Nureddin Nebati:
"Biz, faizleri indirirken hiç kimseye boyun eğmedik çünkü ezanlar susmaz, bayraklar inmez dedik.
Biz, ezanı duyduğumuzda 'Aziz Allah' dedik, onlar ezanı duyduğunda 'Bunlar nece konuşuyorlar' dediler."
Nureddin Nebati:
"Biz, faizleri indirirken hiç kimseye boyun eğmedik çünkü ezanlar susmaz, bayraklar inmez dedik.
Biz, ezanı duyduğumuzda 'Aziz Allah' dedik, onlar ezanı duyduğunda 'Bunlar nece konuşuyorlar' dediler."
Sandığa gitmeyen hacı hoca kaldıysa onlara sesleniyor aklı sira gerçi onlarda fire çok azdır gidemeyenlerin ayağına da seyyar sandık gelir olur biter.
doğruysa vahim..
* Dikkat *
uzun zamandır takip ederim, okurum, bilgi alırım bu forumdan, ilk defa yazma gereği duydum. dolarınıza 20-25% mevduat faizi veriliyorsa bu işte bir risk vardır. Bedava peynir fare kapanında olur. Sermaye kontrolü gelmeden önceki son çıkış tabelasını okuyor olabilirsiniz. Lübnanda on binlerce kişi nin bankalarda doları var, çekemiyor , yasak !! çok düşük resmi kurdan öylece duruyor. Bankaların zamanında gel gel lerine yüksek faiz cazibesine kanıp ,yıllardır sistemden korkarak ,güvenmeyerek dolarize ettikleri varlıklarını, bankalara güvenip sisteme sokmuşlar, ellerini kaptırmışlar, şimdi kollarını bile kurtaramıyorlar. Bunu öngören lübnanlılar ya fiziki dolarda veya çoğunlukla saklaması taşıması kolay diye fiziki altında, Ayrıca geçen senelerde dolara alternatif, likit, dijital deyip, güvenip bir sille de ktipto ya kayanlar yemişti. Ez cümle finansal piyasada olan gariplikler güvensizlikten ve buna sebep olan faktörlerin daha da kötüleşeceği beklentisinden . Akbank ve diğerleri yurt dışından sendikasyon kredisi bulamayıp, yada almayıp, yurt içinden döviz topluyorsa bilinki bu fare kapanına büyük bir parça peynir konmuştur. Peynire kanıp bugün dolarını anornal faize yatıran , o geceden itibaren uyku uyuyamaz şuraya yazayım dursun. işte bu sebeple kapalı çarşıda dolara,altına fiziki nur yağıyor, kuyruk oluşuyor. Bu Peynir ne kadar güzel değil mi? tabi yersen...
sürekli sistem dışında kalmanın imkanı yok....yıllık geliri kaçırınca enayimiyim deniyo....25 faize varlığının onda biri yada ikisini koyup beklemekten başka çare varmı....sistem dışı evde kasada ....hiç uyuyamazsın....gayrimenkul tüm bela....evsaqhibi kiracıyı öldürüyo..vsvs...
Faiz vermiyor, İmarbankasına bağladınız olayı.
Vadeli piyasalarda işlem yapıyor. 100.000 dolar yatırdınız DDKM, doları MB ye veriyor, TL karşılığı hesabında, süre 3 ay...
Bu paranın 10 da 1 iyle yani 10.000 dolar TL karşılığı ile 3 ay sonrası için 1 e 10 kaldıraç olsun, geçerli fiyattan dolar opsiyonu satın alıyor, artık 3 ay sonra dolar kaç olursa olsun, size vereceği doların TL karşılığını garantiye almış durumda.
Kaldı ona 90.000 dolar TL karşılığı para, tek yapması gereken bu paraya 3 ayda %5 faiz kazanmak..olay bu..
Ben vadeli piyasalara pek hakim değilim, Sn Pilavlı veya diğer konuya hakim arkadaşlar niye bu mevzuya şimdiye kadar el atmadı onu da anlamıyorum.
