Hisse kafayı kaldiramiyor bizim bilmediğimiz bişey var ama ne.bilanco güzel gelecek olsa hareket baslamaliydi.endejsemi satış gelecek diye düşünüyorum.
Printable View
Hisse kafayı kaldiramiyor bizim bilmediğimiz bişey var ama ne.bilanco güzel gelecek olsa hareket baslamaliydi.endejsemi satış gelecek diye düşünüyorum.
Çok kızmış çooook.....Geri verin mallarımı diyor 😃 Uygulamalı gösteriyor nasıl olduğunu,kendi koyup kendi alıyor...
Çoğu teknikçide 23.?? lara ne kadar yakın alırsanız o kadar iyi yorumlarını yatırım tavsiyesi değildir şeklinde yapmış.
Benim yazdığımda yatırım tavsiyesi değildir.Tavsiye verecek düzeyde değilim.
Çok deli bir tahtacı var hocam burada.
Normalde bu kadar deli birisi olduğunu bilsem daha kademeli ve yavaş alırdık ama bilanço ve temettü açıklama zamanı da yaklaşıyor ve biz uzuncuyuz. O yüzden buradan tahtacıya seslenelim biz uzuncuyuz %3-5 yukarı aşağı gitti diye ne kar realizasyonu yaparız ne de stop oluruz. Biz 1-2 yıl buradayız o yüzden bu kadar baskı yaparsa ancak buraya daha fazla yatırımcı çeker ve daha fazla mal kaptırır. Bundan vazgeçmesi kendi lehine bence.
Yoksa sektörün en ucuz kalmış kağıdına bu kadar satış baskısı kurması akıllıca bir iş değil. Fonlar veya yabancı yada büyük bir yatırımcı bu kadar ucuz kağıdı farkederse bir dakar milyon lotlar almak için baskıyı kuran da kaptırır elindekileri.
O yüzden tahtacıya tavsiyem fiyatı acilen sektör ortalamalarına hatta üstüne çekmesi. Bu da 3-4 PD/DD oranı yada 20-25 F/K oranıdır.
Hisse başı kar 2 lira ise 40-50 lira arasındaki bir fiyat hisse için uygundur bence. Yoksa bilanço sonrası çok talep gelecek bence hisseye. Kendi bilir.
Yani aslında Çin'e ihracat başlatan biz değiliz Pınar süt. O da yeni başladı. Belki 2-3 ay olmuştur. Bu tür yeni pazarlara girişlerde ilk etapda çok yoğun bir satış olmaz ama zamanla ürünler o pazarda tutuldukça satış oranı artar.
Yani Çin dev bir pazar. Ülke olarak %1 bile pay alsak , belki de tüm ülke olarak yapılan süt ürünleri ihracatına denk gelir.
Bizde et pahalı olduğundan PETUN ihracat yapabilir mi Çin'e bilmiyorum. Düşük ihtimal. Ama belki niş piyasaya işlenmiş et satabilir. Yada Hindi eti ucuz olduğundan belki bu ürünleri satabilir. Sonuçta Çinliler ne buluyorsa yiyor :)
Bir de Pınar Balık ürünlerinde veya unlu mamullerde belki satış olanağı olabilir ileride bir yerde. Bu tamamen Pınar markasının yakalayacağı başarıya ve oradaki distribütörün başarısına bağlı.
PETUN olarak zaten bizim ihracat tutarımız çok az. 6 milyon USD civarı. Toplam satış içindeki payı %3-5 arası değişiyor. Pınar Sütte bu oran daha yüksek %15-16'lara çıkıyor sanırım.
Yarın öbür gün belki bir yerlerden bu istatistik düzenli olarak verilir.
Ama bizimkilerin pazar payı ve tonajı arttırmak için birşeyler yapması lazım. Tonaj senelerdir yıllık 32-35 bin ton arası dolanıyor . Yani bunca sene pazar büyüdü ama bizim tonaj yerinde sayıyor. Hala daha pazar lideriyiz ama tonaj kaybediyor pazar payı düşüyor.
Buna bir çare bulmaları lazım. Kapasite kullanımı %62 seviyesinde. Biraz daha agresif pazarlama yada rekabetçi fiyat ile pazar payını ve tonajı arttırabilirler. Yada bir iş birliği yada bir yeni satın alma da satışların artmasına katkı sağlar ama şu aralar Yaşar Holdingin bunu yapabileceğini sanmıyorum.
Çamlı yem iştirakimiz güzel gidiyor sanırım. Orada yapılan yatırımların geri dönüşü başladı. Güzel kar katkısı gelir bundan sonra Çamlı yemden.
