Bu IVF fonu iyimidir
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu IVF fonu iyimidir
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar uzun vadeli yatırım yapacaksanız fonlara da uzun vadeli geçmişine bakarak karar vermelisiniz. en az 5 yıl satmayacaksan 5 yıllık getirisine bakmalısın yeni kurulmuş fon almak akıl karı olmaz. yabancı borsa fonlarında aft,ipj,afs yerlilerde de gmr,oph,tcd en mantıklı yatırımlardır hala, bu yıl ne yapmış olurlarsa olsunlar. tıpkı insanlar gibi depresyon dönemleri olabiliyor ama yine tıpkı insan gibi bunu da bir gün atlatıp totalde zirveye oturuyorlar. her birinden %15 almayı uzun vadeli portföy kuracak birine vicdan sıkıntısı çekmeden önerirdim(bu dünyadaki riskleri bilen insana tabiki). kkm karşımıza her zaman çıkmayacak özel bir fırsat olduğu için şu an oradayım ama o iş bittiği an döneceğim fonlar yine direk bunlar olacak.
KKM sadece doların düştüğü senaryoda avantajlı, uzun vadede dolar düşmeyeceğine göre mantığı yok bence.
Aslında senelik %10 dolar enflasyonuna yeniliyorsunuz.
Bu fonlar hakkında ne dersiniz?
IKL - İŞ PORTFÖY SAĞLIK ŞİRKETLERİ KARMA FON
IJB - İŞ PORTFÖY DİJİTAL OYUN SEKTÖRÜ KARMA FON
IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
IJP - İŞ PORTFÖY BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ KARMA FON
IJZ - İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
IKP - İŞ PORTFÖY YENİLENEBİLİR ENERJİ KARMA FON
YLC - ATA PORTFÖY TARIM VE GIDA DEĞİŞKEN FON
GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON
MET - GARANTİ PORTFÖY METAVERSE VE YENİ TEKNOLOJİLER DEĞİŞKEN FON
DTZ - AK PORTFÖY DÖNÜŞTÜRÜCÜ TEKNOLOJİLER DEĞİŞKEN FON
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU
FUA - AK PORTFÖY İHRACATÇI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
OLD - QNB FİNANS PORTFÖY TEMİZ ENERJİ VE SU FON SEPETİ FONU
NNF - HEDEF PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
hocam ben borsa dışında hiçbirşeye çok ciddi dip yapmadıkça bulaşmam. altın hala 2011 fiyatında, petrol hala 2011 fiyatında 1 kuruş kazanç yok. hele btc'nin ne olduğunu üreten kişi bile bilmiyor, 10 sene sonra 1 dolara bile dönebilir: ) dijital ödemede o lazımmış niye normal paralar dijital ödemede kullanılamıyormu? emtia yönsüz birşey çünkü hisse senedi gibi arkasında sürekli kar eden şirketler yok. ha yazdığınız listedeki borsa fonlarında kısa vadede bir fırsat görüyorsanız neden olmasın. ben uzun vade için yazdım. tematik fonlar hakkında detaylı bilgim yok. %10 dolar enflasyonu konusuna gelince tam aksine dxy 1 senede %10 değer kazandı.
Bu tematik fonlar, gündeme göre çok değişiyor; eğer gündemi takip ederseniz güzel şeyler yakalayabilirsiniz.
Mesela geçenlerde Rus hackerların tüm Batıdaki büyük şirketlere ve hükümet kuruluşlarına büyük saldırılar yaptığı ve kimilerinde başarılı olduğu haberi çıktı, siber güvenlik şirketlerine hücum oldu, bu fon uçtu; aynı şekilde, barış gelecek olursa Akpörtföy'ün ve Garanti'nin turizm fonları coşuyor; hatta Antalya'daki buluşmanın ardından kısa bir bahar havası yaşandığında zıplamışlardı. Yine AB, Rusya'ya bağımlılığı azaltmak için yenllenebilir enerjilere muazzam yatırım yapacağını açıklaması üzerine alternatif enerji hisseleri/ fonları kanatlandı; vs vs. İyi takip edilirse iyi kazançlar yakalanabilir ama gündem o kadar hızlı değişiyor ki işi gücü bırakıp bunları izlemeniz gerekiyor.
Benim görebildiğim kadarıyla en istikrarlı şekilde yükselen tematik fonlar sağlıklar...Ben de elektrikli araçlar ve alternatif enerjilerin uzun vadede sağlam bir şeyler bırakacağını düşünüyorum.
Ha bu arada Avustralya'da yakıt alırken artık bitcoin kullanılabileceğine dair bir haber okumuştum. Blockchain fonlarını da yabana atmamak lazım.
Evet..........
Buna göre; şirketlerden elde edilen kar paylarının sadece yarısı gelir vergisi beyanına konu olur. Beyan zorunluluğu ise diğer menkul sermaye iratları (Örn. Eurobond faizi) ve diğer gelir unsurları (Örn. kira geliri) ile toplu olarak dikkate alınmasıyla değerlendirilir ve yıllık beyan haddinin (2022 yılı için 70.000 TL) aşılması halinde başlar. (2021 yılı için 53.000 TL)
2021 yilinda 106bin temettu alan vergisini vermeli yoksa bes sene sonra ceza ile karsilasma ihtimali var.
