Siz sorduğunuz için size cevap yazdım ama şahsi algılamayın genel olarak söyledim :)
Hep tüketenler az üretsin.
Printable View
Dün uçuşta olan TIV MK 22.19
Bunlara bakarak diyorum ki hic ugrasmadan 25.15 mk nkolay bono almak daha mantıklı degilmi... 2-3 gunde birde alip satsan tadindan yenmez
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GTL %24,20
Yavaştan enflasyon endeksli mevduat düşünmeye başladım.
Vk 11 25,89
vk 6 24,47
Evet, biraz riskli bölgelere kaydım. OKT pek korkutmuyor beni, en fazla getirisi düşer diye düşünüyorum. O durumda da gerekeni yaparım tabii. Nkolay ise tamamiyle bir bilinmez. Yaz sonuna kadar izleyeceğim, sonra duruma göre devam edip etmemeye karar veririrm herhalde.
Vadeli mevduatım da yok şu an. Bir türlü sıcak bakamıyorum vadeli işine, 300 küsür gün bağlamalar falan.
Ciddi ciddi düşünüyorum, sonuçta ya nkolay'a gideceğiz yada 25 civarı bir yer bulursam ki artık zor, oraya demir atacağım.Ama en çok 6 ay düşünüyorum.
Yoksa 23,75 0 stopaj 1 yıllıklar da var ama, 1yıl yani, kaç sene yaşayacağız, ömrün önemli bir bölümü 1 yıl, çok uzun süre. .
Ustad ne yapiyoruz myfinans hocam haber verin de ona gore davranacam
İş bankası 801 mk 24.24
Ustad sizin benim istedigim kazanci ne dolar verir ne altin
Yani soyle uzun vadede dediginiz gibi zarar dahi edebilir
Onemli olan yuksek volatilitede altin yada dolarda al sat yapmak...beklerkende ON da takilmak para kazandirir. Bunu yapan parasini ikiye katladi
BES PPF'leri daha iyi getiriyor, mevduat mecburiyetleri olmadığından.
BES'li biri elindeki birikimi ile BES PPF'si alabiliyormu?
Son düzenlemelerden önce ikiside benzer getiri getiriyorlardı. Şimdi ikiside ayrı fon gibi oldu. Birinde %60 mevduat birinde %25 tahvil var. BES'teki PPF'de stopaj sistemden çıkmak istediğinizde 10 yıl dolmazsa %15, 10 yıldan sonra %10, 56 yaşında ve 10 yıl tamamlanmışsa %5 :)
Bes'i sadece fon alınan bir yatırım hesabı olarak düşünebilirsiniz. Fakat bu hesaplarda sadece emeklilik şirketinin size sunduğu fonları alabilirsiniz. BES hesabınız dışında bu fonlara erişim imkanınız yok. TEFAS gibi bir platformda yok BES'te yani fon sayısı kısıtlı :)
BES fonları normal fonlara göre daha iyi getiri sağlıyormu?
Fil 24.93. 0.051188 fiat
Dogrumudur
Sayfa 410 da yazmis okuyunuz hepsi postlari
24.41 fil