Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Güneysu'da halka seslendi: Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allahımız var. Hiç endişelenmeyin
Dolar 5.70!
Printable View
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Güneysu'da halka seslendi: Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allahımız var. Hiç endişelenmeyin
Dolar 5.70!
http://fs1.directupload.net/images/180810/s86drybg.jpg
(cefaks'tan alinti)
ABD'deki bütün gruplar bu konuya yoğunlaşmış vaziyette ve tam bir işbirliği içerisindeler...Pence'in mesajından belliydi zaten bizimkilerin oraya boşuna gittikleri...
Görebildiğim şudur ki, küresel çete (ki son Rusya yaptırımlarını başlatan da bunlar) Trump'ı ABD'nin son başkanı yapmak konusunda yoğun mesai harcıyor...Hatta dün bununla ilgili bir yazı okumuştum linki atacaktım ama silmişler adiler...
Rusya yaptırımlarının Skripal olayına bağlanması oldukça stratejik bir hamle ve tüm AB'yi içerisine alacak derinlikte...Bir allan kulu "kimyasal silahla zehirlemeler" yapan bir ülkeye yaptırım uygulamaktan geri duramaz...Adamlar satranç şampiyonlarına hamle yaptırıyor resmen...Herkesin birbirine yaptırım uyguladığı bir dünya; kaostan gelecek düzeni bulmaya çalışıyor sistem...
Dip not: BM'in daimi bir üyesini BM denetimine tabi tutmak; BM'nin sonudur...
Banka karlarının geçen yıla göre enflasyon nedeniyle en az %10-15 artması lazım. Özel bankalar bunu sağlamış, garanti, iş bank, akbank, yapı kredi, finansbank, denizbank hepsi güzel, özellikle garanti %30 artış var. Kamu bankalarına bakınca vakıf yerinde saymış, halkbankta düşüş var. Verirsen kredileri 0.98 ile işte böyle olur. Elbette tek etken değil ama hükümet açıkça kamu bankaları kar etmek yerine ekonomiyi fonlayacak diye açıkça söyledi. Yani bu bilanço daha kötü olacak zaman geçtikçe, halkbankın ucuzluğunu değerlendirirken diğer özel bankalarla karşılaştırıyoruz ya onu iskontolu almak lazım.
Ben mümkün olduğunda diğer bankalara geçeceğim zaten ama fırsat vermiyor bir türlü..
Bu arada dolar kuru üssel artışa geçti, bitcoin gibi gidiyor, diyecek bir şey yok..
Dövizle iş yapan şirketi olan veya bu şirketlerde çalışanlar uyuyamıyordur şimdi, hedge etmediyse bu kurlara çok şirket dayanamaz.
Cok dogru diyorsun pilavli. Zaten F/K'dan ziyade forward F/K olayi. Ilerde kotulesecegi fiyatlaniyor.
Bankadan daha da buyuk problemlerimiz var. Ayrica artik su ABD olayi nasil cozulur hic bir fikrim yok. Yetkisiz belki birseyler dusunuyordur bu konuda.
Bu arada 75'lere inen fiyatlar 2 sene vadeli %4 kuponlu tahvillerde senelik dolar bazli %16 kazanca denk geliyor. Ben bakacagim birkac bankanin tahviline. Belki alirim.
Diğer başlıkta da yazdım...Her kriz birileri için fırsatlar ortaya çıkarır...Mesela borçlanmalarının tamamına yakını Tl bazlı ve hazine garantili olan bir şirket batar mı ?...Hayır...Kim batar o zaman ?...
Şunu da hemen belirteyim abi...Biz sayı esnafıyız ve parayı vurmanın derdindeyiz...Bu krizlerde ağlayıp, apışıp kalanları çok gördük...Hepsi zavallı halde ve dünya dönmeye devam ediyor...Hükümetin ısrarlı uyarılarına rağmen dövizle borçlanıp batma noktasına gelenlere güle güle...Parayı götürüp, Hawai'de bonzai partisi yaparken yanlarında ben yoktum a.q...Ne halleri varsa görsünler...