Bes yil geriden inceleme yapiliyor...
Gunaydın
T+2 yada T+3 valörlü bir fon satis emri verdiğimizde satış islemi hangi günkü fiyattan oluyor?
biraz düşününce bana da mantıklı geldi, mesela yakın zamanda altın, gümüş ve emtia fonlarına girdim ama buradan daha yukarı gitme ihtimalleri ne kadar acaba, arada bir çıkış yapıp tekrar düşüyorlar, gittim bir miktar petrol fonuna girdim onda da geç kaldım, buradan çıkacağı en fazla 120 dolar olur herhalde, düşme ihtimali belki de daha yüksek.
Tematik fonlar uzun vadede dolarla birlikte iyi olabilir onlardan umutluyum ama doğru bir tespit olmuş diğerlerinde büyük düşüşler olmadan almanın pek mantığı yok, hele de belli bir seviyeye yükseldikten sonra almak yanlış karar oluyor, portföyü tekrar ele alacağım.
Altın gümüş ons olarak zaten yıllardır aynı bant içerisinde bir aşağı bir yukarı gidiyor. Bizde dolar coşup durduğu için kazandırıyormuş gibi duruyor. Hem bu sebeple hem de dünya dünya bir türlü durulmadığı için portföyde muhakkak bir parça da olsa bulunmaları lazım diye düşünüyorum. Bir de gümüşün güneş enerjisi panellerinde olmazsa olmaz bir kullanımı var diye biliyorum. Bazı firmalar gümüş çok pahalı diye yerine bakır kullanmayı denediler ama oradan bir şey çıkmadı galiba, gümüşün fiyatları da on yıl öncesine göre daha ekonomik hale geldi. Güneş enerjinin de katlanarak büyüdüğü düşünülürse yine uzun vadede altının kıçında kuyruğu gibi hareket etmekten kurtulup iyi bir yatırım olabilir.
kare portföydeki fon yöneticileri iyidir. koç kültürü var o şirkette bir kere her şeyden önce. yalnız aktif yönetilen derken hangi vadede hangi enstrümanda değişiklik al sat yapmışlar , onun içün portföy devir hızına tek tek enstrüman bazında da bakmanız lazım. ya da şirkete mail atar sorarsınız aklınızdakileri. siz serbest özgür dolaşan fonlara da yatırım yapıyordunuz . hiç kare portföyün fonunu aldınız mı serbestlerden
Bir kısım BİST 30 ve bankacılık hisse fonlarına satış verdim. Biraz Amerikan borsalarından alım yapıyorum hazır düşüş var ilken.
Riski fazla sevmeyenler için rpd iyi getirdi bu son dönem.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kare portfoy yonetim kurulus baskani, vekili ve genel muduru suna kirac aile ofisi yonetimini yapmislardir
Ayrica Goldman Sachs - JP Morgan - Merrill Lynch tecrubeleri de bulunuyor
KUB fonunun basarisinin ardindaki kadro bunlardir
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn. sayong,
IVF benim portföyde bulunuyor. Henüz yeni bir fon, yaklaşık 2 aydır işlem görüyor. Katılım esaslarına göre yönetilen bir hisse fon. Yeni bir fon olduğu için 2 aylık portföy dağılım raporu kapta yer alıyor. İncelememe göre halen portföyü oturtmaya çalışıyorlar, ilk 2 ay karşılaştırma ölçütünün gerisinde kaldı, son zamanlarda performansını biraz daha toparlamış gibi. Bu ay sonu da katılım endeksleri güncelleniyor. (Katılım endeksleri son değişiklik ile yılda 2 kez güncelleniyor, mayıs ve kasım aylarında) Katılım esaslı hisse fonlar arasında fazla seçenekte yok, özellikle banka fonları dışında.
Fonu yöneten ekip, şirketin IIH hisse fonu ile aynı ekip. IIH fonun yaklaşık 2 yıllık bir performans geçmişi var, portföy yönetim tarzı olarak bir fikir verebilir.
Saygılar.
aynen. 29 şubat vade günümdü mt bir sürü ısrar etti altın korumalı yapalım bu kez diye korumalı olduğu halde barış yapıldı derler ons 1700'lere çakılır 2 günde diye elim gitmedi euro korumalı yaptım. gerçi adamı dinlemediğim için şimdi zarardayım ama yani gerçek anlamdaki bir savaş bile onsa 2000'i geçirtmediyse başka ne geçirtir? hani nerede ons 2021 yılsonu tahmini 3000 usd diyen goldmanlar deutchebanklar...emtia böyle birşey işte. ha temmuzdaki vade dönümüne kadar barış olsun gelsin ons 1700'e altın korumaya geçeyim.
kare portföy zaten , ilk kare yatırım idi. Kıraçlar'ın kertikleri yönetmek maksadı ile kurulmuştu falan filan şantirifinton. eskiden portföy yönetimleri , aracı kurumlar üzerineydi. sonra kanunla ayrıldı aracı kurum , portföy yönetim kısmı. kare portföy iyidir.
