https://i.hizliresim.com/7XxXM1.png
Printable View
inş trend devam eder 2. dönem finansallar fiyatlanmaya başladığında alınacak çok az hisse kalacak
riskler
1- swap anlaşmasının doları aşağı düşürmesi ve gram altın fiyatının düşmesi
2-üretimin yıllık 300-350 bin bandından 250-300 bin bandına düşmesi (1. dönem faaliyet raporunda yıllık tahmini üretim açıklanacak yatırım firmaları bu yıl için 275.000 ons üretime göre hedef fiyat açıkladılar bu rakamın üstü hisse için olumlu olur )
başka bir risk kısa vadede görülmüyor
olumlu fiyatlanacak taraflar
1-koza ipek davasının yıl içinde bitmesi ve yeni yatırım döngüsüne şirketin girmesi (aklımda kısa vadede boydak enerjiyi tmsf den almaları yeterli olur )
2-cari açık maalesef azıttı ihracatın ithalatı karşılama payı düşüyor turizm ve yurt dışı taahüt işlerinden döviz girişi olmayacak bu durumda dolar güçlü kalmaya devam eder
3-pandemi sebebi ile merkez bankalarının genişlemesinin devam etmesi ons altının 1800-200 bandına çıkma olasılığının artması
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05131022488155
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05131023323468
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05131024072844
Anı bı atakla 12,40 ı geçeceğini düşünüyorum..ins kendimizi Paris yerine Manisa da bulmayiz...
Tahtacı kozaayı dün kasıtlı İpek'e nin önüne geçirdi bugün yine İpek'e zıpladı öne ... bu sefer kozal üzerinden ve kozaa üzerinden aşağı salınım yapıp İpek'e satış gelince kozaayı yukarı atmak istiyor . Boş yani... dün doğru düzgün para girişi bile olmadı tahtacı diyorli milyon milyon satsan ne olur 2 günde %10 üzerine çıkarırım ..
Şişecam kozaa ve ipeke nin geçen yılki hali gibi görüyorum . Bilindiği üzere camlar birleşme yoluna gitti.bunun çok olumlu olacağını düşünüyorum. Şişecamın en kötü 10-15 lira olması gerektiğini düşünüyorum .yabancıdan da 1-1.5 yılda çok satış yedi ama.
deneyimli temel analizi ve teknik analizi çok iyi kişiler var aranızda yorumlar ise çok memnun kalırım
şişecam satışları avrupa ve türkiye ağırlıklı
avrupada ve türkiyede şuan araba neredeyse yapılmıyor kısa vadede olumsuz durum var
**birleşme olup olmayacağı belli değil
***birleşme oldu diyelim ne kadar trakya soda andolucam hissedarı şişe hissesi alacak ne kadarı ayrılma hakkı kullanıcak belli değil
****bunlar geçti birleşme tammalandı o vakitten sonra olumlu olur şişe üstünde en az %20 holding iskontosu var bu kalkacak
*****daha az beyaz yaka daha verimli daha az maliyetle yönetilen şirket olacak favök marjı artacak olumlu
******orta vade 1-2 sene bekleyene çok iyi kazandıracak potansiyele sahip
ama şuan büyük belirsizlik var spk birleşmeyi onaylayıp onaylamayacağı bile belli değil
Teşekkür ederim düşündüğüm gibi yazmışsınız belirsizlik zaten bu fiyatlarda kalmasına yol açıyor zannımca. Kozaalardaki belirsizlikler daha fazla idi . Soda benim düşünceme göre en kötü 10-13 lira olmalıydı şuan mesela imdada bu sebeple baskı olduğunu düşünüyorum .. tek çatı altında olurlar ise bu hikaye yeter diye . Tekrardan teşekkür edeeiö
kardeşim seninle ilgili değil genel yazıyorum
hayatımda teknik analize ne inandım,ne öğrendim nede baktım
millet milyonlarca tl tahta yapacak sonra iki çizgi ile teknikçiler bunu çözecek
yok gap varmış bilmemne
tahta yapıcı bakıyor ya biz 24,75 de gap oluştu hisse 40 tl de hemen 24,75 düşürelip gap kapanması lazım :) biz milyonlarca tl zarar edeceğiz ama gap kapanmalı :)
şurda direnç şurda destek var vs
2 mevzu önemli beklenti ve tahta yapıcı bunların davranışları gerisi küçük yatırımcının kendini kandırması bu arada iş yatırım garanti yatırım bunların hepsi küçük yatırımcı içinde
Kozal grupta yer çekimine maruz kalan kağıt galiba sürekli basıyorlar.
