[QUOTE=khan07;2272046]Son iki operasyon arası sekiz yıldı, inşallah bu kadar sabretmez
2 yıla yaklaşıyor geriye 6 yıl kaldı o zaman:-((((((. Allahtan borsa göçtüde giden hisselerde bizim gibi çöktü..Teselli ikramiyesi..
Printable View
[QUOTE=khan07;2272046]Son iki operasyon arası sekiz yıldı, inşallah bu kadar sabretmez
2 yıla yaklaşıyor geriye 6 yıl kaldı o zaman:-((((((. Allahtan borsa göçtüde giden hisselerde bizim gibi çöktü..Teselli ikramiyesi..
Ya bu eline göre yazan tatlı su kurnazlarına hayranım)))
Bi kaç son yorumuna baktım. Dünyanın en büyük porselen üreticisi falan))) var ya malda yakalanınca yorumlar nasıl değişiyor. Elinde hisse olmayaydı, millete gaz vermeyin, ky yi koruyorum , kp şöyle kp böyle))) derdin sayfalarca. Neyse, bu işler böyle.
Bana kardeş falan yazmıştın, sonuçta her insan evladı kardeşimdir sıkıntı yok. Seni de severim. Tek bildiğin hisse bu olsa da iyi niyetinden şüphem yok. Lakin yaşça da borsa olarakta senden önde olduğumdan şüphen olmasın))) burda aralarda yakalanıp zarar ettim diye borsa bilmiyorum zannetme. Sen 8 yıl yazmışsın, ben sana 2003 2004 ten bile bahsederim.15 yıl önce 4 gün üst üste çift tavan gitmişti. O zamanlar seans tavanları ayrı ayrıydı. Niye gitmişti o kadarını hatırlamıyorum ama bu kısmı aklımda kalmış.
Ayrıca operasyon falan yazmışsın. Yanlış terim kullanıyorsun. Bak borsada her malın hissenin bir ederi vardır. Maliyet gibi düşün. Nasıl bir ürünün maliyeti varsa hissenin de ederi vardır. 93 yılında ilk hisselerimi almıştım. Çelik halat haznedar tuğla falan vardı o zamanlar. Borsacı büyüklerimden ilk öğrendiklerim defter değeri özsermaye ve piyasa değeri idi. Bunlar her zaman çalışır. Evladiyeliktir. F/k teknik şu bu, bunlar yeni nesil ve sonradan yurtdışından evrilme terimler. Özsermaye defter değeri piyasa değerine göre hisse ucuz mu pahalı mı kıyas yaparsın. Bunun defter değeri 7.30 hesaplamıştım son bilançoya göre. Özsermayesi 300 m. Tl. Piyasa değeri 200 m. Tl. Yani zaten şu an operasyon var))) ama aşağı yönde baskı operasyonu.
Ayrıca operasyon dediğin :
Arsan 2001 de 1 tl den alıp 39 tl ye çıkarmaktır. 2 tl lik flab ı alıp 27 tl çıkarmaktır. Senin yazdığın anlatmak istediğin gibi bunun 5 ten 10 a çıkması bir operasyon değildir. Operasyon içi boş temeli ederi olmayan hisseleri alıp 20-30 katına çıkarmaktır. Yoksa bunun 5 ten 10 gitmesi normal bir durum. Düşmesi anormal.
Bu arada ben de ufak vardı. Bugün toplamaya başladım. Düşse de çıksa da elimde olsa da olmasa da bu hisse için yorumum hep aynıdır))) ederinin değerinin kat be kat altında.
Bunu da senin yazdığın gibi basit muhasebe işlemleri diyip küçümsediğin yerden başarıyorlar)))
Yurt dışında en büyük suç, muhasebe eksiklikleri ve vergi kaçırmaktır. Adamlar nerdeyse terör suçu gibi görüyor avrupada amerikada. Bizde işveren diye istihdam sağlıyor diye, hep görmezden gelinir. En fazla matrah arttırımı cezası )))
Bizde patronlar borsaya değerlenmek tanınmak için değil, borsacıları sövüşlemek için kote oluyorlar. Piyasadan sıcak para çekmek için.
50 şirket borsa piyasa değerini toplasan bi Nike ın botsa değerine ulaşamazsın)))
1 tl lik 1 lot banvit yıllarca zarar eden banvit 12-13 tl 1 lot a yabancıya satıldı. Madem ederin buydu da neden borsa da 12 kat altında işlem görüyordu??? )))
Neyse Kp ci kardeşim, benim hafıza aşırı dolu artık erorr veriyor)) bu işleri anlatmaktan bıktım.