Bilanço ve faaliyet raporu gelince biraz daha netleşir tablo.
Sn Emirhan seni arenada keyifle okuyordum,şimdi petunda takip edip okumaya devam edicem,gözucumda olan bşr hisse idi petun umarım.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
bu kadar olmaz tahtacı bu düşüşü hak etmiyor PETUN..Endeksin şişmiş hisseleriyle aynı şekilde düşmek büyük haksızlık...
eyvallah hocam İnşaallah bu da arena kadar olmasa da hak ettiği yere gelecek. Olması gerekenin çok altında. Tahtacı da inat çıktı ama çok fazla tutamaz buralarda. Endeks yardım etti tahtacıya ama her zaman etmez.
Bu arada Deutche son 1 haftada aldıklarını geri verdi son 2 günde sanırım. Deutche ile Citi takasında çok mal kalmadı. Bu kadar satış baskısı yapacak kimse kalmadı.
Şimdi Deutche ve Citi için alma vakti eğer almak isterlerse. Almak istemezlerse de sorun yok en azından satamazlar da çünkü ellerinde çok mal yok.
Endeks izin verirse , güzel bir bilanço ile beraber 25 üstüne tekrar çıkabilir Pazartesi Salı günü.
Temettü haberi ile de 30 liralara doğru yükseliriz diye düşünüyorum.
Hayırlısı diyelim önce bir endeks düzelsin en azından yataya geçsin sonrasında biz de telafi ederiz bu kayıpları.
Pandemi biticek ,sonrasında işler normale donecek,onu fiyatliyormus:kahkah:
Sermayeyle inatlaşmak,rüzgâra doğru çiş yapmaya benzer,trade edin.
Son bir ayda para giriş olan kağıt % 15 civarı düşmüş :whistling:
https://i.hizliresim.com/a1pXNE.png
Ne bitmez lotları varmış bu yabancıların sat sat bıtıremedıler..
Pramit şeklinde devam(kendimce),indikçe his kaybı olabilir,sermayeyi korumakta bir pozisyondur,
Grub başındaki ekip liderini çok içten sevmek geliyor icimden, bir yerlere aigdirasim geldiğinde tekrar
Iletişime geçerim,saygılar,ky başarılar dilerm
hisseyi saglam veriyorlar bakalım nereden dönecek...bilanço iyi gelse de 1 tl üzeri net temettü verse iyi olur...
Bugün bilanço günü endeks sert satışla açılacak muhtemel panikcileri alıp güzel bilncoyla surebilirler.sakin olmak lazım.acilis alım için fırsat olacağını düşünüyorum.ytd.
1750 lot ile trade eden arkadaş hft algoritmasını çözmüş sanırım :)
Yıllar önce birisiyle tesadüf tanıştım bir ortamda.Sohbete başlayınca anladım çok varlıklı bir insan olduğunu.Sigara ikram ettim kendisine ve gözlerindeki o beleş sigara yakma mutluluğunu yakaladım.
O an kendi kendime dedim;zengin olmak böyle birşey olsa gerek.
Bu arkadaş Tahtacı Bey olabilir,1 Lirada kazansa mutlu oluyordur :)
95mlyn hayırlı olsun,lakin 110üstü bekliyordum ama buda bişi,,
bakalım 10 fk ile napıcak hafta başı
Gecen yıl gibi grubun en iyi karlılık performası gösteren şirketi. Finansal yapı olarak ta grubun en iyi şirketi.
AB standartlarında ve sertifikalarla tescillenmiş hijyenik
koşullarda üretim yaparak büyüyen pazarda lider konumumuzu sürdürüyoruz. Şirketimiz 2020 yılını toplam
işlenmiş et pazarında %17,7 ciro payıyla tamamladı
(Nielsen, 2020, BİM hariç). Geçtiğimiz yıla göre net satış
hasılatında %12,5 oranında büyüyen Pınar Et, 841,3 milyon
TL ciroya ulaştı. 144,3 milyon TL brüt kâr elde eden
şirketimizin net dönem kârı ise 95,3 milyon TL oldu.
Yeni Ürünler, Yeni Pazarlar
Farklı damak tatlarına yönelik ürün gamıyla 20’den
fazla ülkeye ulaşan Şirketimiz, 2020 yılında Avustralya,
Kazakistan, Gürcistan ve Kanada pazarlarına giriş yaptı.
