ZİRAAT PORTFÖY KATILIM ENDEKSİ HİSSE FONU ZPE
Eski Fiyat 1.961879 Yeni Fiyatı 1.984864 %+1.17
Printable View
ZİRAAT PORTFÖY KATILIM ENDEKSİ HİSSE FONU ZPE
Eski Fiyat 1.961879 Yeni Fiyatı 1.984864 %+1.17
Altın fonundaki ciddi düsüs (%2ye varan düşüş var) kıymetli madenler iceren degisken fonlarin getirilerini cok ciddi etkileyecektir
Tdg de bunun icinde herhalde
% 20 FIB ( karin bir kismini alip maliyet dusurmustum simdi olan gitti orta vade tutmaya devam hedef kar gelirse komple cikacagim )
%10 GBC ( guzel gidiyordu altin dususu 4/1 kari yedi dokunmuyorum hic uzun vade devam )
% 10 TDG ( yarim kari aldik uzun vadede tutmaya devam)
% 10 Gram Altin ( bugun giris hedef uzun ) maliyet 374.50 kusue
% 20 Gldtrf ( bugun giris hedef uzun ) maliyet 32.93
% 10 ppf ( ihtiyat akcesi sittin sene ) kefen parasi
% 20 bist geriye cekilirse tte veya tau alimi icin atimlik kursun ( abd borsalari duzeltme yaparsa aft veya yay )
Onumuzdeki ceyreklerde abd secimlerinin ufledigi nefes ile sadece olumlu gorunen abd piyasalari haric ( duzeltme de yapacagini dusunuyorum ) global piyasalardaki iyimseri birakin ilimli senaryolarin bile gerceklesmeyeceginin sinyalleri verildiginden kismen guvenli liman olan masraflarina cok takilmadan uzun vadeli altin ve doviz toplayarak gitmek istiyorum
2021 birinci ve ikinci ceyreklerde 2020 deki etkili kuculmelerin toparlayici etkisi olarak buyumeler gerceklesirken firsatlar dogabilir daha kisada da firsatlar cikar diye de bir miktar kursun biraktik hayirlisi
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TTE +%2,71
TTA -%2,09 (Altın fonları ciddi eksi yazmış beklendiği gibi)
Iyi aksamlar,
Gram altında diplere yaklastigimizi düşünüyorsunuz heralde.
Izniniz olursa Sormak istediğim iki soru var (fon dünyasında çok yeniyim),
Fonlarda hedef belirlerken hangi kriterlere bakıyorsunuz kabaca?
Birde faizlerin inmesi oranında bazı fonların kar getirmesi mantığını anlayamadım
Teşekkürler
Faiz düşerse kur yükselir. Gram altın da dolara bağlı. Yüklü döviz borcu var ve dövize ihtiyaç çok fazla. Dış borç ödemeleri ile döviz daha da çok yükselir. Üstelik virüs sebebiyle üretimin aksaması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri daha çok etkiliyor. Gram altının ons ve dolar ayağı var, bana göre kolay devrilmeyecek bir kale. Fonların içeriğine ve fiyat grafiğine bakmanız ve piyasa bilginizi kullanmanız gerekli. Bir süre işlem yapmadan forumu takip etmenizi tavsiye ederim. Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, yatırım kararınızı kendiniz veriniz.
Ipj show yapmis ..
Günün en fazla kazandiran fonu olacak galiba
Eib durumu nedir acaba ?
Saygilar.
Brent icin ikinci bir geri cekilme bekliyorum..
20-25 araligina kadar geri gelirse petrol fonu düsünenler icin yeni bir firsat..
Son geri cekilme sonrasi 40-45 bandinda oturabilir
Tabi bunun icin borsalardaki balonun patlamasi gerekiyor ..benim öngörüm temmuza kadar vakit var ama Tepkinli olmak lazim borsalar ciddi yükseldi ve cok hizli sekilde ..
Faiz düşünce getirisi artan fonlar tahvil içeren fonlar.
Tahvil faizleri düşünce ellerindeki yüksek faizli tahvillerin fiyatı artıyor ve fon değer kazanıyor.
Olay bu.
Şu an portföyünde Blcyt, tkfen ve Ccola var. Eib fona en çok hisse seçiminde güveniyorum. Sadece hisse kısmının getirisini dikkate alırsak Türkiye'nin bir numaralı fonu olabilir. %8-10 hisse ağırlığıyla yıllık %34 getiri muazzam bir olay. Blcyt hissesini inceledim geçen günlerde sağlam bir şirket, takasının büyük kısmı emeklilik fonu, yatırım fonu gibi kuruluşlarda.Fazla kucuk yatırımcı yok, spekülatif hareketleri yok. Bugün ki kap haberi de oldukça güzel.
TCD son 1 ayda en yakın rakibini tam tamına 3'e katladı.
TCD yine yıldız adayı.
Bi rde düşülerde ayarı tuturmayı başarırlarsa başka söze gerek kalmaz.
Eıb 0.30 - 35 olması lazım hisse getirisine gore bugün.
Blyc o zaman alalim satalim fon yerine
Sonucta bu hisse fon sirketlerinin gozdesi
daha karlı iş
Alan memnun satan memnun😀
Bazı fonlarda valör sıfır. TCB fon mesela. Bunlar da tefas da işlem görüyor. Aldığımız zaman anında mı hesaba geçiyor yoksa aynı gün öğleden sonra mı hesaba geçiyor. Var mıdır bilen?
TAU-- İŞ PORTFÖY BİST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU
ADP--AK PORTFÖY BİST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU
Sıra bunlara ne zaman gelecek, dipte duruyorlar hala.Çok ucuzlar şu anda.
Yoksa dahada dibemi gidecek bankalar.
Yüksek miktar da eıb giren varmı ?
Tcd değişken fonlara göre bakınca dediğiniz çok doğru.
Ancak içinde %80 den fazla hisse olduğunu düşününce asıl rakipleri değişken değil hisse fonlar olarak görüyorum. Hisse fona göre hala çok geride oldugu fonlar var. Stopaj dezavantajı da ayrı.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllık bazda bakarsanız TTE haricinde diğer tüm hisse fonlardan %35 daha fazla getirisi olmuş TCD'nin.
Şu son düşüşteki aşırı kayıpları olmasaydı çok daha fazla olacaktı bu fark.
Yani düşüşleri dengeleyebilirse yıllıkta hisse fonlara fark atabilir TCD.
Ama şunu da söyleyeyim TCD çok riskli bir fondur, bunları okuyupta balıklama dalan olmasın çok canı yanabilir.
Teşekkür ederim. Şimdi anladım 😁
günaydın
tzt % 0,19
tcd %0,18
tzt tcd den iyi getirmiş :)