Bomboş bir Kap insan utanır be bu kadar beklettikten sonra bu haberi göndermeye
Valla yarın çakarlarsa hiç şaşırmam
Printable View
Bomboş bir Kap insan utanır be bu kadar beklettikten sonra bu haberi göndermeye
Valla yarın çakarlarsa hiç şaşırmam
#EREGL - Erdemir Madencilik'in Sivas'taki maden sahasında yürütülen altın rezervi tespit çalışmaları kapsamında, 14 hektarlık alanda aylık 7.000 metre seviyesinde sondaj çalışmaları devam ediyor. Avustralya merkezli Westech International firması görevlendirildi ve sondaj faaliyetleri alan genişletilerek sürdürülecek.
Bu doğrultuda, Sivas ili Kangal ilçesi yakınlarında yer alan ve 5.800 hektarı aşkın bir alanı kapsayan ruhsat sahasının 14 hektarlık bölümünde başlatılan yoğun sondaj çalışmaları aylık ortalama 7.000 metre seviyesinde devam etmektedir.
Yürütülen sondaj faaliyetleri neticesinde olumlu göstergeler elde edilmiş olup, bu bulguların UMREK standartlarına uygun kaynak raporu ile tespit ve teyit edilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.
Rezerv tespit sürecinin UMREK standartlarına uygun şekilde tamamlanabilmesini teminen, Avustralya merkezli Westech International firması görevlendirilmiş olup, sondaj faaliyetleri alan genişletilerek devam ettirilecektir.
Benim anlamadigim sahanin yeri tam olarak aylar oncesinden belli olmuşken ,alacahan köyunun iki mahallesine kismi olarak tames ediyorken hala kangal ilcesi yakinlari diyorlar bu neyin gizliligi bunu çözemedim.
Burada "olumlu"kelimesi aciklamanin en kayda deger kismi oldugu kanatindeyim.
Saha olarak alacahan koyu altindag civarinda genis bir alanda calisiliyor.
Ben eregli yatirimcisi degilim
Hicbir sekilde al sat yapmiyorum ve aracilik yapmiyorum
Bildigim bir duyum olursa yaziyorum.
Mal cakiyor dediler
Tum paylasimlari bu deyip sahtekar yaftasi yapistiranlarda oldu.
Bildiklerini aktar diyenler oldu.benim ciddiye aldigim kisimda bu idi aslinda.yine de dikkatli yazmaya calistim.kimsenin zarar etmesini istemem.YTD
Matriks e düşen KAP bu!
Erdemir, Ermaden uhdesinde bulunan Sıvas ruhsat sahasında sondaj faaliyetleri neticesinde olumlu göstergeler elde edildiğini bildirdi
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Şirketimiz tarafından 19.07.2024 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında, bağlı ortaklığımız Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden) uhdesinde bulunan ve Sivas ili sınırlarında yer alan maden sahasında altın madenine rastlandığı; bu kapsamda, olası rezerv miktarının belirlenebilmesi amacıyla Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) standartlarında rezerv tespit çalışmalarına başlanmasına karar verildiği kamuoyuyla paylaşılmıştı.
Bu doğrultuda, Sivas ili Kangal ilçesi yakınlarında yer alan ve 5.800 hektarı aşkın bir alanı kapsayan ruhsat sahasının 14 hektarlık bölümünde başlatılan yoğun sondaj çalışmaları aylık ortalama 7.000 metre seviyesinde devam etmektedir.
Yürütülen sondaj faaliyetleri neticesinde olumlu göstergeler elde edilmiş olup, bu bulguların UMREK standartlarına uygun kaynak raporu ile tespit ve teyit edilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.
Rezerv tespit sürecinin UMREK standartlarına uygun şekilde tamamlanabilmesini teminen, Avustralya merkezli Westech International firması görevlendirilmiş olup, sondaj faaliyetleri alan genişletilerek devam ettirilecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1447725
Bu gavurlar cary trade için ülkemize geliyor bende cary olmayan trade için bastım parayı ereğliye bir kazanırsam gelsin iskender
EREGL günlük, Oyak almış Diğer ve YapıKredi satmış görünüyor, haberin geleceğini bilen Oyak ın öncesinde sürekli satış tarafında olması, haberle beraber alması da ilginç olmuş! muhtemelen geri alım programı açıklayacaktır!
https://i.hizliresim.com/rtaqzkz.PNG
endex in %4 düştüğü şu rezil günde tam da çanak + kulp u tamamlamışken yazık olmasın.
pazartesi dönüş yapmazsa kulp'un içine eder. yazık olur 5 kademelik çanak mesafesine..
