kırmızı matrikse çok yakışıyor :)
Printable View
kırmızı matrikse çok yakışıyor :)
Sayın mzffr,
Elinize sağlık öncelikle, özellikle sermaye tavanı ile ilgili paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Erdemoğlu Holding'in gelirleri içinde Sasa %70'lik aslan payına sahip. Belki 2022 4Ç sonuçları itibariyle bu rakam daha da yükselecek.
Hal böyleyken kayda değer bir bedelli sermaye artırımı beklemiyorum.
Paya dönüştürülebilir tahvil ile şirkete para girişini devam ettirecekler diye düşünüyorum.
Temettü konusunda ise hemfikiriz, uzunca bir süre temettü beklemiyorum ben de. Bu denli büyük yatırımları temettü ödeyerek finanse edemeyiz.
Zaten bu sebeple zamana yaydılar yatırım başlangıç-bitiş tarihlerini.
Tamamlanan yatırımın nakit akışı ile yenilerine başlanacak inşallah..
Erdemoğlu Holding yüklü para girişi sağlayabilseydi bedelli aracılığıyla çok daha hızlı işlerdi süreç fakat işte her şey imkan meselesi.
Umarım beklentilerinizin de üstünde bir getiri elde edersiniz :ok:
Yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar
Sasa nın şu Hollanda da kurduğu yeni şirketin
Arama motorunda Web sayfasını aradım
Ama bulamadım. Sanırım henüz şirkete ait Web sayfası açmamışlar
Sn. pamuk01,
Bahsettiğiniz senaryonun içeriği, yazdığınız gelişmeler milyarlarca dolar hacime sahip. Nasıl bir fiyatlama yapar hiçbir fikrim yok. Ancak, bu fiyatlamanın yıllar süreceğini ve fiyat kazanç oranlarının her çeyreklik bilançoda makul seviyelere geleceğini düşünüyorum. Şu an geleceği hızlı fiyatlamış durumdayız. Patronun talihsiz demeci de dengeleri bozdu. Ancak, tahta kuvvetli. Takasta yabancı payının düşüklüğü ise çift yönlü avantaj.
1- Agresif yabancı çıkışlarında çöküş beklemem.
2- Yabancı pozisyonunu artırmak isterse bu seviyelerden (F/K, spot fiyat, PD/DD) giriş yapacaktır.
İyi dileklerde bulunan tüm ortaklara teşekkür ederim.
Yerli malı haftası yaparız
eyvah eyvah
Gözlerim doldu... endeks kırmızı sasa yeşil... Duygusal anlar yaşatıyor bize sasamız :)
Kiraya % 100 zam isteyen ev sahibimi zar zor % 50 ye ikna edebildim...
sasa da yeşil ... kahvemi yudumlayıp keyfini çıkarayım biraz
Endek düşiyaaaah kiyaatlar devre kesiyaaaah ama şaşa düşmiyaaahhh
düşmesin yeter yorulduk 100 lerde kalsın
Düşerse alırız
eyvah eyvah
Endeksteki düşüş ürkütücü... borsa genelinde bu kadar sert satış dalgası hoş değil...
endexe karşı artı kapattık
yaşasın aytunc
Aytunc bunlar bize 80 i gösterecekler galiba
Takaslarda çiti 15 milyon lot almış görünüyor
İhraca İlişkin Diğer Gelişmeler
22.06.2021 tarihinde ihraç edilen 200.000.000 Euro nominal tutarlı Paya Dönüştürülebilir Tahvillerin (Convertible Bond) 69.400.000 Euro nominal tutarlı kısmı, tahvil sahibi yatırımcıların 2022 Kasım ve Aralık ayı içinde iletilen talepleri doğrultusunda paya dönüştürülerek itfa edilmiştir.
Ek Açıklamalar
Paya dönüştürülen 69.400.000 Euro nominal tutarlı tahvil karşılığı verilen 38.958.121 TL nominal değerli paylar, Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin şarta bağlı ve tahsisli olarak 2.263.633.096 TL'den 2.302.591.217 TL'ye yükseltilmesi karşılığında ihraç edilen SASA paylarından karşılanmıştır.