Sadece şunu düşün. Şimdi git şirketin kapısını tıkla. Ben geldim de. Borsa piyasa değeriniz 200 m. Tl de, bana kaça satarsınız de))) ben sana diyim minumum kapıyı 2.5 milyar tl den açarlar.
Eeee o zaman borsa değeriniz niye 200 m.tl diye sor, ona biz karışmıyoruz derler)))
Şimdi operasyonu anladın mı kardeşim.
Neyse bunlar tırı vırı bitmez. Borsa acımasız kapitalist bir sistem.
Av ve avcı. Yem ve balık.
Ne okyanus biter ne balık ne yem ne av ne de avcı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Parlak bir bilanço ile bu sığ tahtada büyük eller çok güzel hareketler yapar. O gün geldiğinde burada olmaktan başka çare yok..
Yeni yatırım ve marka değeri haberleri hissenin fiyatında fren görevi gördü, buna da şükür diyelim. Ytd.
İstanbul basın ekspres yolu üzerinde bulunan iki adet kuleyi 1 yıldır cephe kaplama sını bitiremeyen fakir tüccar....ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu fakir bizide yaktı. Zengin ile Güneşten zarar gelmez demişler. Bu eskileri dinlemekte fayda var😀😀😀
Temelreis Bey,
Zaman bulursam uzun yazarım da kısa cevaplar;
Deve var bir akçe, deve var bin akçe
KP 7’lerde dikkat diye hep yazdım. Fiyat 3 dolarken başka, aynı performansta 1 dolarken başka yazmak tabii ki çok doğal.
5’ in altını bekliyorum diye yazdım. Geldi, şimdi beklenti daha olumlu.
Senin gibi 3 dolardayken super kağıt, kampanya, anormal beklenti yazanlara dikkat dedim. Haklılığım ortada.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsaya Kemankeş sokakta başladım. Cağaloğluna yetişemedim. Belki sen eskisindir, benim 35 seneyi geçmiş. Hisse sahipliğim 4. Vakıf Handan başlar.
Kazanıp kaybettiklerim çok ve bana özel. Sadece portföyümde maliyet kuruşlarda olan Ereğli olduğunu söyleyeyim yeter.
Operasyon yazdım, yapılanlar operasyondur.
Senin yazdığın manüplasyonlar, spekülasyonlar da operasyon tanımının altındadır.
10 tl ortalamadan yıllarca Netaş taşıdım. 50’lerde temeline göre pahalı KY dikkatli olsun dedim.Bağıran hakaret eden oldu.
30 tl lere satıldı şirket, Netaş kumarhanesi açıldı yazdım.
Bir daha da KP hariç hiç bir yere yazmadım.
140 ortalama ile Netaşlarımı sattım belki 7 yıl oldu, hisse 10 tl eskinin 100 Tl’si.
Daha ne yazayım.
Hiç bir zaman elimdeki kağıda göre yazmadım, düşündüğümü yazdım.İlgilendiğim kağıtlara.
Dediğim gibi yıllardır KP hariç yazmadım.
Buna özel ilgim var, beni kağıda dokan abime, her ne kadar aramız bozuk olda da,saygımdan belki. Ata yadigarı belki.
Burada bilgi eksik, yanlış iyi niyetli ümit ettiğini yazan çok.
O kadar açıkta bilgi vat, analiz yok.
Bilançolara öylesine bakılıyor. Örneğin kimse ilişkili şirketlerle alış verişleri analiz etmiyor.
Örneğin aşağıdaki bilgiyi burada görmedim.
İncelemedim ama doğruysa iki üç ay içinde ciddi varlık ilavesi olacak.
Düzenleme iş dünyasını yakından ilgilendiren “yeniden değerleme”yle ilgili dikkat çekici bir maddeyi de bünyesinde barındırdı.
Teklife göre tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasında defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle aktiflerinde kayıtlı bulunan taşınmazlarını 30 Eylül 2018 tarihine kadar Y-Ü- FE ile yeniden değerleyebilecekler.
Sadece 2018 yılını kapsayacak bu düzenlemeden “sat-kirala-geri al işlemine veya kira sertifikası ihracına konu edilen taşınmazlar” yararlanamayacak. Yine, bilanço esasına göre defter tutan finans ve bankacılık sektöründe faaliyet gösterenler, sigorta şirketleri, münhasıran sürekli olarak işlenmiş altın, gümüş, alım-satımı ve imali ile iştigal eden mükellefler ile döviz üzerinden kayıtlarını tutanlar” da yararlanamayacak.