Kusura bakma ama biraz talihsiz bir yorum olmus bu durumda "Hukumeti" savunmak.
BOTAS bile dogalgazi dolar satiyor. Yabancilar gereken parayi lira olarak vermiyor.
Evet her krizde birileri kazanmistir. Ama bu azinliktir. Olan halka olur. Kriz olmadan da para kazanilyor.
$1.17'yi de gorduk. Toparlandi.
http://share.matriksdata.com/Images/...1004321497.png
Hükümeti savunma değil o...Sevmem etmem ama Mehmet Şimşek son 3-4 yıldır her toplantısında bundan bahsetti "döviz geliri olmayan şirketlerimiz TL ile borçlansın, risk almasınlar" dedi...Şimdi o firmalar zırlıyor...Lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince mee !
Yok öyle yağma...
Halka da bir şey olmaz, yarısından çoğu zaten açlık sınırında, daha ne olsun...
https://resmim.net/f/0St9aQ.png
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Hükümet 2008 yılından sonra şahısla rin dövizle borçlanması ni yasakladı.ayni anda büyüme için şirketlerin dövizle borçlanmasını kontrolsüz serbest bıraktı.son yılda iş işten geçtikten sonra kontrol getirdi.artik bu borç ülkeye bütün halka yıkılıyor.
Halkı ayrı şirketleri ayrı değerlendirmek ilazımdır...Birisi işçi diğeri işverendir...Konumuz ecstasy partileri için para bulamayan zevatlar...Makarna yiyen makarna yemeye devam eder illaki...Adamın altında son model Audi var ama 2 aydır işçisine para ödemiyor...Derdimiz bunlarla...
Aynen öyle...Bu duruma sık aralıklarla yapılan seçimlerin büyük etkisi oldu...Büyüme oranı her zaman oy potansiyeli olmuştur, sadece bizde de değil tüm ülkelerde...Açıklanacak olan yeni ekonomik model bu tahribatı nasıl önleyecek ya da önlemeye yönelik ne gibi tedbirler ! getirilecek merakla beklemedeyiz...
Ulke batti artik hocam. Ecstasy'ye nerden girdin simdi?
Bu olaylardan anlasilan su ki ABD istemiyor ortaligin duzelmesini. Secimden once "dolarci ipini cekti" yazildi. Bizi ilgilendiren kismi artik su OFAC; yani ABD ile iliskilerin duzelmesi bitmeyecek bir olay.
http://share.matriksdata.com/Images/...1116508447.png
14 MAYIS Ham VAril Petrol Fiyati :47.2 $ Dolar kuru 4.23 --->Benzin Litresi :6.29 TL
10 Agustos Ham Varil Petrol Fiyati: 66.3 $ Dolar Kuru 5.92 ---> Benzin Litresi :6.29 TL
Su halde Enflasyonun ne olmasini beklenir ?
TRENDHOUND bir aya gelir. Acaba doların şuankı haline ne diyor. Dolar 6.5 bir dolar 1 halkbank.....
1 Halkbank 0.94 $. Pıyasa değeri 1 milyar 172 milyon dolar.
Bugün elinde nakit olup korkuyu satın alanlar bazı kağıtlarda %20 yakaladı...Trendciğimin bu huyunu seviyorum işte, elinde muhakkak % 50 nakit vardır O'nun ...Ve avını bir timsah gibi bekleyip üstüne atlar...Atlıyordur belkide...Geldin mi trend, sanki bugün senin ayak seslerin vardı piyasada...:rules:
Hic de ogle birsey yakalayamdik hocam.
6.39 Halk
16.00 Kus
Yani paranin yarisindan %6 yakaladik. Totalde %3.
