Pastada TEB'i göremedim. Teb nerdesin.
https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...035077/photo/1
Printable View
Pastada TEB'i göremedim. Teb nerdesin.
https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...035077/photo/1
Adamlar oyun esnasında kural değiştiriyor. Yatırım finansman ve ceredit suisse yi takip ediyorduk. Şimdi baska kurumlar devreye girdi. Ama sistem kötü ortamda long bu degişmez
128200 hedefli 129950 short. Bir önceki abcd grafiğimde 124800 ile 1.hedefi yakaladım. 2.hedefte mecburen 126000 den kar stopu çalıştırmak zorunda kalmıştım.
https://i.resimyukle.xyz/KCQfG1.png
Türksel deki gelişmeler tam olarak nedir diye biraz araştırdım ama fiyat yükselişini anlamlandırmama yetmedi, temettü artış umudu mu sadece?
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayrıca bakış noktam da türksel şu an 36 milyar TL. Fakat %24 ü 530 milyon dolara (3,6 milyar TL) satıldı.
Bu durumda satana göre turksel in toplam değeri 15 milyar TL bile olmamalı.
Bu durumda hisse pahalı, değil mi?
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten hesap basit, önümüzdeki 10 yıl ben bu hisseden kaç usd temettü alırım...600 milyon usd...ver 600 milyonu, hadi eyvallah.
Benim zoruma giden, bu kadar ucuz değerleme, varlık fonu ucuza aldım diye seviniyordur, ama şirket için utanç verici bir durum. Bim in yarısı kadar değeri yokmuş.
Kapanışta 3 lot daha tcell alabildim. 12. Ay vadede.
Bugün tavanı bulduk, yarında tavandan satarsak, en kötü yüzde 5 bile yukarda satsam(ki açılışta tavana yakın açacağına adom gibi eminim)
Yeterli..
sabır da etsek olmuyor işin aslı kolay para yok burda, av ve avcı var
Bistteki spekler bana gıcık heralde, bunca yıldır bu camiadayım aldığım gitmiyor sattığım uçuyor, mahsus yapar gibi özellikle ben satınca yükselmesi yok mu, işte o an bitiriyor beni
ama sistem böyle malesef risk almayınca da heyecan olmuyor.
bizimkisi dostlar alışverişte görsün günlük hacim olsun dükkan açık kalsın :he:
Borsa yıllardır düşer ve çıkar ve yine düşer ve yine çıkar ve tekrar ve yine tekrar, film gibi bişii
Bankalar niye çıkmıyor? Eregl, tüpraş niye çıkmıyor yerinde sayıyor?
Bunların bütün cevabı bilançolarda. Özsermayeye son 2 yılda ne kadar para atabilmiş?
Eregl nin bilanço değeri 6 TL.
Fiyatını zaten değerinin üstünde tutuyorlar. 6tl de veya altındaki rakamlar ucuz kabul edilir..
Sercan abi Türkiye’nin en tehlikeli speğü DİE boşuna demiyorum rüchanların anasını ağlattı yetmedi birde hisseyi biçti
Beni daha iyi anlayacaksın zamanla
https://i.hizliresim.com/MZhrS8.png
Borsaya çok kafa yormayın. Yükselecek başka çaresi yok. Bu ay hedefim 115.000. gelecek ay daha anlamsız yükselecek. Bilançolar kötü geldikçe yukarı gidecek. Gelecek ay 120.000 mutlaka görülür.
Milliyetçi cepheden bakanlar için şirketin ucuza alınması gurur verici olabilir ama Türkiye’ye belli oranda yatırım yapmak isteyen yabancı sermayeli şirketler için kötü örnek olacaktır.
şu noktada merak ettiğim, başka yabancı sahipli şirketlerde tvf’nin kapısını çalacak mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu ortamda şişen ortalama FK larda ve temettü alışkanlığı olan bu şirkette biraz zor gibi...
Umarım düşerse alırız...
Bankalar niçin kötü...