Biraz araştırın bakalım.
Bu konu Kutpo için çok öncelerden dillendirilen ve bilinen konu. Kutponun sahip olduğu varlıkların yeniden değerlemeleri ile çok daha yüksek bir varlık sahibi olacağı. Şayet dediğiniz konu gerçekleşir ise çok olumlu bir gelişme olur. Sabır bu işin ilacı. Hisse üzerindeki operasyonun çok büyük olduğu açık ve net.
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 25 Mayıs tarihli Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun 5. Maddesi taşınmazların yeniden değerlemesi ile ilgili özetle 30.EYLÜL.2018 tarihine kadar şirketler taşınmazlarını yeniden değerleme yaparsa değer artışı üzerinden %5 vergi ödemesi yapar diyor.
Bu Kanun 30.EYLÜL.2018 tarihine kadar yeniden değerleme yapacak şirketlere büyük avantaj sağlıyor.Belki Kutponun 2 yıla yakın atıl bekleyen %100 bağlısı GYO şirketi edinme değerinden atıl bekleyen 25 adet yatırım amaçlı gayrımenkullerini değerleme yaparak devralır,GYO aktifleştirilir,otel,iş merkezi vb.yatırımlarının önü açılır,defter değeri de önemli miktarda yükselir.
Spekülasyon da sıkıntı yok. İyisi de kötüsü de olur. Şu an sen de ben de spekülasyon yapıyoruz. Bu gayet normal. Hayat bir süpekülasyon çünkü)))
Bak yine yanlış terim kullanıyorsun. Anlatıyorum, öğrenmemekte ısrar ediyorsun.
Spekülasyon operasyon değildir. Operasyon tanımı altında değildir.
Operasyon dediğin terim, manipülasyon için kullanılır. Yoksa x hissenin bilanço ya da habere bağlı bir dayanağa göre fiyatının artması ya da düşmesi operasyon ya da manipülasyon değildir.
Manipülasyon=operasyon tahtada 3 şekilde yapılır.
Yıkama satış, Baskı(suni) işlemler, Havuz işlemler.
Herhangi bir dayanağı, temeli olmadan, bu tip işlemlerle fiyatlar şişirilir. İşte buna operasyon denir. Spk nın işi bu tahtalar ve oyuncuları yakalamak.
))))
Oooo bunlar çok yeni
Bak 1990 da bagfaş vardı 5000 tl idi
95 te 15000 oldu. Sonra bi anda 500.000 oldu))) ya borsada şirket hikayeleri bitmez.
Sonra boschfren, 2000 başlarında arsan
Aralarda mutlu akü vardı yine efso.
Afyon 2007 de sonra Aslan.
Senin yazdığın Netaş. Sonra brisa idi bedelsiz işine çoşmuştu.
Falan filan inter milan...
Ben aralarda bazılarını yakaladım. Bazılarında Yakalandım.
Güzel kazandım. Güzel kaybettim.İyi para ezdim)))
Ortağım benden çaldı. Ben de onu ezdim)))
2 senemi heba ettiim. Vs vs. Geldim burda kaybettim. Peşine sasa vestel banvit gerel de çok iyi kazandım. Bu ara bi miktar geri verdim...
Yani hikayeler bitmez. Bizler yolcuyuz. Hisseler borsalar hancı.
Ne alan var ne satan. Hisse kitlendi kaldı. Yabancı çok önceden satıp çıktığı için, in cin top oynuyor hissede.
Adamlar salağa yatıyor. Hisseyi tamamen sahipsiz bıraktılar. Unutturmaya çalışıyorlar. Bakalım ne zaman akıllarına gelecek . Ölü taklidi yapmaktan canımız çıktı..
Bu kadar insanın takip ettiği bir kağıt gidermi?! ya da ölü taklidi yapar mı?! Ytd...
Bu kadar sığ tahtada ve bu düşen işlem hacmi ile buraya babayiğit lazım. O gelmedikçe beklemek bizim makus talihimiz olacak. Elbet bir gün bir babayiğit çıkacak..
Bu kadar operasyona açık bir kağıda babayiğit niye gelmez? Hiç düşündünüz mü?...ytd...
Kutpo ile ilgili herkesin bildiği ve gördüğü bir çok gerçek var. Konuşulanlar hep aynı. Çoğuda olumlu gözüken veriler ne yazıkk ki bunların hiç biri hissenin performansına yansımıyor. Bu durumda herkesin bakıp gördüğü verilerin dışında göremediği bir gerçek var. Bu gerçeği keşfeden işi çözmüş olacak. Maalesef o görünmüyen nasıl bir durumdur ki hisse mefta olmuş durumda.
