GSYH 2019 ilk çeyrekte %2.6 azaldı ( Beklenti -2.5% )
Printable View
GSYH 2019 ilk çeyrekte %2.6 azaldı ( Beklenti -2.5% )
Borsa coşıyeahhhhh. Birazda borsadakiler ağlasın [emoji846]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tüik: Ihracat 2019 yılı nisan ayında, yıllık %4,6 artarak 14 milyar 480 milyon dolar, ithalat %15,1 azalarak 17 milyar 462 milyon dolar olarak gerçekleşti.
hani fazla veriyoduk
https://www.bloomberght.com/turkiye-...-cikti-2222923
Büyüdük mü küçüldük mü..
31 Mayıs Cuma 10:02 İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜ 2019 İLK ÇEYREKTE YILLIK %4,7 KÜÇÜLDÜ, ÖNCEKİ %7,4 DARALMA
31 Mayıs Cuma 10:02 SANAYİ SEKTÖRÜ 2019 İLK ÇEYREKTE YILLIK %4,3 KÜÇÜLDÜ, ÖNCEKİ %6,4 DARALMA
31 Mayıs Cuma 10:01 TARIM SEKTÖRÜ 2019 İLK ÇEYREKTE YILLIK %2,5 BÜYÜDÜ, ÖNCEKİ %0,5 DARALMA
ilginç...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, Türkiye ilk çeyrekte % 1.3 büyüyerek teknik resesyondan çıktı
Böylece üst üste iki çeyrek daralarak teknik resesyona giren ekonomi bu çeyrekte % 1.3 büyüyerek resesyondan çıktı. Ekonomi 2018'in son çeyreğinde çeyreklik bazda % 2.4 daralmıştı.
Yurtdışından kulaklık alayım diye niyet ettim, internette araştırınca gümrükte %38-40 civarı bir vergi uygulandığını gördüm. Bazı ürünlere ek %20 ötv gelmiş.
Gümrük muafiyeti hiçbir üründe yok 2 dolarlık ürün alsanız dahi en az %18 vergi var.
Türkiye'nin ekonomik büyüklüğü açısından dünya sıralamasına bakarsak 1962 yılından günümüze kadar 17.sıra ile 22. sıra arasında değişmiş.
İyi zamanlarımızda 17-18. sırada gezinirken, 1994 krizinde 22. sıraya düşüyoruz, 2000 yılında ise tekrar 17. sıraya çıkıyoruz.
2001 krizinde 17. sıradan 20. sıraya düşüyoruz.
ABD ise hep 1. sırada.
Demekki yerimizde saymışız. Dolar artışa geçmeden önce 17. sıradaydık. 2018 de 18. sırada tamamladık. 2019 6,20TL ortalama kur hesabı ile 19. sıraya düştük. 20.-21. sıralar kurun artışı ile görülebilecek yerler.
1990'lı yıllarda krizle geçirdiğimiz 2001 yılında ithal malı almak çok pahalı gelirdi. Şimdi de artırılan vergiler ve dolar kuru ile o yıllara benzetiyorum.
Sıkışıp daralmadan ferahlığı göremeyeceğiz. Şu durumda harcanan her kuruşa dikkat etmek gerekiyor.
Resesyondan çıkmışız...:)
Bu nasil bir marj ya. Oysa ki ING doviz alim satimda cok en fazla 1-2 krs fark koyuyordu
ABD Doları (USD) 5,94335 5,87606
Normal marjı açmaları...Oynaklık var...Oturur akşamüstüne doğru...Hele şu büyüme verileri bi sindirilsin de...
Tfx güzel. Alım satım emirleride güzel işliyor. Vergi dahil arada 2 kuruş fark oluyor genelde. Hem 5 24 açık olması avantaj
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Resesyonu ortaya koyan veriler başka...
teknik resesyondan çıkılıyor denilen veriler başka...
sürekli algı operasyonu var, ancak çarşı pazar tersini haykırıyor...memleket yangın yerine dönmüş...bunlar itfaiye arabasıyla seçim propagandası yapma peşindeler...
Ödenecek bedel ağırlaşıyor..