Bilanço nezaman açıklanacak?
şirketler satılırsa bizim için avantaj olur
ülkede dövzi kalmamış ben koza ve boydak grubunun bu yıl içinde satılacağı kanaatindeyim bu iki şirkette çok değerli
şirketler satılırsa otel,uçaklar diğer yan faaliyetler gerçek değerinden satılacak
şuan finansal tablolarda bunlar maliyet bedeli ile değerlenmekte
bu sebeple koza madenin öz sermayesi en az 1 milyar düşük görünüyor
satış haberi çıkarsa koza altına göre ipek ve koza maden olumlu ayrışır
Varlık fonu kamu bankalarıyla Bist'e giriş yaptı. Bundan sonra Bist'in önemli oyuncularından biri olacaktır. Bazı stratejik kamu hisselerinde de tahsisli yoluyla blok alımlar görülebilir. Keza piyasadan ucuza hisse toplamanın başka bir yolu yok.
Arkadaşlar satış için gerekli nisap türk ticaret kanununda yazıyor. Şirketin yarısı hala kaçak olan yurtdışındaki ahmet ipek, eşi vs’nin. Onlar yakalanıp getirilemediği için bırakın yargılamanın bitmesini gıyabında yargılama bile başlamıyor. Burada kanunu bile değiştirse “kanunlar geriye uygulanamaz†hükmü gereği devletimiz bile bu alana girmez. Satışı bence düşünmeyin.
arkadaşlar koza grubu normalde yaptığı yapı çok iyi
sadece sonradan niyetler bozulmuş
koza altın kar yapacak yaptığı karın %45 atp üzerinden koza madene gelecek koza maden bu para ile mağden arama ve yatırımları yapacak
koza maden temettüsünün %53 ipek akacak oda petrol vs yatırımlar yapacak kurgu mükemmele yakın
iç kaynakla hiç bir finansal borç almadan faklı alanlarda büyüme modeli kurgulanmış
koza maden otel ,sigorta,gıda, nakliye ve bir kaç madeni devreye almış
mevzunun bozulması yani kötü niyet kanaltürk grubu ve gazatelerin alımı ile oldu
koza altın temettüsü atp inşaata geliyor ama atp inşaat bu temettünün büyük kısmını zarar eden fetö mevzundan dolayı alınan medya grubunun finansmanında kullanıldı
bu sebeple ipekde düzgün yatırım yapamadı ruhsatlar alındı okadar ,kuyu vs açımı pek yapılmadı
ikinci mevzu ipek üniverstesine yapılan bağışlar var
zaten açılan davalar bildiğiniz gibi bu iki konudan ilerliyor (medya ve ipek üni bağış)
yapı doğru kurgulanmış fakat sonradan niyet bozlumuş
satış yapılır bu günde yapılır satıştan gelen paranın koza ipek payı bankada hesaba yatırılıp nemalandırılır
ipekler davaları kazanırsa paralar onlara ödenir
kazanmazsa hazineye intikal eder
davalar bitse bile ipekler aihm dava açacaklar bu mevzu çok uzun yıllar devam eder
ama tüm dünyada terörizm finansmanı kanunu bir birine benzerdir
terörü finanse ettinmi tüm malvarlığını kaybedersin
şirket satışa çıkınça alıcı fazla çıkmaz alanında hükümet yanlısı olması lazım yoksa yeni maden ocagı açmak o kadar kolay degil ...şu anda çanakkalede yabançı şirket ocagı açamıyor siyasi malzeme oldu bekliyor ....buda satılsa siyasi malzeme olur ki yeni ocakları açması zor olur ...zaten ocakları açabilse satılmasına gerek bile yok ....satılırsa hükümetin başını çok agrıtır ..hükümet bu riksi alır mı görecegiz ...zaman gösterecek ..
