Demem o ki mevduat faizi hem reel olarak eksi getiriye başladı.
Hem de en büyük rakibi dolar tutmanın maliyeti son derece azaldı.
Bu cazibeyi nasıl önleyecekler bakalım.
Bir faiz indirimi daha nefis olur...:)
Printable View
Demem o ki mevduat faizi hem reel olarak eksi getiriye başladı.
Hem de en büyük rakibi dolar tutmanın maliyeti son derece azaldı.
Bu cazibeyi nasıl önleyecekler bakalım.
Bir faiz indirimi daha nefis olur...:)
Sanki şöyle bir şey yapmaya çalışıyorlar:
Aralık sonu kabaca 5.95 dersek, Ocak sonu 6.00, Şubat sonu 6.05,....
Yani her ay için kontrollü 5 kuruşluk yükseliş. Bunu yapabilmeleri için ABD ile anlaşılmış olması gerek. Bunun da ipuçları kanal İstanbul konusunda söylenenlerin içinde verildi. Görünüşe göre kanal karşılığında dokunulmama garantisi alınmış. Öyle bir görüntü var.
Ha sağlam banka olsun falan derseniz (burada İşbankası'ndan başka banka tanımayan bir üye vardı) verdiği faiz brüt % 8,5...Netini siz hesaplayın.
Bozdur bozdur harca...
İnsanın parasını bu enflasyonda bankaya mevduata bırakması için ya yaşlı yorgun, ya da hesap kitap ve de piyasa bilmez olmalı.
Alzheimer olayı da hariç tabi.
Geçenlerde bir arkadaş gümüş diyordu.
Araştırma zamanı artık.
enparada bile faiz oranı brüt % 10.
Dolar faizi ise % 1,5...
Güle güle kullanın...
Belki de amaç milleti yilginliga sevk Edip bir kısmını cazip kredi olanakları ve kısmı peşinatla emlak almaya yonlendirmekse bakalım başarılı olacaklar mi?
Emlak ucuzladı diyorlar...
Neye göre ucuz?
Ağaoğlu'nun geçen yılki fiyatına göre.mi?😀
Ne ucuzu yahu...Kredi faizleri düştükçe ev fiyatlarını yukarı çektiler aynı hesaba geldi zaten...
Emlakcilara gore cok ucuz.
Kredi faizleri de iyi onlar icin.
Nasil olsa risk almiyorlar, agzini her actiginda cok ucuz diyor adam.
Kac tane sattin 2019 da diyorum, isler durgun bu siralar diyor.
Kendimi tutmasam tek dalacagim adama.:)
kredi ile işim olmaz da, ev alacak olanların yapacakları en güzel zamanlama, faizler yüksek, evlerin fiyatları yerlerdeyken krediyi de evi de alıp, faizler düştüğü zaman yapılandıracaklardı, bu çok net görünüyordu.
'' Babacan-Şimşek çizgisi için, 'talimatı IMF'den alıyorlardı' açıklaması çok önemli. Ancak Erdoğan için bir paradoks var:
- Eğer durum bu şekildeyse, son birkaç yıla kadarki AKP iktidarları boyunca ekonomiyi kendisi değil IMF'den talimat alan bakanlar yönetmiş demektir. (1/4)
-İkinci paradoks şu:
-Eğer Babacan-Şimşek IMF'den talimat aldıysa, AKP'nin 'başarı hikayesi' bir IMF hikayesine dönüşüyor. (2/4)
-Bizim açımızdan ise şunlar önemli:
Büyük sermayenin hükümet içindeki temsilcilerini (ve bu politikaları) dışarıda bırakabilen bir iktidar formülasyonunu mümkün kılan koşullar neler? Bu politikalar mı değişti, iktidarlar için bunları uygulamaktan kaçınmak nasıl mümkün oldu? (3/4)
-'Post-neoliberalizm' tabirini henüz kullanmıyorum ama yakında kullanacağız gibime geliyor. Bir süredir yazdığım 'utangaç kalkınmacılık' bir otoriter post-neoliberalizme dönüşüyor, şartların zorlamasıyla ve şartlar izin verdiği ölçüde. Vakit buldukça bu noktayı açacağım. (4/4) ''
Ümit Akçay
https://twitter.com/umitak/status/1214187551550050304
USD de majina hattını sıkı savunuyorlar.
bankaların satışlar grafikte görünüyor birkaç gündür, böyle iğne bar şeklinde. hadi bakalım bellerine kuvvet, 2019 da 30 milyar dolar satmışlar kerim rota'nın yazısına göre, varsa 2020 de de bir otuz satsınlar, gideri var..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında isim vermeden 'faiz ve IMF' konusunda eleştirdiği Ali Babacan'dan cevap geldi. Babacan yaptığı açıklamada rakamlarla da örnek vererek, "Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım, gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
ABD'de Demokrat Partili siyasetçiler, Kasım Süleymani'nin ölüm emrini Kongre'ye danışmadan veren Donald Trump'ın savaş yetkilerini sınırlandırmak için adım atmaya hazırlanıyor.