Geçen haftaki 3 aylık takaslarda citi 'nin elinde 65 milyon küsur lot varken
Bu hafta elinde 80 milyon küsur lot olmuş...
Asıl ağırlık Ak yatırımda... 520 milyon lot civarı var elinde...
Bugünlük işlemlerde satıcı yönünde görünse de sattıkları devede kulak gibi...
hayırlı olsun yeni bir taksiti daha ödedik
97,5tan 500 lot sattım, 96,5tan aldım. İbişlik, açgözlülük yaptım, 97den 500 sattım, 98 oldu namussuz. Yarın 94 falan açarsa viskileri ikilerim. Coşarsa da uzaktan izlerim ve Smart'a doğru kaydırırım 500 lotu diye düşünüyorum. Gesan'da olabilir, ikisini de minnak şekilde tutacağım uzun vade ve saldırıyoruz bakalım Apaçi gibi, nerde öpüp atacak robotlar merakla bekliyorum.
Sasa Reğiz 2040 öncesi temettü vermez diye düşünüyorum. Bi'de bizim şirket 80 eder olayı, düşündürdü beni temettü konusunda. Hollanda mollanda gitmesin paralar başka diyarlara dermişim ama demem. Zaten aklımda ermez, bu başlıkta okumuştum paravan şirket üstünden kârlar buharlaşmasın diyeni... Yarın düşmesi lazım hissenin... ondan yani...
2040 benim salladığım tarih, net bilgi değil tabii. Yatırımcı sunumuna bakıldığında, yatırımların cevap vermesi 2036-40 arasını gösteriyor. Aslında her dönemin yatırımı kârlılığa güzel cevap veriyor ama gelen para diğer yatırım planına aktarıldığı için temettü durumu uzaklaşıyor bizden... Emekli olma yaşım 2040 ve 60, ölmezsek hedef kendi emekliliğime kadar elimde Sasa tutmak, bakalım ne olacak... Tabii başka bir şirketle tanışırız başka gelişmeler olur ayrı, ölmemek lazım bi'de:)
Endekste 5000 puan altı dipsiz kuyu :(
5700 puanı test etmiş bir endeksin bu kadar kısa sürede destek altına düşmesi ilginç...
hisse senedi piyasalarında güven bırakmıyorlar... Bu şekilde hareketler yabancı yatırımcıyı da kaçırıyor...
Mayıs 2019 da 2 tl olan SASA yı Kasım 2022 de 189.10 tl yapsınlar, sonra 189 tl dan düştü diye atla!
https://i.hizliresim.com/moydikw.PNG
2019 da 2 Tl 2020 yi bilmiyorum 2021 25 Tl 2023 110 Tl aradaki iniş çıkışlar oldumu oldu sessiz bir şekile kenarda bekliyorum.Çok küçük yatırırımcı. Bir evlat düşünün babası bile bu kadar etmez diyor ama evlat ayakta durmaya çalışıyor bundan adam olur destekliyelim diyor göreceğiz bakalım tecrübe ödenen bedeldir.Her bedelinde iyi veya kötü bir karşılığı olur.Sağlıklı kalın bereketli kazançlar dilerim.Ben borsadan anlamam yıllardır alırım hisseyi beklerim 3-5 sene ihtiyacım olduğundada satarım.
Yazılarınızı okuyorum olumlu olumsuz hoşuma gidiyor işi bilen çok kişi var sağolsunlar yorumlarıda gayet güzel payıma düşeni alıyorum.Teşekkür ediyorum.
Rakam 103, üzerinde kalması gereken gün sayısı üç gün.
Aşağı yukarı fiyat hareketleri baş döndürdü :)
Ama endekse karşı dik durması takdire şayan...
nikoo ince ince gidiyahhhhhh
svg
Yasakları uzatacaklar gibi gibi
Sasa ile Aşkım Bir kez zedelendi
tekrar aynı duyguları yaşayamıyorum
svg