merak etme kitabına uydurabilirler .yabançılar zaten almaz ...çanakkalede yabançı şirketin maden çıkarma durumuna gelmişti durdurdular ...kozada maden ruhsatı çok ama açması zor ..ança hükümette olunça belki yenilerine açabilir diye düşünüyorum ..kozada bu kadar parayı kriz durumunda yeni şirket almak için kullandırılar mı diyede düşünüyorum ...krizde şirket kurtarmak istiyoruz güzel parada var yeni ortaklıklara sürükleyecekler mi bakalım ...
adam istanbula kanal açıyor madeni mi takar :)
normalde tüm şirketlerin belli bir periyotta satılması gerekir serbest piyasa için bu gerekli bide şirketlerin geleceği açısından bu önemli devlet şirket yönetmemeli hele boydak koza gibi sektörlerinde lider on yıllarca zamanda oluşmuş milli değerler işinin ehillerine teslim edilmeli
tmsf avukat kayyumlardan 10 kat iyidir
ama özel sektörde tmsf den en az 5 kat daha iyi yönetir
ben mali müşavirim her sene 15-20 genel kurul yapıyorum
her sene 2-3 şirketleri birleştirip bazılarınıda bölüyorum
yani az bişey ttk dan anlarım , sizin bu mevzuya göre halka açık hiç bir şirket neredeyse satılamaz oluyor ,ben hakim ortak olarak hissemi satarım ky çağrı yaparım ky bu fiyatı ister beğenir satar isterse satmaz tutmaya devam eder ,
ayrılma hakkıda bundan yokmu? istersen hisseyi tutmaya devam edersin istersen genel kurulda red verip paranı alırsın hisseyi devredersin
boydak satılır ona inanırım ...kozanın işi altın arama çok fazla maden arama ruhsatı var ..ama ocak açamadıktan sonra o ruhsatların hepsinin anlamı yok ..ülkede ocak açılmasını siyasi manevra yapıyorlar o yüzden kozalar borsada güzel kumar araçı olmuş durumda beklentisi güzel ama bu beklentinin oluşması çok zor ...satılınça garanti verseler bile halk tepki veriyor ve tepkiyi verirken siyasi malzeme oluyor çanakkalede bu böyle oldu ..çanakkalede böyle oldu kozada olmaz diye kanun yok ...odaş altın arama ruhsatı vardı ve engel olundu ..odaş yerli ve hükümet yanlısı oldugu halde maden ocagını açamıyor .....maden ocagı açmak çok zor ülkede ...koza altın çıkardıkça pirim yapmaya devam eder yeni ocak açabilirse degerlenir bunun dışınça büyük beklentiler kurmak çok zor ....bakalım zaman ne gösterecek zaman herşeyin ilaçıdır ...
2000 li yıllarda konuşuluyordu bu. 20 yıl sonra aynı şeyleri gündeme getirmek neden? Onca geçen yılda çevresel etkiyle ilgili bir sürü analiz yapıldı, yayınlandı. Çevreyi bizden en az 10 kat daha fazla koruyan gelişmiş ülkelerde bile bu altınlar çıkarılıyorken bizde niye sorun oluyor?
Koza daha öncede ormanlık alanda altın çıkarımı yapmıştı. Madencilik tamamlandıktan sonra ormanlar yerine geri ekiliyor. Doğal bitki örtüsü yeniden oluşturuluyor. Bütün dünyada bu şekilde yapılıyor. Aksi takdirde zaten dünyada altın madenciliğine izin verilmezdi.