Bir sürü detayı atladım, mevzu kabaca böyle..
Sürekli kaçamazsınız zaten, sepet yapıp yeni ekonomi yönetimini bekleyeceğiz. Geçmişte kendi adıma yaptığım en büyük hata, kabine yönetimi belli olunca faizin artacağını düşünmek oldu. Bu nedenle varsın fırsat kaçsın biraz bekleriz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu ülkede portföyünü en az 5 farklı yatırım ile çeşitlendirmezsen geceleri uyumak zorlaşır..
Yonca bank tna’yı tekrar açmış fakat taksit sayısını 3 e düşürmüş
Parasal sıkılaştırmanın ilk sinyali çakıldı...Mevcut anlayış kazanırsa ilk iş parasal sıkılaştırma yapacaklar ama çarşıda gördüğüm manzara millet fiyatına bakmadan altın ve döviz alıyor..Türkçesi TRY vebalı muamelesi yapılıyor...90 lı yıllarda da böyleydi..Elinde TRY geçince hemen kuyumcuya ya da dövizciye millet koşardı hatta maaşın tamamını dövize bağlar ihtiyaç oldukça bozdururdu...
Parasal sıkılaşma gelirse dövize çok etkisi olacağını sanmıyorum ama esnafa sağlam girecek gibi duruyor...
kur tahmini ?
super saçmalık...
bankaların şu anda ihracatçının gelen Swift'lerini ödememek için 40 takla atılıyorsa
uzaktan sallayanlara kulak vermemek gerekir..
onun yerine mesela lübana olmadı arjantin'e bakmakta fayda var...
TAM BİR A:M:K: olayı ile karşı karşıyayız..
Togg teslimatlarında son durum[emoji845]
Dün 60. sıradaki kişiye teslimat yapılmış.
İlk 10 kişiye nisan sonunda teslim edilmişti.
60. sıra alınca mayıs teslimatı 50 mi oluyor, tam bilinmiyor.
Bu arada mayısta 1000 adet teslim edileceği açıklanmıştı.
Çok soran var, son durum bu[emoji106]
https://twitter.com/eozpeynirci/stat...Yq6vSPZVQ&s=19
TC bankacılık sistemine tabiler, tüm lisanslı Bankalar BDDK ne derse o dur. Bir gece Cumhur başkanı kararnamesiyle döviz mevduatkarı aşırı oynaklık ve oluşan riskler bahane edilerek zorunlu haller dışında çekilemez, zorunlu haller devlet tarafından izne ve kontrole tabidir dendiği anda iş işten geçer. Bankada resmi düşük kur 20 TL den 100k $ ın öylece durur,dokundurnazlar, yıllarca üzerine oturup, bir güzel kaymağını yerler. Serbest piyasada dolar 40 TL olur, sen de bakar bakar ne yapacağını düşünürsün. İşte bu sebeple 100k $ ını nakit veya 50 onz altın külçeye çevirip saklayalkar , kendini sistem kazığından korumuş olur.
TC bankacılık sistemine tabiler, tüm lisanslı Bankalar BDDK ne derse o dur. Bir gece Cumhur başkanı kararnamesiyle döviz mevduatkarı aşırı oynaklık ve oluşan riskler bahane edilerek zorunlu haller dışında çekilemez, zorunlu haller devlet tarafından izne ve kontrole tabidir dendiği anda iş işten geçer. Bankada resmi düşük kur 20 TL den 100k $ ın öylece durur,dokundurnazlar, yıllarca üzerine oturup, bir güzel kaymağını yerler. Serbest piyasada dolar 40 TL olur, sen de bakar bakar ne yapacağını düşünürsün. İşte bu sebeple 100k $ ını nakit veya 50 onz altın külçeye çevirip saklayalkar , kendini sistem kazığından korumuş olur.
İktidar bu konuda tam bir paradox içinde.
Dolara ihtiyacı var, dolar talebini azaltmaya çalışırken TL yi değerli tutarak ithal mallara çekicilik yaratıyor.
