Sanki her isleri planlı da, bildikleri tek plan su;
"Saldim cayira, mevlam kayira."
Printable View
çat 10 çat bir 10 daha galiba bunlarda para var taktigi uygulamaya çalısıyorlar aklı sıra anlasılan
Dunyada dolar bolluktan göbek atarken, paraları yedik!
Bunlar da "Kerameti kendilerinden menkul." zannettiler, olay bu!
Damadın yöntemleri sizi iyice değiştirdi. İç güdülerinizi dinler hale geldiniz.
Vay be Malta ya bak. Orada her eve 3 araba dusuyor. Yanlis hatirlamiyorsam gunde ortalama 60 adet sifir araba satiliyor ki bu malta icin yuksek bir rakam.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabit kur rejimine gectik herhalde. Bu kadar olumsuz gelismelere ragmen nasil burada kalabiliyor hayret dogrusu
Cok bir etkisi olmaz ancak abd den son veriler iyi gelmeye basladi ve bu bu yil icinde fed i 1 faiz artirimi yapmak zorunda birakabilir. Bunu izleyecegiz yarin, her ne kadar trump ve traderler faiz indirimi bekliyor olsa da
Ancak bence kurda artis ekonomik nedenle degil siyasi nedenle olur bundan sonra. Ne bilim trump twit atar, bahceli ittifaki bitirir vs.
FED den bir sey çıkmaz
Agree
Bu baskı böyle devam ederse önümüzde ki 6 ay içinde faiz indirimi gelir
https://www.zerohedge.com/news/2019-...meeting-beginsAlıntı:
After calling for QE4 and rate cuts earlier this month, Trump is now calling on the central bank to slash interest rates by a full percentage point, which would bring the Fed funds target rate back to 1.25%-1.5%, a level it hasn't seen in more than a year.
Turkiye de oyle ama avrupada degil.
Avrupada tasit kredileri yillik yuzde 5 faizle verilir. Ornegin 15 bin euro degerinde sifir km arabayi ayda 200 euro odeyerek 7 yilda sahip olabilirsin
Bu rakam gelismis toplumlar icin cok cuzi bir rakam. Avrupada araba ihtiyac iken Turkiye de luks
Bir daha denerse gecer. Bu seviyeler konsolide ve guc toplama ve ayni zamanda bezdirme seviyeleridir
Fed bunu yaparsa ekonomiyi sogutur, ileride daha cok sikinti ceker. Faiz indirmek icin su an bir neden yok.
DXY 98.200'lerden 97.400'lere indi ama bizde dolar gene arttı.
Nedeni çok. Ilki tahviller, yabancılar alımı kesme noktasında... borç yükü artıyor, fed toplamaya başlayacak ... birde başkanlık secimi yaklaşıyor... geçen draghi, fed'i kastederek, merkez bankaları bagımsızlıklarını yitiyor diye demeci oldu...
Unutmuşum bir hafta önceye ait ... piyasayı alıştırıyorlar... kalıp, tamam... nedeni enflasyonmuş
https://www.wsj.com/articles/fed-off...ts-11555758001Alıntı:
Federal Reserve officials are starting to talk about the conditions under which they would cut interest rates, including a scenario where inflation drifts lower even if the economic growth doesnt falter.
Dolar hep bir dipten güç topluyor.
85, 88, 91, 93. Buralarda durdu çıktı.
Hareketin başlangıcı 69'du oralarda çok dolandı.
Anlamadim diyemiyorda sen anladinmi diyor
Allah dusurmesin!!!
------------------
Beyler enflasyon %40 lardeyken dolarda eninde sonunda bunu yakalamasi kesinken piyasadaki bu rahatlik hakkaten cok ilginc
Uzun vadede dolar ve enflasyon converge eder Allahin emri bu. Dikkat edin uzun vadede dedim
Anlayanlar anlamayanlara anlatsin
30 Nisan Salı 21:12 TRUMP, FED'İN 1 PUAN FAİZ İNDİRMESİNİ VE VARLIK ALIMLARINA DEVAM ETMESİNİ ÖNERDİ - BN
30 Nisan Salı 21:08 ABD BAŞKANI TRUMP: FED YÜKSEK DOZDA PARASAL SIKILAŞMA UYGULADI - BN
30 Nisan Salı 21:05 ABD BAŞKANI TRUMP: FED DÜŞÜK ENFLASYONA RAĞMEN FAİZ ARTIRDI - BN
Sn ahmetg nin converge i,sn rxpu nun defragmantasyonu ve detox u falan, cümle içinde kullanılan bu kelimeler beni biraz şaşırttı.Elbet kullanırken iki arkadaşımız da art niyetli değiller.Birkaç gündür oktay sinanoğlu hocanın videolarını izliyorum ,ülkelerin istilasının en önemli yollarından birinin dil olduğunu söylüyor.Ana dilinde düşünmeyen biri tam anlamıyla başka dille bilim yapamaz diyor,ancak taklitçi olur ,üretim anadille mümkündür diyor.Özellikle cümle içinde jenerasyon diyen spikeri nesil diye ,e mail söylemini de elektronik posta diye düzeltti.Gerçi ikinci düzeltmesi yanlıştı ,elektronik de posta da türkçe değil.Biliyorum önüne geçmek mümkün değil ,ama gene de bu ingilizce istilasını düşünmek lazım bence.
Dolara gelince gavur seçimden önce rapor yayınlıyor dolar 5.90 a gider diyor ,dolar oraya gidiyor.Gene yeni rapor yayınlıyor 1 yılda yüzde 15 değer kaybı olacak diye ,ona göre 7 olacak 1 yıl içinde demektir.Dolar grafiğine baktım ağustosda tavan yaptıktan sonra 5 16 ya kadar o kadar dar bir kanalda sapma olmadan düştü ve gene 5.16 dan tek bir yukarı aşağı hareket dışında öyle güzel ve düzenli bir kanalda sanki cetvelle çizilmiş gibi yükseldi.Yani diyeceğim o ki sanki belli rakamlar da anlaşılıyor oralara götürülüyor.Çok anormal işler dışında öyle 10 lara falan gidecek bir dolar olmayacak gibi.Malum 8 üstü rakamlarda memleket batar,niye batırsınlar ki ,daha baya süt et yumurta falan verim alırlar :))))))))))) Neyse uzun bir yazı oldu herkese saygılar sevgiler.
https://www.youtube.com/watch?v=OypZU4qTVJo
bakın bazen ucar bu arkadaş ama bugünki merkez bankası toplantısını süper analiz etmiş
tüm gerekleri acıklamış
işte bu yüzden dövizde yükseliş kacınılmaz
tamam dediklerin dogru kabul ediyorum ecnebi kelimeler kullanmamak gerek
Eklemek istedigim bir sey var
Enflasyonun %40 civarinda oldugunu iddia eden cok uzman var. Bu durumda dolar kesinlikle bu cizginin altinda uzun sure kalamaz. Uzun vadede kesinlikle dolar yakalar enflasyonu. Aksini iddia eden matematik bilmiyordur