Bugün şirketi aradım. Bir yetkili ile görüştüm. Temettüyü sordum. Verdiği cevap sizin gibi arayıp soranlar oldu bizde patronlara ilettik fakat halen karar alınmadı. Tekrar hatırlatacağım dedi. Hissenin sığlığından, yabancının çıkışından, emeklilik fonlarının hisseyi topladıklarından sohbet oldu. Kısaca biz neyi görüyorsak onlarda bunu gösteriyor.
Ben de epey önce aradım yk karar verince Kap'a göndereceğiz demişlerdi.
Ben birçok hisseden temettü almışımdır daha bunun gibi ağırdan alanına rastlamadım, vereceğiniz zaten 8.5 kuruş, onu da faize mi yatırdılar yoksa dövize mi.
Malum faizler de yüksek, döviz de öyle o paraları çalıştırıp vadesi bittiğinde vermeyi düşünüyorlardır herhalde, sinekten yağ çıkartacaklar galiba.
Yatırımcının hakkı olan temettüyü bu ramazanda ayında ve de bayram öncesinde vermeyip yatırım amaçlı tutuyorsanız size de yar olmaz.
Sayın Venedik üstad,bu fakir o kadar fakir ki kendi halkından olan yatırımcıya vermez, yabancıya verir...ama gün gelecek onları yabancılarda kurtaramayacak bir sürü ahlarla çekecek, dolayısıyla burada bunların cibilyetini anlatıp faydalı olmaya çalışıyorum bunların teknikle, bilancoyla,tesvikle, kâr la zararla hiç işleri olmaz, adı üstünde fakir,para fakiri değil ama,kalp fakiridir bunlar...ytd...!!!
hani o görünmeyen yüzü var ya, işte o B planı!!! ya TAYYİP bey yıkılırsa? A N N A D I N I Z herhal.
Darbe sonrası soluksuz çıkışını açıkladığı 2016 2. Çeyrek bilançoyu bahane ederek yapmıştı. Kısaca bir hikaye olması gerekiyor yine. Daha sonra açıkladığı veya bir takım kırpmalar ile açıklayamadığı bilançolar ilede gerisin geri bastılar. Anlaşılan bilanço bazlı bir hikayeyi patronlar izin verirse oluşturup , aynı hareketi çekeceklerdir. Kısaca bu kalp fakiri patrona bağlı. Patron bu işin içinde yok deniyor . Oysaki tüm ipler onun elinde. Kalp fakiri gün gelecek fakirliğine fakirlik katmak isteyecek.
Çömlekçi en sonunda gelip gediğini de kapattı.
Artık toparlanması lazım, behane de kalmadı.
para olsa biraz daha alacağım bunun siyasi konjektürle ilgisi yok, şimdi satıyorum dese bu fabrikanın sadece marka değeri 1 milyar tl der yatırım yapacağım yeni fabrika açıyorum diyor hissede gık yok bu işin altında başka bir bit yeniği var ama çözemedim. şu anda bankacılık endeksinin yaptığı kar ile hisse değeri üzerinden hesap yapsak 8 lira civarında olması gereken kağıt 4,90 larda burada kalan kağıtlar dursun umurumda değil isterse 0,80 tlye düşürsün 20 yıl önceye gitsin elimde hissenin kağıdı durdukça zarar yazmayacağım. 5 yıl sonra 10 yıl sonra gerekirse çocuğuma bırakırım yine o para babalarına yedirmem.
elinde tutan zaten tutuyor işlem hacmi her şeyi belli ediyor. benim gerçekten üzüldüğüm 8 ve üstünde alan insanlar kaç tanesi aldığı fiyattan dolayı kol kesti bilmiyorum, elinde bu fiyat ve üstünde kaç kişi bekliyor. ama sen gerçekten patron olsan bu insanların derdine çözüm ararsın yatırımcı ilişkiler bölümü zaten eveleyip geveler başka bir işe yaramaz. Satmayacağım inadına satmayacağım istersen tekrar 0,80lere gel yine satmayacağım. gerekirse evde tuvalet kağıdı olarak kullanırım üstünede sifonu çekerim yine satmayacağım senin istediğin kişilere yatırımcılara, bankara ve sana köpek gibi düzgün olması gereken fiyata getireceksin. Bedelsiz açıklayacaksın, yeni fabrikayı işletmeye alacaksın, 3. havalimanına (ATATÜRK) sattığın tüm porselenleri bilançonda göstereceksin, Antalyada yeni yapılan benim bildiğim 3 otele sattığın tüm porselen yemek ürünlerini bilançon da göreceğim. defter değerin 8,50 9 lara geldiğinde hala bu rakamlarda tutmaya çalışırsan seni heryere şikayet edeceğim manipülasyon yapıyor, gerçekleri saklıyor ve haksız yollardan kazanç sağlıyor diye ondan sonra görüşürüz. ,
Beni Kütahyada amele gibi çalıştırdığın üstlerinden zengin olduğun emekçilerin hakkını yediğin insanlardan sanıyorsan yanılıyorsun.