Bu kadar göstere göstere değerlenmesine benzeşen zaman 2014 son çeyrekten başlayıp giden hareketti diye hatırlıyorum. 2.50-3.0. Marjı yüzde olarak alırsak 6.50 hedefinin ortasında fakat bence tüm kaynakları tüketene kadar ellerinden geleni yapacaklar gibi duruyor. Zira yangından mal kaçırırken zaman kazanmak lazım.
Hocam doları iktidar 2019 da iyi baskıladı kıskaca aldı. ve 33 milyara dolara yakın satış gerçekleştirdi. Bakalım bu yıl ne yapacak bir 30 milyar daha bulabilecek mi? 2019 undan 2020 den iyi geçeceğe benzemiyor. Yanlış hatırlamıyorsam nisan 2020 de s 400 ler kurulum aşaması bitip aktif hale getirilecek ayrıca abd seçimleri trampın azli ortadoğu vs. vs. hepsi şimdiden bir muamma..
herkes kendi tedbirini almalı..merkezin yaptığı hokkabazlıkları halka anlatsan inanmaz,mr erdoğan ın "bakın faizi indirdik enflasyonu düşürdük" safsatasına ise hemen inanır..yapacak bir şey yok..
ne yazık ki bu ilkel zihniyetin hala %40-50 oy alabilmesi büyük bir dramdır..
ülkeyi borca soktular.. abd nin tam anlamıyla kölesi yaptılar.. abd den emir almadan iş yapamıyorlar adeta..
daha once de dediğimiz gibi.. sürdürülemez bir şekilde piyasaya müdahale ettiler..
olay gerilen yayın kopup kopmayacağı değil, ne zaman kopacağıdır..
icat ettikleri vergilerle kaçınılmazı geciktirebilirler, ki bunu yapıyorlar uzun süredir.. zamanlamayı bilmek kolay olmadığı için temkinli ve tedbirli olmak tek çözümdür..
Rusya, BAE ve Mısır'ın koordinasyonuyla, darbeci general Halife Hafter'in saflarına katılması için Libya'ya paralı asker sevk etti. General Hafter, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye karşı cihat ilan etmişt
ABD ne bağımlılık deyince...
Şöyle bir hatırlayalım...2018 Kasım ayı haberi idi...
Türkiye'nin Seul büyükelçisi Ersin Erçin, Kuzey Kore'nin Ankara'da bir elçilik açma ve Türkiye'den insani yardım alma konusunda talepte bulunduğunu açıkladı. Büyükelçi, Türkiye'nin ABD'nin Kuzey Kore yaptırımları devam ettiği sürece hiçbir şey yapamayacağını söyledi.
ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi izdiham nedeniyle toprağa verilemedi.
fed nisana kadar genişlemeci.mart ayına kadar böyle gidecek gibi.hatta bu trump seçime kadar faizleri artırmayacak öngörüsü hakim.böyle olunca tüm negatif şartlara rağmen dolar mevduatla aynı eksende gidiyor.ytd.
ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için Kirman'da tören düzenleniyor. Törende çıkan izdihamda 32 kişi öldü, 190 kişi yaralandı. İzdiham sonrası Süleymani'nin cenazesinin defni ertelendi.
Tamam...Bilinen bir ortadoğu manzarası da...Bu, Cübbeli Ahmet Hoca gibi bir devleti, ülkeyi ve de halkını aşağılama ve de hakaret etme hakkı vermez...Yukarıda yazılanlara bakıyorum da hemen akla mezhep temelli yaklaşımın anlamsız düşmanlığı geliyor...Esad ve Suriye de bundan nasibini aldı. Ama ceremesi tümüyle bu ülke halkı çekti...
Aynı durum bizde de yaşanır...Olayın mezheple değil de ülke anlayışı ile bağlantısı var daha çok...
bana yönelik yazdığınızı varsayarak cevap verme gereği duydum. öncelikle haklısınız. ortalıkta cübbeli Ahmet kılıklı Şia düşmanı ırkçı/mezhepçi mendeburlar serbest atış yapıyor. Ama benim yazdığımda iran halkına ya da şiilere karşı bir aşağılama yok. ya da ben o kasıtla yazmadım. aynı vaka başka bir ortadoğu ülkesi olan Türkiye'de de yaşansaydı yine aynısını yazardım.