https://i.hizliresim.com/fxdhm7n.png
OYAK Maden/Atmaca: Türkiye yassı çelik sektörü 5,7 milyon metrik ton ihracat gerçekleştirdi. Erdemir ile İsdemir bu ihracat hacminin yüzde 20'sine sahip
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir'in ana destekçisi olduğu piyasa sohbetleri İstanbul'da gerçekleştirildi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 700'ü aşkın katılımcının, çelik sektörünün önde gelen temsilcilerinden geleceğe yönelik beklenti ve değerlendirmelerini dinleme şansı yaratan etkinlik, yeni iş bağlantıları kurma imkanı sağladı.
Ayrıca, bu yıl şirket tarafından sekizincisi gerçekleştirilen Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nda ödül alan ilk 15 eser etkinliğin fuaye alanında sergilendi. Heykel alanında lisans ve lisansüstü eğitimi gören öğrenciler tarafından Erdemir çeliği de kullanılarak üretilen eserler katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Maden Metalürji Pazarlama ve Satış Grup Başkan Yardımcısı Sercan Büyükbayram, çelik sektörünün zor zamanlardan geçtiğini ifade ederek, son beş yılda sektörün önce yüksek oynaklık, ardından imalatta durgunluk yaşadığını ve enflasyona karşı verilen mücadeleyle faiz kararlarının sektörde yakından izlendiğini vurguladı.
Büyükbayram, yakın coğrafyada beklenmedik jeopolitik gelişmeler yaşanması nedeniyle sekteye uğrayan tedarik zincirine çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek, Çin ekonomisindeki yavaşlamanın ve bunun sonuçlarının herkesin asıl gündemi olduğunu ifade etti.
OYAK Maden Metalürji çatısı altında yer alan bir üretici olarak, zorlu piyasa koşullarına rağmen son üç yıldır her yıl yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarına işaret eden Büyükbayram, rakip ülkelerdeki üreticilerin kendi hükümetlerinden hibe almalarına rağmen Türkiye'deki çelik üreticilerinin yatırımlarını hiçbir devlet desteği olmadan gerçekleştirdiğinin altını çizdi.
Büyükbayram, yılın ilk dört ayında yassı çelik tüketiminin yüzde 12 daraldığını, ithalatın tüketimdeki payının yüzde 50'ye ulaştığını belirterek, "Bu rakamlar bize göre yerel üretimin kaybetmesi anlamına geliyor. Üretim düşüşü ya da ithalat artışı bugün sadece bir sayısal ifade gibi gelse de yarın sebep olacağı kayıplar belki de sadece maddiyatla ifade edilemeyecek kadar ağır olacak." değerlendirmesinde bulundu.
Adil rekabet şartlarının sağlanması gerektiğini ifade eden Büyükbayram, Türk sanayisinin günden güne ithalata bağımlı hale gelmesi riskine itiraz ettiklerini de sözlerine ekledi.
- "Üretim tarafındaki arz artışı fiyatlara yansıdı"
OYAK Maden Metalürji Satınalma Grup Başkanı Yardımcısı Şevket Selim Yılmaz da etkinliğin ilk oturumunda mevcut piyasa koşullarını anlamak için 2020-2025 dönemi küresel gelişmelerin hatırlanması gerektiğini belirterek, 2022'den itibaren yakın coğrafyada başlayan savaşların tedarik zincirini etkilediğini anımsattı.
Yılmaz, cevher piyasasında ana tedarikçilerin Brezilya ve Avustralya, ana tüketicinin ise Çin olduğunu vurgulayarak, üretim tarafındaki arz artışının fiyatlara yansıdığını ve artan üretim maliyetlerinin lojistik maliyetleriyle birlikte fiyatları baskıladığını belirtti.
OYAK Maden Metalürji Dağıtım Kanalları ve Uzun Ürünler Satış ve Pazarlama Direktörü Tolga Koçer ise ilk dört ayda Türkiye'nin yassı çelik tüketimindeki düşüşe karşın ithalatın yüksek seyrettiği bilgisini paylaşarak, yüksek finansman maliyetlerinin, satın alma davranışlarını daha küçük, sık ve kısa vadeli alımlara doğru değiştirdiğini ve bu durumun entegre tesislerin operasyon yönetimini zorlaştırdığını vurguladı.