Bir ekonomik toparlanma olursa ilk önce bankalar toparlanma tarafında olmaz mı?
Sınailer sizce sorunsuz 2021 i fiyatlamıyor mu?
Zamanın da halk b yi kaçtan arz etmiştik bilmem kaç dolar şimdi kaç cent ??
Turkcell’in büyük ortağı çok ucuza vermiş hisseleri yangından mı kaçıyorsun mübarek parayı sokaktamı buldun tek aklıma takılan bu
Yani devletimiz iyi beceriyor üstten verip alttan almayı
Uzun bir süre gün içi düzeltmelerle yön yukarı. Tl bazli rekor mutlaka kırılacak. Abd seçimi yön belirleyici olacak. Ozamana kadar yön yukarı.
Viop dışı olacak, ancak mesela DITAS örneğini vereyim. Hissenin değeri bilançoda benim için 16TL.
16tl nin her rakam ucuz kalıyor.. hisseye devamlı 16 tl den alıcı geliyor.. bu da değerinin 16 tl olduğuna işaret...
İsterse 25 tl ye de sürer... benim için köpüktür... taa ki sonraki bilançoya kadar..
Yüzde 25 kar yapar, hisse bu sefer yüzde 25 ekstra ucuz olur..
Ama ne yapar eder ederine gelir..
Türkiye de bir çok şirket var bilançolarının fiyatı borsaya yansımayan... TCELL ve TTKOM da bunlardan biri..
Yakın vadedeki shortlara eziyet için sürdükçe sürüyor yukarı, DOW açılıştan beri aynı yerde ama 800 puan yukarı aldı akşam seansında
Bana biri özsermaye olayını anlatabilir mi .
Amiral ve bakkalın bilançoları karışmış olabilir mi acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bankalar kendi aç gözlülüğünün cezasını çekiyor. Çok fazla açıldılar. Haliyle karlılıkları düştü.
Ferit şahenk bunu bildiği için hisseleri bbva ya sattı. 8 liradan.. hisse hala 8 lira.
Adam zaten ne olacağını biliyor..
Şuan takip ettiğim kadarıyla ykbnk ucuz olabilir, bilançolarını çözebilmek çok zor...
Ancak fonlar ve yabancılar ykbnk tahvillerini alıyor bir bildikleri var ki alıyorlar. Diğer bankalar şuan için sadece temettü görevi görür.. alıcısı çok, hisseler yabancılar tarafından baskı yiyor..
Bişii daha
en son sattığım seneti biliyon 1.75 den sattık anında 2 ledi
, muhtemelen bunuda roketliycekler ama birileri yeni giriş yapmış olmalı ki bir haftadır tahtayı baskılıyor sipekisi. o adam satsın bi gör ne olucak, haaa satmazsa götürmez ler, yabcak bişii yok :)
Olabilir ...
Ben sadece arkadaşa Ereğli ile ilgili yazdım...
Bende borsa 90 ve ereğli 8 civarıyken pahalı buluyorum derdim ama şu ortamda gitmiyor zaten...
Tek bilanço ile analiz yapılmaz, Ereğli’yi inceliyorsan Demir fiyatına bakacaksın, HRC fiyatına bakacaksın, Arcelora bakacaksın, Thyssen e bakacaksın , bakacaksında bakacaksın...
Demeye çalıştığım bu...
Diğer konuda seninle hemfikirim...
Birilerini sıkıştırdılar. Bu alış normal değil.
sow yapıolar aksam aksam yıne.....
Mgros kipayı ucuza kapattı. Özellikle duran varlıklarını. Bilançosunu da kendine dahil etti.
Mgrosun yönetimi ekstra para koymuyor, borçlarla çeviriyor, zarar etti gözükse de 200 milyon tl duran varlıktan para girdi kasaya.
Bilanço hesaplamasına bunu da katarsan, 40-45 TL arası bir rakam çıkar..
Bu ay 115.000 diyordum ama sanki daha yukarı gidecek gibi aliyor.
130.775 short 1 parti 🐻
130.750 short 2 parti 🐻