KRC fonundaki o değer kayıplarında yapabilecekleri bi şey yoktu. o çok kötü oldu tabii.
Hayır hiç almadım sayın Lucky Player, ama yüklü miktarda KRF taşıyorum ve performansı gerçekten çok guzel. Serbest fonlar tarafından oldukça seçici davranmaya çalışıyorum. Elimde İstanbul Portföyun birkaç serbest fonu var bir de TEB'in TPP fonunu taşıyorum
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
karenin iki tane özgür dolaşan fonu var zaten. ikisi de döviz fonu . birisi Türkiye odaklı döviz... bunlarda stopaj avantajı da oluyordu sanırım dolar olarak yatırıldığı için öyle bi şeyler bi kurcalarsınız .
neyse ben sahile iniyorum , belki klark çekip tanışabileceğim yeni manitalara rastlarım
Savas baslamadan önce kac dolardi ki savaş bitince 1700 olsunM2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayatta olduğu gibi para ve sermaye piyasalarında da işlem yaparken alternatifli , seçenekli düşünmek iyidir çünkü daha çabuk daha basit daha pratik ve daha az riskli para kazanmanın yollarını da açar. Yapılan bu iş nasıl daha iyi olabilirin yolunu açarsın seçenekli alternatifli düşünce ile. Sor ki yanıtlar bulabilesin, sizce de öyle değil mi...
[IMG]https://i.hizliresim.com/dbsvlxf.png[/IMG]
letgo denen platformda 12 çeşit ürünü satışa koydum. İçlerinden sadece - komando bıçağı- na yasaklı dendi. Bu ilanı yayınlayamıyoruz dediler. Oysa bir ruhsatlı tabanca ile bir de av tüfeğine itiraz edilmedi.
Gariplikler ülkesinde DXY zirve yaparken USD/ TL düşer. Yerliler oturacak ev alamazken tek sıra halinde binlerce göçmen sınırdan - güya kaçak - girerler. Ülke içinde yakalandıklarında göç idaresinde itina ile yedirilir içirilir ve dahi giydirilirler. Yerliysen ancak jop yersin.
YLC ve GZL tarım fonlarından istifa ettim. İstifam resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlandı. Yatırım tavsiyesi değildir.
savaştan önce 1700-1840 arası dalgalanıyordu 1 yıldır. savaş derinleşirse 1800'lü her rakamdan alırım. savaş biterse 1700 üstünde almam. emtia dip dışında alınmaz. sen şansına güveniyorsan buyur, kimse 3000 olmayacak diyemez ama kimse 1400 olmayacak da diyemez. amerikada faizler yükseliş trendine girmiş..para oraya akacak sıkıntı. altını madenden çıkarma maliyeti ons başına 1100 usd, kar payı %20 koy, 1400 dip.
OPH +3, 23 ve MAC +4,63 meyve vermeye başladı 🙂
sayın servetbey, ben önümüzdeki yıl beyanname vereceğim ama internet vergi dairesinde formda anlamadığım şeyler var... siz kendiniz doldurdunuz mu hiç bu kar payı beyannamesini? eğer doldurduysanız size danışmak istediğim bir iki küçük soru olacak... selamlar...
Cari acık devam ediyor.
Enflasyon son sürat devam ediyor.
Bu durumda dolar daha ne kadar tutulabilir.
Artan fiyatlar ihracatı baltalayacak duruma gelirse belki de doların ipi istenerek bırakılmak zorunda kalınacak.
Cari açık serisi dördüncü ayında
https://www.bloomberght.com/cari-den...ayinda-2303915
Dostum, gerci serbest fon konusunda da yazarim ama sizin burdaki yaziyi gormusken yazayim dedim, nitelikli yatirimci olduktan sonra ben kendi kurumumdaki TL bazli serbest fonlara ulasabiliyorum ekranimda ve diger kurumlardaki serbest fon lari da almak icin ayri ayri belge mi imzalamak gerekiyor.. USD yada diger doviz ile sanirim EUR olarak fon lari da almak isterim...
Benim ekranda sadece kendi kurumumum serbest fon larini gorebiliyorum ama digerlerine de bakmak isterim ki islem goren 73 adet serbest fon dan da secmek isterim...
Elbette dostum ama ben eurobond yatirim yapiyorum sizinki hisse senedi temettu muydu.. Sizin temettu gelirinizin yarisi seneye 70bin tl yi gecerse beyan edip ilgili hesaba gore verginizi mart ayi sonuna dek ilk ve temmuz sonuna dek olacak sekilde ikinci taksit ile odemeniz gerekir..
ilk taksit te damga pulu da var ufak bir mebla fark olusuyor. Bankaniz kredi karti ile oderseniz de 3-4 taksit ile her birini odersiniz olur biter, bes sene sonra korkulu ruya gorup vergi cezasi vermemek icin vergimizi verelim derim hazir gelirimiz varken..
Saygilarimla...
birbirinizi kırmayın ustalar. sonra çok üzülürsünüz.