Sanırım bilançodaki bağış deprem bölgesine cuhmur başkanına şirin gözüküp ballı ihaleler alacakya gerçi o bağışıda gider gösterip devletten almıştır adınıda bağış korlar bu memlekette ne doğruki nediyeyim Allah bildiği gibi yapsın
Printable View
Sanırım bilançodaki bağış deprem bölgesine cuhmur başkanına şirin gözüküp ballı ihaleler alacakya gerçi o bağışıda gider gösterip devletten almıştır adınıda bağış korlar bu memlekette ne doğruki nediyeyim Allah bildiği gibi yapsın
Bu forumda bile bağışın nasıl ve ne kadarı vergiden düşülür bilmeyip te sanki on lira vergi tahakkuk ettiğinde maliyeye on lira ödeme yapmaktansa gidip bilmem nereye on lira verince sanki vergi ödemeye gerek kalmıyormuş gibi yorum yazanları görünce insan toplumun genel kültür seviyesini anlıyor.
Hiç değilse burada bu yorumları görmemek lazım. Köy kahvesinde Ali amca yapsa neyse.
Sayın sade vatandaş siz aydınlatın bizi vergi konusunda bilgi sahibi iseniz.
Bağış vergiden değil vergiden önceki kârdan düşülüyor.Örnek:10 milyar tl vergiden önceki gelir,1 milyar tl bağış var diyelim.Vergi de yüzde 20 olsun.Bağış olmasa idi 10 milyarın vergisi 2 milyar olacaktı.Bağış olunca 10-1=9 milyar tl nin vergisi 1,8 milyar tl olur.Yani şirket 1 milyar bağışın sadece 200 bin tl sini yani 5 te 1 ini vergiden düşüyor.
Ayrıca bu en iyi ihtimal.Bağışın vergiden düşürülmesinde bazı sınırlar var imiş.Bu sınırlar bağışın vergiden düşürüleceği tutarı düşürebilir imiş.Kaynak:
https://www.pwc.com.tr/tr/medya/kose...0indirilebilir.
Hatta Mehmet Şimşek deprem bağışının vergiden düşen kısmının bağışın 10 da 1 i olduğunu söylemiş.Yani benim yazdığımda hata olabilir 5 te 1 i yazmıştım.Belki de vergiden önceki kârdan değil satış hasılatından düşülüyordur bağış.Bu da vergiden düşülme oranını 5 te 1 in altına getirir
Net olarak nereden düşüldüğünü bilen varsa yazarsa sevinirim
Hayatta kimseye emrivaki yapmadım. İnsanlara rica ederim sadece. Üslubunuzu hiç beğenmedim. Sayın sade vadandaş.
APara-Ali BİLALOĞLU;
1) istatistiki olarak 2024 yılı ağır vasıta dahil pazarın 1.2 milyonun üzerine çıkması mümkün
2) Elektrikli araçlarda Q4 ve Q8 satışta, önümüzdeki aylarda Q+ satışa sunulacak, Porsche- Taycan & Maycan satışta; Cupra'da 2 modeli satışa sunacağız. VW elektrikli ID4 bu ay, ID 7 ve ID 3 önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. VW ticari araçlarda satışa sunulacak. Grup olarak yaklaşık 15 elektrikli model satışa sunulacak.
3) D-Şarj olarak 27 ilde yaklaşık 335 tane soketimiz var. önümüzdeki yılda bu 48 ile ve 670 sokete çıkacak. Bu oldukça iyi bir rakam. hepsinin yatırımını biz yapmıyoruz. Biz App üzerinden soketlerin yönetimini üstlenmiş durumdayız. 1 şarj ünitesinin maliyeti yaklaşık 30-35bin Euro civarında.
4) Mobilite hizmeti sunmak noktasındayız. Teknoloji, App uygulaması tarafındayız. Dijital dönüşüme fokuslanacağız.
