2024 yılı hasılat 14 milyar TL
Savunma bölümü 2024 hasılatı 600 milyon TL.
%5 bile değil.
Fuar fuar geziyoruz. Savunma sanayi şirketiyiz. Raporlarda, medyada böyle yazılıyor. Fakat Kap haberi yok, Hasılat yok, Üstelik boyle bir dönemde.
Printable View
2024 yılı hasılat 14 milyar TL
Savunma bölümü 2024 hasılatı 600 milyon TL.
%5 bile değil.
Fuar fuar geziyoruz. Savunma sanayi şirketiyiz. Raporlarda, medyada böyle yazılıyor. Fakat Kap haberi yok, Hasılat yok, Üstelik boyle bir dönemde.
sonuna kadar buradayım karelede sıra mutlaka gelecek....ben çoktan hedefimi 50 tl üzerine çektim daha uzun zaman buradayız....belki dohol gider ben kalırım....
Bu gün dış borsalar iyi, altın biraz düştü.Ukrayna da barış olasılığını piyasalar alıyor sanırım.BİST te yarın yükselişle açabilir.
https://i.hizliresim.com/bnf16np.PNG
yıllık bazda gr altın grafiği...
ons altında köpük var geri çekilmesi muhtemel...
Çin ABD varlıklarını satıp altın alıyor.Benim yatırımımın ağırlığı altında ama satış zamanım yaklaşıyor.Çin ile ABD gümrük tarifeleri için bir araya gelme olasılığı artar ise altını satarım.
karel altın bazında 3 yılda %477 kaybettirdi.....3 yıl önceki altını alabilmek için karelin 50 tl olması gerek...50 tl olabilecek olasılık var mı tahmin etmek zor...iyi bir hikaye lazım....karel adını bu aralar her anlamda unutturdu....bal vermeyen arı konumunda..
Eğer Dohol finansal destek sağlar ise bana göre Karel için iyi pencereler var.Tarife savaşı ve AB savunma harcamaları olası pencereler.Dohol bildiğiniz gibi Daichi'inin %25 ini satın aldı, geliştirmesi lazım.BYD nin dev bir elektrikli araba yatırımı var,BYD nin muhakkak kendi büyük imkanları vardır ama Karel de bir kenarından neden girmesin.Beklentiler yüksek, bekleyeceğiz, bir haber çoşturur
karel benim için tam bir hayal kırıklığı oldu dohol satınalmasından sonra...dohol satsın kareli kurtulalım....dohol kareli aldığından beri karelin borcununa borç katmaktan başka birşey yapmadı...kapalı kutu oldukları için ne oluyor ne bitiyor haberimiz yok....ben doholün kareli almasından hiç memnun değilim ilk günden beri bu güne kadar yanıltmadı...doholün vizyonu karele basamak atlatamadı bu ceo larla hiçbir yol katedemeyiz.
Bugünü de kırmızıda geçirdiğin için yazıklar olsun diyorum.
Operatörler dünya kadar fatura kesip para alıyor bizden ama yeterli yatırım yapmıyor sonra da depremde ulaşamıyor kimse kimseye veri şu garibana bir kaç proje hem toparlasın kendini hem de iletişimde problem kalmasın yahu.
Dohol Karel'in borç almasına bankalara kefil oldu anlaşılan, nakit vermek yerine.
Ancak k/y yı iyi bilançolar vaadi ile kandırıp hisse satışının önünü açmak iş etiğine uymaz, kötü bir şirket kültürü oluşturur.Bu da Dohol'ün gelecekte hem organizasyon etkinliliğinde hem de müşteri ilişkilerinde zararına sebep olur.Unutmayalım ki söylenenler/yazılanlar internette kalıyor, kişiler hatırlıyor ve yararlı veya zararlı şekilde karşına çıkarılıyor.
bawer ortak bizim kaderimizde hep beklemek mi var anlamadım...yanlış yönetim modeli demek karel demek sanırım....bu şirket katma değer üreten bir şirket ama bal vermeyen arı gibi bilanço geliyor kar yok boşa kürek çekiyorlar gibi durum ortaya çıkıyor ben bu durumu çözemiyorum nasıl iş anlamak güç...görende masa sandalye şirketi sanar...
Nisan 2024 tarihinde 15,39 TL fiyattan 4.000.000 lot
Haziran 2024 tarihinde 15,30 TL fiyattan 4.000.000 lot
Ekim 2024 tarihinde 9,65 TL fiyattan 8.000.000 lot
Aralık 2024 tarihinde 10,40 fiyattan 12.000.000 lot"
2024 yılı ilk ortak satışı 1. Yılını doldurdu.
Başarılar ile geçen bir yıl.
Sosyal meydanlarında hep böyle yazıyor.
Peki başarı varsa fiyat neden yarıya indi?
Tayvanlı bir şirket yapay zeka ile ilgili farklı ülkelerde 35 üretim üssü yapmayı planlıyor,ağırlıklı ABD ve AB
Tayland yapay zeka ve ilişkili çip alanındaki dünyadaki büyük talep sebebi ile birçok stratejik ülkede çip üretim tesisi açmayı planladığını açıkladı.Artık Dohol bu dönemde açılan pencereleri değerlendiremez ise çok ayıp. K/y kandırmak ile uğraşmak yerine kapasiteli bir CEO bulmaları gerekir.Yönetim Kurulu başkanı kızı sosyetede boy göstermeyi bırakıp bu yeni açılan ufku değerlendirmeliler.