YTD
2019 ilk çeyrekte ekonomi yüzde 2,6 küçüldü. Enflasyon da yüzde 19,5 olduğuna göre slumpflasyon devam ediyor.
Mahfi Egilmez
-----------------------
Resesyonda neymis.
Bloomberg HT'ye giriyorsun, ilk manset: «Turkiye ilk ceyrekte %1.3 buyuyerek teknik resesyondan cikti.»
Maalesef gidisatimiz iyi degil, duzelme de yok. Kuculduk iste %2.6, niye inkar ediyorsun, hali altina itiyorsun problemleri? Problemleri ortbas ederek mi cozecegiz?
Dun yargi reformu aciklandi, inanan kisi sayisi kendi kitlesi ile sinirli kaliyor. TV'de muhalif konusan bir adam kalmadi. Muhalifi gectim, bilimsel/teknik verilerle konusan adam bile kalmadi. Uzucu.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...di-236400h.htm
2018: ilk çeyrek cari fiyatlar dolar olarak: 206 milyar 819 milyon dolar bir öncekine göre % 7,4 BÜYÜMÜŞ..idi...
2019:ilk çeyrek :170 milyar 364 milyon dolar bir öncekine göre % 2,6 KÜÇÜLMÜŞ yani EKSİ....
Büyüme rakamları bir önceki yılın aynı dönemine göre hesaplanır, dolayısıyla bir önceki çeyreğe bakılarak yorum yapmak doğru değil. Özellikle ekonomi haberi yapan mecralar dikkatli olmalı. Piyasayı yanıltmamalı.
EMRE ALKIN
Dolar 6.25 lere gelsin kimse kalmaz bu düşüşten sonra diye düşünüyorum herkes faizde bekler artık bizim son maliyet burdan olması lazımdı gittik 25 kuruş yukardan yaptık :)
[IMG]https://i.resimyukle.xyz/zKGdOG.jpg[/IMG]
Bunlar endeksi artıya doları yine eksiye getiricekler belli :) izliyoruz kıpraşmadan düşüşümüzü küfür yazıcam az kaldı ytd
Çeyreklik bakın çeyreklik...Moraliniz düzelsin :he:
Aslında ekonomistler bıyık altından depresyonu tartışıyor. Zira slumpflasyon ekonomide çok kısa süreli oluşabilen bir durum. Resesyon enflasyonu *çoğunlukla* baskılamayı başardığı için uzun sürmüyor.
Ancak çok istisnai durumlarda uzayabiliyor. İşte bunun adı Depresyon. Yani slumplasyonun uzun sürmesi.
Türkiye tarihinde çok çok kısa süreli slumpflasyonlar yaşasa da (şimdiki ile karşılaştırılmayacak kadar kısa olsa da). hiçbir zaman depresyon yaşamamış olabilir.
T
Depresyonun etkileri hepsinden farklıdır. Ve bu etkileri şu an Türkiye'de hayatta olan hiç kimse tecrübe etmedi.
Tarım, turizm...2. ve 3. çeyrekte de büyümeye/enflasyona katkı verecekler değil mi ?
Ama esas ölçüyü önümüzdeki sonbahar, kış ve kıştan çıkış aylarında göreceğiz...
Oradaki rakamlar çok çok önemli olacak...Yoksa yaz geçer noolcak...Deniz kıyısında, güneşte yayıl ooohhhhhh...Bok gibi döviz gelecek ülkeye turistlerden ve Almancılardan...
Sebze meyve de nispeten bol...
Esas kışı görelim kışı...Derim ben...
Devletin nihai tüketim harcamaları 2019 1. Çeyrekte yıllık %7.2 büyüdü ( Önceki %0.5)
ahan küçülmenin büyük çıkmama nedeni
31 Mayıs Cuma 10:55 TÜRKİYE NİSAN YABANCI TURİST GİRİŞLERİ YILLIK %24,0 ARTTI, ÖNCEKİ %4,3
döviz gelir mi ?
Su ani gelen dususler mb satisi
Vob da da diger kurum uzerinden aciyorlar bence
Spot satislari muallak hangi dolar bunlar ???
:shh:
Yaptığım hesaplamalara göre yüzde 6,7 oranında daraldım.
Sizde daralma ne kadar arkadaşlar?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.