5) D-Marine Technic tarafında bazı markaların temsilciliğini aldık. o alanda büyümeyi düşünüyoruz.
6) Elektrik ihtiyacımızı (Şekerpınar'daki tesisin çatısı) yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. yetkili satıcılarımızı da teşvik ediyoruz. 2030'a geldiğimizde yenilenebilir enerji üreten TR'nin en büyüklerinden birisi olmak.
7) Elektrikli araçlara hazırlıklarımızı tamamlayacağız.
Bende sizin üslubunuzu hiç beğenmedim sayın memix.
Bu elektrikli araç işi bana mantıklı gelmiyor. Bazı ülkeler %50 vs gibi oranlarla hedefler koyuyorlar ancak çok kaba bir hesap ile mevcut araçların %10'unu elektrli araçlara çevirirsek tüm kurulu enerji gücünün %50 sini bunlara şarja ayırmak gerekecek gibi görünüyor. Bu da sürdürülebilir değil, mantıklı değil. Bir şeyler zamanla anlaşılacak sanırım.
Bu hesaba nasıl vardınız üstad? Ticari tarafa alınan EV'ler zaten şirketlerin sarfiyatı içerisinde görünüyor. Bireysel EV'lerin bir kısmı kendi müstakil evlerinde uygun maliyetle şarj ediliyor. Tüm şirketler sıfır karbon hedefi doğrultusunda hem çatılarına hem de tarlalara GES döşüyor. TR'deki tüm araçların %10'unun elektrikli olması zaten çok yüksek bir rakam. Ancak birkaç seneye bu oranlara ulaşılır. Bu esnada hem pil teknolojisi ilerler hem de yurtiçi elektrik tüketiminin yenilenebilir enerjiden karşılanma oranı yükselir. Muhtemelen ilk nükleer reaktör de bu süreçte işletmeye alınır. 2024 yılında ülkemiz tüketiminin %42'sinin yenilenebilir enerjiden karşılandığı günler oldu. Ortalaması %35'in üzerindedir. Ha, sitelere falan trafo yatırımları yapılması lazım o ayrı.
Bu arada DOAS 9 aylıkta servislere garip bir şekilde zarar yazdırıldığı görülüyor. Araçların 30.000, 45.000 bakımları için 20-25.000 lira tahsil edilirken, asgari ücret ve elektrik fiyatları artmamışken nasıl oldu da zarar etti incelemek lazım.
tavuk gitti diyecem ama tavuktan kellice bu.
kaz da değil.
koç desek, boğa mı gelecek?
iyi de bu boğa kime gelecek?
du bakalım ne olecek. asdasdsd. :he:
Rahat ol her şey kontrol altında.
Dünya enerji konusunda çeşitliliğe gidiyor. Akaryakıtın ve gazın yanına elektriği de koyuyorlar. Ona göre zaten elektrik üretimini artırmak için özel sektöre teşvikler veriyor. Özel sektörün yapamayacağı nükleeri kendi kuruyor. Elektrik hatları doğu batı yönünde ona alternatif olarak nükleeri Mersin e kurdular hatlar güney kuzey yönünde olsun diye.
Tüketimde de talep çok artarsa EV lere ek vergi kor. EV de talep az olursa çeşitli teşvikler verir.
Şarj ünitelerinin kurulum şartlarını değiştirir.
Sonuçta piyasayı gaz fren şeklinde kontrollü yürütür.
Bu adam bu şirketin başında olduğu sürece bi halt olmaz boşuna bu kağıt üzerinde yorum yapıp mastır yapmayın 400 lerden kağıdı 200 lere getirip yatırımcıya yükleyen yirmi iki milyon lotu satışta tutup yatırımcısına demokrasi kılıcı gibi sallayan bir zihniyetin kağıdı bu illaki çıkacak ama hep ezer yatırımcısını
19553 araç satışı olmuş. Scania hariç.
