ellerinde para cok demekki
diyelimki dolar 3.80 den kapandi Eylul 2018 de
adamlarin kari (4.025/3.80=%6)
1 senede %6 kazanmak icin 3. dunya ulkesine bu kadar para getirilirmi?
aptal degiller elbette, ama risk istahi cok fazla, gereksiz fazla