Gençlere stratejik tavsiyelerdir: Bu tür günlerde bakacağınız yer; devre kesici yemiş, bilançosu cillop gibi olup fazla derinliği olmayan ama sağlam gruplara ait hisseler olsun...Ama asla kredili işlem yapmayın abi...İşbu sebeple (hadi % 50 biraz fazla ama en kötü) % 25 civarında nakdiniz bulunsun...
Her zaman...Bak bir daha ve büyük harfle yazıyorum HER ZAMAN...
Bugün ekrana bakamadım midem kaldırmadı, akşam piyasa kapanırken gördüm olanları, kapanış fiyatından biraz işc, biraz garan, biraz halkb aldım. Gündüz izleseydim daha dipten almış olacaktım da bıktım artık bugünkü hareketler aklı mantığı geçti. Ateşle oynamamak lazım aslında ama çok ucuz görünce de dayanamadım.
http://666kb.com/i/dvyx2386hmoibvdky.png
TL bazlı dibin görüldüğünü değerlendirmekteyim...Oralardan maliyetlenmiş olanların satış baskısı bir süre devam edebilir...Genelde bu gibi durumlarda çift dip benzeri bir oluşum beklentisi vardır piyasada...Ama kanımca bugün görülen en düşük değer bir daha görülmeyecektir...Yeşil elipsle çizilmiş alana restorasyon süreci de diyebiliriz...Buna benzer bir şeyler olabilir fiyatlama açısından...
http://666kb.com/i/dvyx6lckm4po4k4ua.png
Sadece 13 gün arayla yaşanan hedef fiyat değişikliği ve buna benzer algısal bozulmalar piyasanın uzun bir süre (bazen 1-2 yıl) yatay gitmesine yol açan gelişmelerin varlığına işaret eder...Bahsettiğim restorasyon süreci de bunu ifade ediyor...Notlarımızda bulunsun abi...
Bu arada, tüyo gibi algılanmasın ama ALBRK'da ilginç işlemler oluyor...Müthiş bir hisse devri var kağıtta...:cool:
K.Kıbrıs'ı böyle bir modelde yapılandırmak lazımdı...Nerde bunu düşünecek stratejik zeka ?!...:vk:Alıntı:
Rusya, ABD yaptırımlarına karşı ilk paketi açıkladı. Vergi muafiyeti olan bölgeler kuruldu.
Yeni paketde Vladivostok yakınlarındaki Rusya Adası ile Kaliningrad yerleşim bölgesindeki Oktyabrsky Adası vergi cenneti olarak tabir edilen vergi muafiyeti bölgeleri oldu.
Damat Albayrak "Reis'in selamı var, gönder şurdan bi 10 milyon kardeş" diyenlere karşı kamu maliyesindeki israfı azaltmak üzere getirildi anlaşılan...Son mesajlarının tamamı kamu ağırlıklı netekim...Bir dış görevde Arap bir dostumuz bize hitaben: külli brifing mafiş icraat dediydi de gülüşmüştük...Aradan geçmiş 30 yıl bakalım halâ aynı yerde miyiz görecez abi...Çok sıkı takip ederin böyle abidik gubidik şeyleri...Alıntı:
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "Ekonomik dengelemeyi sağlamak için birinci saç ayağı enflasyonla mücadele, ikinci olarak çok daha sıkı bir maliye ve üçüncüsü cari açığın düşürülmesidir."
rsı 90 doları 5,60 dan kesiyordu. vurdu geçti. çok kişiyi forekste duman etmişlerdir...
http://666kb.com/i/dvyzjkcwuvqytv5oi.png
...CARİ AÇIK VE ELİMİZE VERİLEN DOLAR GERÇEGİ...
...dolarin sahibinin fonlari araciligi ile dolari ulkeden spekulatif bir hizla olsada geri çekmesi ve cari acik nedeniyle dolar ödemesi olan ülkeye, dolarin sahibinin dolari pahalidan fonlatma maşası iyi niyetli degil fakat olagan bir şey...