2019 yılında dondurulmuş unlu ürünler ile girdiğimiz ABD
pazarına, 2020 yılında deniz ürünleri ve vegan ürünlerimizi
de sunarak ticaret hacmimizi artırdık. Irak pazarına
da yeni şarküteri ürünleri ekledik. Gerçekleştirdiğimiz
çalışmalar sonucunda 2020 yılı ihracat gelirimiz 5,4 milyon
ABD doları düzeyinde gerçekleşti..
Emine Feyhan Yaşar
Yönetim Kurulu Başkanı
Emirhan Bey Üstadım rica etsek bilanço konusundaki düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız?
Mobil iletişim araçlarının kullanımı ve bireysel internet
penetrasyonunun artmasının yanı sıra 2020 yılında pandemi
sürecinin de etkisiyle e-ticaret hacminin sürekli yükselmesi
gibi etkenlerle Pınar Et, önceki yıl başlanan e-ticaret satış
kanalı çalışmalarına yıl boyunca hızla devam etti. E-ticaret
üzerinden satışı yapılacak ürünlerin tanımlanması,
geliştirilmesi, e-ticaret IT altyapısının oluşturulması ve dağıtım
modeli üzerindeki çalışmaların 2021 yılında tamamlanarak,
canlıya geçilmesi hedeflendi. E-ticaret kanalında satılmak
üzere geliştirilen katma değeri yüksek et ve şarküteri
ürünlerinin özel “skin pack†ambalajlarda paketlenmesine
yönelik olarak gerekli ekipman yatımları tamamlandı.
2021 Yatırım Hedefleri
2021 yılında da otomasyon ve modernizasyon çalışmalarına
devam etmeyi planlayan Pınar Et, bu doğrultuda şirket içi
projelerin tamamlanarak hayata geçirilmesi için çalışmalarına
hızla devam etmektedir.
2020 Faaliyet raporunun tamamına ulaşmak isteyenler için link:
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...77e0328dab125d
Yazdıklarım tavsiye içermez.
Fiyat Baskısı kırılımı kırılmaz mı bilmiyorum ama,
e-ticaret IT altyapısının oluşturulması ve dağıtım
modeli üzerindeki çalışmaların 2021 yılında tamamlanarak,
canlıya geçilmesi hedeflendi kısmı kulağa hoş geliyor uzun vadede.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Hocam bence gayet olumlu bir bilanço. Hatta düşündüğümün hafif üstü bir net kar geldi iştiraklerden güzel net kar payı gelince.
Brüt kar marjı %15'den %17'ye çıkmış bu gayet güzel. Aynı şekilde esas faaliyet kar marjında da yükselme var. Belki ciroyu çok arttıramıyoruz , en sorunlu taraf bu görünüyor , ama maliyet kontrolünü de çok iyi yapıyor şirket o yüzden her türlü kar marjımız da artış gösteriyor.
En avantajlı tarafımız finansal borcumuzun hemen hemen sıfır olması. Uzun vadede görünen 70 milyon bor ç bizim değil holdingin. Onun ödemesini ve faizlerini holding ödeyecek o yüzden bize bir külfeti yok.
Son çeyrek iştiraklerden çok iyi kar gelmiş. Bu da net karımızı çok yükseltmiş.
Faizlerin bu denli yüksek olduğu dönemlerde banka kredimizin olmayışı çok işe yarıyor. 2 milyarın üstünde cirosu olan Pınar süt , yüksek finansal gider yüzünden ancak 40 milyon kar elde edebilirken biz onun yarısı kadar bile olmayan ciromuz ile 2 katından fazla net kar elde ettik.
Tek sıkıntı , geçenlerde de 1-2 kere yazmıştım , cironun çok artamaması . Ciro %12,5 civarı artmış ki , gıda enflasyonu bunun daha üstündedir. Yani bu şirket ciroyu her sene %30-40 oranında arttırabilse o zaman nasıl bir kar açıklar düşünemiyorum bile
Faaliyet raporuna göre özellikle Yaşar Birleşik pazarlama ve Çamlı yemde kar patlaması yaşanmış. YBP geçen sene 6 milyon olan karını bu sene 33 milyona çıkarmış , Çamlı yem ise geçen sene 25 milyon zarardan bu sene 16 milyon kara geçmiş.
Diğer iştirakler Desa enerji ve Pınar foods'da da kar artışı var ama orada rakamlar düşük.
YBP ve Çamlı yemdeki bu kar artışı , bizde de iştirak gelirini arttırınca hem güzel net kar açıkladık , hem de öz kaynağımızda güzel artış oldu geçen seneye göre.
Şu anda defter değerimiz 18 lira. Yani Cuma kapanışa göre PD/DD oranımız 1,25 seviyesine düşmüş durumda. F/K oranımız ise 10.