BMW nin alt modelleri ile c sınıfı yerli araçlar aynı fiyatlara geldi neredeyse.
Beyaz eşya, elektronik desen yüzde 90 ı ithal satıyor.
3 harfli ucuzluk marketleri güya elektronik satmayacaklardı.
Adamlar koltuk takımı, tekne, araba, motosiklet ne ararsan hepsini İTHAL OLARAK satıyor.
Kadınların yağmaladığı 3 harfli ucuzluk marketlerinin ıvır zıvır şeylerinin büyük çoğunluğu da ithal.
Ben bu hafta nakit bankada duran dolarlarımı hem tatil dönemi yaklaştığından hemde olası riskten dolayı çekeceğim...Çok fazla para değil ama hem tatil hem sigorta hemde çocukların okul parasını karşılayacak miktar...Aslında eurobonda gömecektim ama vazgeçtim..Yazın parayı biraz ezelim stres atalım a.q :oleyo: Bunların seçmeninde destek olmamak içinde danaya girmekten de vazgeçtim :kahkah:
Başka paranın değerini koruma aracı bırakmadıklarından ve TL yi değerli kıldıklarından ben dahil herkes evde her şeyi stokluyor.
Gelecek dönemler için ithal ayakkabı, ev eşyası alıyor.
2 yıl önce 300 TL ye alabildiğin adidas ayakkabıyı 1200 TL görünce insanlar kelepir diye saldırıyor. Nasılsa sonbaharda 2.500 TL den az alınmaz diye ikişer tane alıyor.
Bu iktidar insanı tüketim maymunu yaptı.
Yaptığınız kurguya göre,
O çektiğiniz doların bir kısmıyla, aile bireylerine birer tane de silah almalısınız, belki birer balistik yelek de ilave edilmeli.
Yani...bankada kalan paranız...muhtemelen en son kaygılanacağınız şey olacaktır.
Birinin muhtemelen ara ara kullandığı yedek hesabısınız, yaptığınız şeyi yedek hesap adı altında yapmayı tercih ediyorsunuz.
Neler neler yaşandı geçmişte, bu devlet hiç bir zaman o yola tevessül etmedi. Bugün faizleri biraz sert arttırsalar, doları 25-30 TL ye salsalar, %16 net faizli döviz bonosu çıkardım 1 yıllık deseler, çil yavrusu gibi dağılır herkes.
https://www.instagram.com/reel/CrrAx...c4MTIwNjQ2YQ==
Duduya ithafen [emoji39]
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başka ülkelerde oldu bu bizde olmaz diye bir durum yok.Kim neye inanıyorsa ona göre pozisyonunu alır.Senin düşüncende ona ters belki.Ben o yazıyı tavsiye olarak algıladım.Silah vs olmamış hiç.Şu andada 2 li kurdan dolayı kkm girenlerde zarar oluşuyor zaten.Devlet batacak vs değil izlenen politika
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu dediğin çok doğru.Yan dükkanım kuyumcu akşama kadar giren çıkandan 1 tl alsan sayılı zenginlerden olursun.Bazıları tanıdık soruyorum adamın dediğini aynen yazıyorum; ben neye sahip olduysam dolar sayesinde oldum her kazandığım parayla dolar alır biriktirip alırım herşeyi diyor.Bende bir sevemedim dövizi
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bime 2 haftada bir cuma günü fırın ocak davlumbaz seti buzdolabı televizyon elektrikli bisiklet geliyor öğleden sonra gittiğimde tozu kalmıyor bu ürünler öyle sürekli alınacak ürünler de değil demek ki insanlar yazlığına evine alıp atıyor müsriflik iyi bir şey değildir diye öğretildi bize ancak enflasyon bizi müsrif yaptı :)
Yurt dışı hesap açmak mümkün mü?
How to Open a United State Bank Account and Credit Card as a Foreign Citizen
(without having a SSN or having to travel to the US)
Steps[emoji116]
https://twitter.com/wishzen/status/1...3ARYbKt8A&s=19