Hisseyi kelden benzini shellden alacaksın derler. Ytd
dün kurumsal diyor 90 gün stmama tahüdü diyor ve 11 milyon lot der 213 TL den vermiş YTD
Kubilayhan hocam şirket süper olabilir karlı olabilir ucuz olabilir ama ne olursa olsun şirket yöneten kişide önce karekter olacak bu kel bu şirketin başında olduğu sürece bu kel yatırımcısını hep öper
DOAS,,,,,,,,elimden çekeceğin var,hiç boşa bekleme,daha yeni başladımalmaya,ytd
DOAS ,,ne adı kagitmissin be,zavallı yatırımcı külliyen zararda ,benim de 10 gün zamanim kaldı satış yapmam lazım bare aldığım fiyata gelse de zararsız satsam,bi daha bu kağıda elimi surmemmmm,,,,ytd.
Patron Bu yıl bitmeden temettü avansı kararı al sanada %5 yarar bu iş.
Oku burayı ve borç kapamada kullan.
YTD.
Rezalet bir hisse, beş kuruş güven vermeyen bir yönetim. 196'lara gelecek diye beklerken manasız şekilde 230'a gitti, tabi manasını sonra anlıyoruz. Meğer yine patronun aklına esmiş ben hisse satacam demiş, yukarı çekip mal çakmak için 230'a taşımışlar. KY iş işten geçtikten sonra öğreniyor her zamanki gibi. Bu yönetimi, bu operasyonu, bu manipülasyonu gören yabancısı yerlisi hisseye gelir mi? O satılan 11 milyon lot için de kim bilir ne dümenler dönmüştür, ne pazarlıklar olmuştur arka planda. Yazık. "Yönetim güven vermeli"nin en önemli örneklerinden.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Bu düşüşün satılan 11 milyon lot ile alakası olabilir mi acaba?
Bir oyunlar dönüyor ama bekleyip göreceğiz.
İşin rengi temettü zamanı belli olur.
dış güçler bu hiseyi düşürerek bizi satıramayacaksınz.başaramayacaksınız .
şirketimiz markalar değer zincirine katkı sunacak ve mikromobilite pazarına hizmet vermemizi sağlayacaktır.
Açıklamalar
açıklama mate.bıke ınternatıonal aps ile şirketimiz arasında; "mate" marka "elektrik destekli bisikletlerin" türkiye'deki satış ve servis hizmetlerinin, şirketimiz tarafından yerine getirilmesinin esaslarını belirleyen distribütörlük sözleşmesi imzalanmıştır.
Sen gel devasa piysa değeri olan garanti bankasını sat kötü bisiklet distribitörlük kapı at bu adam bu gidişle doas da batırır merak etmeyin yarın çıktığı yere gelir
Otomotiv sektörünün son derece kötü olduğu bir dönemde bu anlaşmanın hisseye pozitif yansıması olabilir mi sizce
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğuşun mutlaka togg veya çinlilerden birini bağlaması lazım elektrikli araç pazarı çok hızlı büyüyor buna şirket de ayak uydurmalı sadece şarj istasyonu açmak yeterli değil.
DOAS in önü açıldı,bir kaç tavan çekmeli bence,tabiki asla yatırım tavsiyesi olmadan,kendi fikrimdir.
12 aylık toplam satışlar açıklandı .toplam 164.622.geçen yıl 154.262
DOAS SSSSSSSS,,,,,,tecrübe konuşuyor, bence hareket başladı, ama çok hızlı olmayacak diyorum,tabiki asla tavsiye olmasın benim fikrim diyelim, izleyelim,Sade kardeş iyi izle...
DOAS.....TIISSSSS,,,,İyi direniyor güçlü görünüyor, görüldüğü gibi...tabiki ytd.
Zıpzıp hocam yazdıklarınızı tümüyle katılıyorum doaş görüp göreceği bütün olumsuzlukları iliklerine kadar yaşadı artık hareket zamanı başladı diye düşünüyorum güzel yerlere gelecek inşallah