evet , hsbc 3 ay için %30 veriyordu hatta. o zaman da güvenememiştik. ya faiz daha da yükselirse diyip kısada kalıp pişman olmuştum ben de..
Hala inanamıyorum Nisan'da stopaj yükselecek 15 Nisan'da faizler düşecek başka biri söylese saçmalama derdim. Şeytan diyo odeabanka %20 den 1 yıllık bağla başka bir yarım sakın yapma diyor ne yapacağım bilemiyorum
faizi dusuremezler.2 yıllık 20 olmus.20 nin altında faiz olmaz.cunku piyasa faizi 20 .sizde bankacınıza deyinki 2 yıllık gösterge 20 .cok altını kabul etmıyorum.mesela 17 dedi.kabul etmeyin.hele stopaj 15 e cıkarsa 22 olması gerekir mevduatın.
birde enflasyon yukselıyor.faizlerde yukselir.palavra enflasyonun dusecegı.
uzun baglamakta enayılık.yok dusururmusler.dusuremıcekler.ha baskı olur.
eksi reel faizde dolar patlar.
Vakıfbank %18.5
Şekerbank %18.5
Bizzat şubeden görüşerek aldığım oranlar. Miktar ne kadar sormuyorlar bile.
benzeştiğinden şüpheliyim..
bahsettiğiniz dönemde rahip krizi bir şekilde bertaraf edilmiş, kasada rezerv, dostum trump vardı...
bugün ne yapacağını hala kestiremediğimiz telefonları açmayan biden var, kasa tam takır kuru bakır, yabancının güveni bu son hareketle yerle bir..
düzeltme: ha pardon unutmuşum.. bir de pandemi var
1 yıllık üzerinde durmak lazım.
Güncel olarak stopaj 1 yıl dahil %95, 366 gün ve üstü % 0
Odeanın 1 yıllık % 20 si, burganın 366 günlük % 19 u ile aynı nete geliyor.
Bugün burganda 365 gün üstünü % 19 dan bağladım.
1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 12 olan oran yüzde 3'e, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 olan stopaj oranı yüzde 0'a çekilirken, Enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 0 stopaj uygulaması aynı kaldı.
365 gün %20, 366 gün % 19 a değil, 19.40 a denk geliyor, yüzde 3 ü yanlışlıkla yüzde 5 olarak almışım.
Bu saatte hsbc MT yazdı 40 günden 385 güne kadar 19,5
40 güne kadar 20 idi şimdi düşürmüsler
HSBC'nin diğerlerinden yüksek faiz verme merakı nereden kaynaklanıyor acaba?
Bizim öngöremediğimiz bir şeylerimi biliyorlar.
Bence de..
Kanada'da premier olmak icin 100K cad yani 600K TL gerekiyor.
Bizde premier olmak cok ucuz.
Ayrica bir HSBC ulkesinde Premier olan worldwide Premier oluyor.
Ben tek krs masraf odemiyorum swift masrafi bile.
Yurtdisinda cocuk okutanlarin tek gectigi banka HSBC dir.
Syg,
Demirbank hazine ihalelerinde yüklü miktarda bono,tahvil aldı.Kriz patlak verip gecelik faizler uçunca likidite sıkıntısına girdi.İmf Demirbank'ın fonlanmasına izin vermedi.Büyük hatayı yanlış pozisyonlanma yapan Cıngıllıoğlu yaptı ,siyasilerde imf ye direnemeyince gümledi.
Bloomberght yi dinleyince borsa yükselecek mış hedef 150000 mış
Sıkıntı bitmiş Allah'ım, yabancı alım yapmassa borsa nasıl çıkacak bizim yerlilerlemi onlar mı yukarıya taşıyacak
Bilmiyorum hiç bir neden yokken kartal5 nikli üye neden bu hakaretleri bana yaptı.
Yönetimi bilgilendirdim, tüm ekran çıktılarını da aldım.
Yarın UYAP tan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım.
Sosyal Medya Yoluyla Huzurda Hakaret Suçu
Suçun basit şekli olarak düzenlenmiş olan huzurda hakaret suçunun bir işleniş şekli olan sosyal medya yoluyla huzurda hakaret suçunun cezai yaptırımı ise, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır .
Herkese açık twitter, instagram veya facebook gibi bir sosyal medya hesabından başka bir kimseye hakaret edildiğinde sosyal medya yoluyla alenen hakaret suçu işlenmiş olacaktır. Alenen hakaret cezai yaptırımı ise ,suçun basit şeklinin cezasının altıda biri oranında arttırılmış halidir .
Şu an bloomberght yi seyredin yüzde 20-30 her şeye zam gelecekmiş geçmiş olsun
İki günlük dünya uğraşmayın bir birinizle.
Boşuna vaktiniz kaybolacak.
Tatlıya bağlayın gitsin.
Zaten ekonomi iyi değil, çoğumuz zarardayız borsada.
Büyüğünüz olarak ben bunu derim.
UFE enflasyonu %27
Bir sure sonra talebin gucune gore bu TUFE'ye illa ki yansiyacaktir..
Bugun Migros sanal marketten bir alisveris sepeti doldurayim dedim, fiyatlar ucmus, salkim ve kokteyl domatis 12.50 TL idi..
10 TL den asagi meyve goremedim..
Mevduatcilarin en az %25 net fayis istemeleri lazim. :)
Isteyenin bir yuzu vermeyen zenci derler buyuklerimiz.
Syg,
Arkadaşlar herkesin sinirleri bozuk ben kendi adıma borsada zarardayim biraz sakin olalım bu günlerde geçecek önemli olan sağlık
izliyorum . enflasyon işi çığrından çıkacak gibi konuşuyorlar, ki haklılar.
tam uzun vade bağlayım diye karar vermiştim. bunları izleyince ' aptal mısın' dedim kendime.
valla kafam allak bullak oldu..
sanırım yeni dönemde tüik üzerinden falan olabildiğince düşük göstermeye çalışacaklar enflasyonu.
kuru da swap, kamu satışı vs ila yönetecekler. mevduat faizi vermemek için de yırtınacaklar.
tekrar bir damat dönemine başlıyoruz gibi geliyor bana.
bakalım neler göreceğiz..
ah be naci, erken gittin iki gözüm:)
Fayis 50 olacak.25-5+25=45 seklinde.faiz circir oldu.altina yapiyor artikin[emoji39]