Yani bu rasyolarda çok şirket kalmadı borsada hem finansal performansı artıp hem de rasyoları bu seviyede olan. Bence borsanın en ucuz 10 hissesinden biri. Banka ve holdinglerin özel durumları var onları klasman dışında tutarsak bence borsanın en ucuz senetlerinden biridir PETUN.
Elbet bunu hem yatırım fonları , hem emeklıilik fonları hem de yabancı yatırımcı görecektir. Bu hafta eğer yurt dışı ve bizim endeskte çok büyük satış olmazsa , PETUN 26 üstünde tutunmaya çalışacaktır.
Muhtemelen bu hafta içi Yönetim kurulu toplanıp , hem genel kurul tarihini belirler hem de dağıtılacak temettü miktarı belirlenir.
Geçmiş yıl uygulamalarına bakıldığında her sene dağıtılabilir karın %70-80 civarını temettü olarak dağıtmış. Bazen 2 taksitte ödemiş geçen sene olduğu gibi .
Eğer aynı şekilde karar alınırsa muhtemelen hisse başı 1,55 - 1,75 TL arası bir temettü ödemesi kararı yayınlanır bu hafta KAP'ta. Bu da normal şartlarda hissenin 26 üstünde tutunmasını 32 lirayı hedeflemesini sağlar ama dediğim gibi yurt dışı borsalarda veya bizim borsada büyük düşüşler olursa bundan herkes gibi biz de etkileniriz ama hem bu net kar hem de gelecek olan temettü kararı hisseyi çok olumlu etkileyecek borsa yatay bile gitse.
Bence herşeyin toz duman olduğu bir ortamda olabilecek en sağlam hisselerden birindeyiz bence. Hem finansal kredi riskimiz yok , hem gıda gibi ölmez bir sektördeyiz , hem de iştiraklerimizin işleri çok iyi gidiyor.
Herkese hayırlı uğurlu olsun. Özetle çok iyi bir bilanço. Birilerinin dikkatini mutlaka çekecek. Endeks izin verirse çok bereketli ve kazançlı bir hafta bizi bekliyor İnşaallah.
Bizim Pınar sütte hissemiz yok hocam , Pınar sütün bizde hissesi var. Yani Pınar sütten bize kar gelmez ama bizden onlara gidiyor.
Bizim Yaşar Birleşik pazarlamada hissemiz var. Dolaylı olarak Pınar süt satışlarından kar elde ediyoruz ama direk Pınar sütte hissemiz yok.
Bizim YBP , Çamlı Yem , Desa enerji ve Pınar foods da payımız var % 20-45 arası.
Bu 4 iştirakteki net kar artışları bize çok olumlu yansımış. Geçen sene 2,5 milyon olan iştirak kar payı bu sene 33,5 milyona çıkmış.
Bu da bizim net karı patlatmış. Yem ve et fiyatlarındaki artış Çamlı yeme çok para kazandırmış. YBP de yeni lojistik merkezinin açılması ile beraber operasyonel karlılığını çok arttırmış orası da iyi kar etmiş.
İnşaallah bu sene de aynen devam edecek. Bir de Pınar et kendi satışlarını %30-40 civarı arttırabilirse çok rahat 45-50 lira hisse fiyatı seviyesine çıkarız bu sene sonu İnşaallah.
Çok sağolun Emirhan Bey Üstadım değerli yorumlarınız için.Keyifle okudum.
Gece okurken yanlışmi gördüm anlayamadim
Sanki temettü almış gibi okudum,sutten,
Arkadaşlar şirket temettü verdiği zaman kendinede para alıyor mu? Yoksa sadece temettü halka açık kısma mı ödeniyor?
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR HİÇ BİRŞEY BİLMİYORUM.
Kendine para alamaz ama halka açık olmayan kısma sahip olan Pınar süt ve Yaşar Holding de temettü alacak tabii ki.
Halka açık %33
Yaşar Holding %55
Pınar süt %12
Dağıtılacak karı herkes yukarıdaki oranda alacak.
Karı dağıtan zaten Pınar Et. Kendisi birşey almayacak.
yani patronda temettüden para kazanıyor doğru mu anladım
Yatırım tavsiyesi değildir hiç birşey bilmiyorum.
Tabii ki kazanıyor patron diye Yaşar Holdingi kastediyorsanız tabii ki kazanıyor.
Yaşar Holding PETUN'da hakim ortaktır. Sonuçta PETUN kar etmiş ve bu karı ortaklarına dağıtacak. En büyük ortak olarak Yaşar holding de payına düşeni alacak. Pınar süt de alacak biz de alacağız. Herkes hissesi oranında payını alacak.