...coniler zaten bizi nezaman sevdi ki simdi sevmiyor hatta kirbacliyor diye şaşıralim...suan bizi kirbaclayan bu coniler kendi krizlerinde FED araciligi ile dunyayi ve ulkemizi dolara bogmadimi Q1/2/3 lerle...suandada sert geri cekiyor bir cok ulkede...arjantin ve biz bariz kirbac yiyoruz...conilerin haleti ruhiyesi normal ve trump bir fed projesi zaten adam deli felan degil verileni okuyor soyleneni twetliyor olsa gerek...neyse konumuz teump degil zaten bizin konu...
...TAKKEYİ ÖNE KOYUP DERS ALMASSAK KENDİMİZI OYALARIZ ANCAK...
...dolara karsi kirilganligin en buyuk nedeni cari acik...cari acik makul olsa ve en az 3 yillik bosclanmamiza gore fonlama karsiligi dolar kasada olsa bu coniler bu havayi kisa vadelerde basabilirlermiydi... !!!
...peki takkeyi one koyarsak özelestirel gercekler neler ?
...CARİ AÇIGA:
1-Vatandaş etkisi: asgari ücretlimizden tutunda daha henüz para kazanma yetisi olmayan ergen bebelere kadar hepimizin KIÇ cebinde 3bin/5binTL lik ifon/samsung vb. %100 ithal ürünler yokmu !!! diger bir sürü ithal ürün kalemini saymiyorum...hepimiz aliexpresin dolar bazli müsterisi olmusuz haberimiz yok...gıçımız donsuz olsun ifonsuz olmasın aman...her 5 yıla yeniledigimiz otomobilleri saymiyorum bile...bu kalem vatandaş yani bizim takke bu ürunler saymakla bitmez...
2-İş adamı etkisi: burada katmadegerli ihraç ürünü üreten ve ülkeye dolar girdisi saglayan iş adamlarini tenzi ediyorum; gercek vatanseverler bunlar bana göre...asıl takkeyi öne alacak iş adami ürettigi yada sattigı ürünün maliyetinin yüklü bir oranını ithal hammadde yada hizmet ürünleriyle vatandaşa satarak ülkeye katmadeger katmak yerine vatandaştan topladigi paranin cogunu ithal hammadde maliyeti nedeniyle dolar olarak dışarıya aktaranlardır. bunlar takkeyi bin kez öne almalı, bunlarin rolu bana gore sanayici degil montajci komisyoncudur...
3-Yönetim etkisi: ülke ekonomik politikalarini belirleyen ve yatirimlarini planlayan yöneticilerde takkeyi one almali. ulkeye katmadeget katacak urun destek tesvikleri olumlu olmakla birlikte; ozellikle insaat sektoru vb. gibi ithal sermaye(yap islet devret sirketlerinin yurt disi kredi fonu) ile kisa vadede hicbir katmadeger katmayip ustune kisa vade dolar borclanmasini ve cari acigi buyuten iş ve işlemler konusu takkeyi öne alip ulke menfaatine gore degerlendirilmeli...hepimiz kopru hastane yol rezidans vb. ulkemizde olsun yapilsin isteriz mutlu olur destekleriz lakin merkez bankasinin ve sirketlerin dolar rezervi 6 aylik fonlamaya musaidken bu BIR CAMBAZIN İPTE YÜRÜMESİ ile ayni riski tasir ve dolarin sahibi politika olarak hukmedemediginde hafif bir hareketle TL yi ve sirketlerin ulkenin dolar kasasini bu kirilganlik karşisında patlatir...malesef şuan olan bu gibi...
...son tahlilde bu kirilgan tabloda hepimizin suçu var...conilerden medet umma noktasindaysak eger bu 3 takkeyi öne alip ozelestiri yapmak ulke menfaatinedir...gerisi BOŞ tencere etkisi...gecmis gecti umarim gelecek icin bu takkeleri takiyesiz öne alir degerlendiririz...