Bilanço ayı başladı ilk çeyrekte zararda rekor tazeleyecek herhalde zarar. Fiyatlaması başladı sanırım
Chip işi ile kart üretiminin alakası ekmek fırınıyla bu ikisinin alakası kadar ancak vardır. Chip üretimi class10 temiz oda dahil çok ciddi altyapı ve milyon dolarlık onlarca cihaz gerektirir. Dohol veya karel siklet dışı, bu iş için çöp gibi kalır. Dışardan yatırımcı gelirse başka, gelir mi niye gelsin gelse de doğanı mı seçer? Ben kibrit fabrikası bile kurmam bunlarla ortak olup.
Karelin yaptığı işler belli...macera aramaya gerek yok....beyaz eşya sektörüne kart veriyor arclk zarar açıkladı....kar yazdığı sektörler belli hamallık yaptığı sektörler belli....Bana göre karelin sıkıntısı çok net...Bize kurt ceo lazım...
Evet, tam teşekküllü bir çip fabrikasının maliyeti milyarlarca dolar , Karel/Doğan gücünün çok üzerinde.Ancak dünya çip üretiminin %60 a yakınını karşılayan Tayvan üzerine Çin tehdidi olduğu için başka ülkelerde 35 fabrika açması planlanıyor.Bir tanesi de neden Türkiye'de olmasın.Bir vasıtada 1000-2000 arası çip olduğu ve Türkiyenin de özellikle ticari araçlarda önemli bir üs olduğu ve diğer çip kullanılan kollarda da savunma, beyaz eşya v.s. düşünülürse neden olmasın.
Ancak bunu Dohol'ün bu dönemde bunu gerçekleştirebilmesi için yüksek kapasiteli bir CEO ihtiyacı olduğu kesin.Bu konu T.C nin en öncelikli konusu olmalı, Sanal Zeka, robot teknolojisi gibi yeni dönem konularında yer olmak isteniyor ise.Gerçi hayaller Paris gerçekler Çemişgezek ama kim bilir; oyun yazılımımda 1 milyar USD ihracaatımız var, yazılımda çok geri değiliz.
Chip üretimini yapan makinaların büyük bir kısmını yapan firma bir Hollanda firması.Bu firma Aselsan'dan ayrılan 100 mühendisin hepsini istihdam ediyor. Tübitak ve bazı üniversiteler bu çipleri küçük ölçekte üretmeye çalışıyorlar.Intel sadece bilgisayar çiplerine odaklandı, diğer çiplerin önemli bir kısmınıTayvan firması ve Samsung üretiyor. ABD ise Çin'in üretmesini engellemeye çalışıyor.Yani bu çip işinde büyük mücadele var ve ürerimde kullanılan nadir metaller için Çin'e alternatif kaynak olarak ABD Ukrayna ile önemli bir anlaşma yaptı.Şu anda en yaygın olan çip 95 nM.Saç telinin 100,000 nM olduğu düşünülürse çip yapımı hiçte kolay bir şey değil, ekonomik ölçekte bir fabrika maliyeti 10-15 milyar dolar olabiliyor ve 5 sene sürüyor.Bu süre sonunda da üretilecek çipin modasının geçmemesi için büyük maliyetleri olan AR-GE kapasitesi hazır olmalı.Zor işler bunlar, denizde orucu bozmamak için makata tıkaç üretiminden farklı işler.
Ne kadar zor yükseliyor.. Zarar ne kadar acaba.. Bu şirketin kar ettiğini göremiyeceğiz sanırım..
Hafif bir hareket var, zarar azaldı mı acaba
Hadi Karel, az bir kar göster.Bir aracı kurum 17 hedef fiyat demişti,ama bu sadece bilanço ile olmaz iyi bir KAP haberi gerekir
Haftaya genel kurul var.
8 li 9 lu fiyatlar ile genel kurulda girmek istemezler,gergin bir ortam olur.
2 yıl önceki seviyeler buralar.
En ucuz satan ortak bile Ekim 2024 te 9,65 fiyattan satmıştı.
Bugünkü seviyenin 9 değil 13-14 lira olması lazım.
Bilanço geldi...
770 milyon finansal gider var.. 3, 27 milyar ciro yapıp 770 milyon finansal gider nasıl oluyor benim aklım almıyor...
Ciro başka , finansman gideri başka.
Kurumsal projeler ciro kar oranı %3,65 olunca zarar aciklamasi normal.
Her seferinde hayal kırıklığı yaşatıyorlar, durumu düzeltemediler bir türlü.
Dohol'ün ortaklığı olmasa bunlar bu enflasyon ortamında bu kadar yüklü borç alamazlar ve muhtemelen batarlardı.Böyle giderlerse anahtarları Dohol'e verip giderler kardeşler.
Banka kredi borçlarını azaltmislar.
Banka kredilerinde ağırlığı yüksek faizli TL den düşük faizli USD ye kaydirmislar.
Kurumsal projeler kar oranın %20-25 civarına gelirse işler iyilesir. Bu bölüm toplam cironun yarısını olusturuyor.
Can havli ile paçayı kurtarmak için doğru hamleleri yapmışlar,k/y paspas yapmış olsalar da.Dohol ortaklığı,Dohol CEO nin verdiği gaz ve yüklü ortak satışları.Umarım bu olumsuzlukları telafi edecek bir şeyler yaparlar artık.
Bu kötü bilançonun olumsuz etkisi sınırlı oldu, belki + da kapatabilirler.Bir arkadaşın bahsettiği genel kurul etkisi ile.Orada da parlak ufuklar çizeceklerdir.
Bu gün + kapatma olasılığı kalmadı, AB ve Uzakdoğu borsalarındaki Hindistan-Pakistan olayları sebebi ile.Umarım daha kötü gelişmeler olmaz