Şu seçim döneminde sana vurulacak en güzel şey devletin Kütahya ve çevresine yeni fabrikalar farklı bir sektörle el atması o zaman Gürallar hanedanlığı son bulacak ben inanıyorum. Güzel günler göreceğiz.
arkadaşlar özür dilerim okumadan gönderdim devrik cümleler olmuş yanlışlıkla gönder tuşuna bastım.
Hepinize saygılar sevgiler tekrar özür dilerim
Şöyle birşey düşünelim;borsadan çıkıyorum dese, öngörünüz nedir!?...ytd...
Borsadan çıkmak isteyen şirketler için pay alım teklifi fiyatı Kanun’un 24. maddesi uyarınca açıklamadan önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı fiyatların aritmetik ortalaması olarak belirlenmiştir.
- İlgili mevzuat,
- Son bir ay içinde hisse fiyatında
yapay bir fiyat oluşumu (baskılama olup olmadığı),
- Mali tablolarda fiyat oluşumunu etkileyecek bir hata/yanlışlık olup olmadığı,
- Kamuoyuna açıklanmamış fiyat oluşumuna etki edebilecek bir bilgi olup olmadığı,
- Endekse ve sektör ortalamasına göre hisse fiyatında izah edilemeyen bir durumun olup olmadığı gibi kısaca azınlık pay sahiplerinin de menfaatlerini koruyucu bir yaklaşımla inceleyecektir.
30 günlük ortalama fiyat; mali tablolarda ve borsadaki hisse fiyatında herhangi bir problem olmayan şirketlere uygulanacak genel bir kuraldır. Uyulması gereken şartların biri veya bir kaçının bulunduğu başvurularda Kurul;
- Başvuruyu kabul etmeme,
- Mali tablolarda düzeltme,
- Borsa fiyatında yapay fiyat varsa bu dönemi dikkate almama,
- Belirlenen 30 günlük sürenin dışında ilave yöntemlerle ve sürelerle fiyat tespiti isteme, gibi azınlık ortakların menfaatlerini koruyacak tedbirleri alacaktır.
Şirketin borsadan çıkarılmasına SPK tarafından karar verilmesi durumunda, hisse sahiplerinin önünde 2 seçim vardır:
1) Bu hisseler borsada işlem göremeyeceğinden 3 yıl boyunca belirlenen fiyattan ellerindeki hisse senetlerini iade ederek paralarını alabileceklerdir.
2) Şirket Borsa Kotundan çıkınca, artık SPK denetimi de söz konusu olmayacaktır.
Fakat isteyen ortağın hisse senedini satmama hakkı vardır. Bu durumda Türk Ticaret Kanunu hükümleri kapsamında şirketteki ortaklık payını (ne kadar küçük olur ise olsun) devam ettirir.
Yer mi Anadolu çocuğu yemez :)
09.08.2016 Tarihinde gördüğü 4,95 TL fiyatı ile teknik olarak grafikteki boşluğu 12.06.2018 de ( BUGÜN ) 4,95 TL İle doldurdu. Yaklaşık 22 ay devam eden aşağı yönlü satış baskısı ile bunu başardılar.. Boşluklar er yada geç dolar efsanesi gerçekleşti. Diyecek bir şey yok. İnanmak istemediysem de bunu yaşayarak gördüm. Şansımıza aşağıdaki boşluğu doldurduk. Görünürde ne aşağıda nede yukarıda başka bir boşlukta yok. Kısaca saldım çayıra mevlam kayıra durumundayız..
Faizler 17,5 seviyelerine geldi. Dağıtacağı temettüyü sanırım yine beleşe getirmeye çalışıyor patron. Bunların neden bu kadar zengin oldukları belli. Çayın taşı ile çayın kuşunu vuruyorlar..