Koçer, Türkiye çelik piyasasının Asya ülkelerinin düşük fiyat politikaları tarafından baskılandığını, öz kaynaklarıyla avantajlı konumda olan Rusya'nın da Türkiye piyasasına girmeye çalıştığını belirterek, "Çelik piyasasında asıl baskı yaratan faktör olan Çin'in Güneydoğu Asya ülkelerine yaptığı yeni kapasite yatırımları nedeniyle bu baskı artmaya devam ediyor. OYAK Maden Metalürji şirketleri, tüm zorluklara rağmen Türkiye'nin toplam ham çelik üretiminin yüzde 23'ünü tek başına gerçekleştiriyor." değerlendirmesinde bulundu.
Şirket olarak YEKA rüzgar enerjisi, milli gemi ve milli denizaltı projeleri gibi prestijli projelerde yer aldıklarını anımsatan Koçer, "Bununla birlikte, yeşil dönüşüm faaliyetlerine devam edip hidrojen testlerini başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem için hidrojen bazlı üretime geçişi değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.
OYAK Maden Metalürji İhracat Direktörü Meltem Alim Atmaca da mevcut piyasalarda benzeri görülmemiş bir belirsizlik yaşandığının altını çizerek, Dünya Çelik Birliği'nin bile derin belirsizlik nedeniyle bu yıl güncel tahmin yapamadığını belirtti.
Atmaca, IMF'nin son 10 yıllık verilerine göre, küresel büyüme oranlarının kriz dönemlerinden sonra ilk defa yüzde 2,79'un altına gerilediğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
"Dünyada büyümeyi ölçen iki önemli gösterge olan imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi ile hizmet satın alma yöneticileri endeksi arasındaki fark uzun zamandır açılıyor ve imalat sanayi göstergesi negatif ayrışıyor. Çin'in çelik ihracatındaki payını yüzde 23'ten yüzde 38'e çıkarması ve fiyat baskıları oluşturması gibi zorluklara rağmen Türkiye yassı çelik sektörü 5,7 milyon metrik ton ihracat gerçekleştirdi. Erdemir ile İsdemir bu ihracat hacminin yüzde 20'sine sahip. Sıcak ürünlerde ise bu oran yaklaşık yüzde 30. İmkansızlıklar içinde bile her bölgede müşteri bulup satış yapabilecek potansiyele sahibiz. Bununla birlikte önceliğimiz iç piyasadaki düzenli müşterilerimiz."
Kaynak : Anadolu Ajansı
EREGL günlük, 3 gündür Oyak en iyi alıcı oldu, HSBC de sonradan almaya başladı!
https://i.hizliresim.com/j05qij6.PNG
EREGL 3 günlük işlemler, gelen haberle beraber Oyak almaya başladı, haber öncesi sürekli satış tarafına olan Oyak ın bildiği haberle alış yapması ilginç! 3 günde 67 mlyn lot alışı var!
https://i.hizliresim.com/3fviteg.PNG
Takas yatırım fonlarına gitmiş.
Mal demek Yatırım Fonlarna gitmiş!
Tahta yapıcısı olan Oyak geri alım proğramı açıklamadığına göre alan Patron değil!
Yabancıya işlem yapan HSBC kapanışa doğru tahtaya destek attı!
Bu durumda Jeopolitik tarafta aşırı bir olumsuzluk yaşanmazsa biraz daha gidecek gibi görünüyor!
Tabiki de endeksten pozitif ayrışmasıyla hızlı yükseliş göstermesi düzeltme ihtimalini de güçlendiriyor! Bence!
Bugün takas Yatırım fonları ve Citiye gitmiş Emeklilik fonları satmış .CİTİ aldıklarını sanırım bugün verdi.
Aklımızı alacak aklımızıı :oleyo:
Ytd
Daha gidecek çok yolumuz var ...
Yine gazcilar geldiyse g.tu kollama zamani :)
Yaw hisse 2.5 dolardan 0.55 dolara düşmüş
2 gün pozitif ayrıştı başladı sosyal medyada goy goy takımı roket çizmeye :)
Valla biz akıllanmayız
https://i.hizliresim.com/clx1aiu.png
son düşüşün 0,618-0,786 noktaları fibo da mavi kanal..
onu geçtiğinde geleceği yer zaten 1,618 idi...geldi..
bir önceki pivot un -0,27 si yani fake yeri yada son silkelemesi dediğimiz yer ile 1,618 örtüştü..çok nadir bir durumdur.
yani yarın morubozu ile bugün bulunduğu yeri geçer ise 2.618 i yani 28,88 i alır..
eğer dönerse ki bende öyle tahmin ediyorum;
nisan-temmuz 2024 deki ana yükseliş fibo karar yeri 0,44 noktasına teyit e iner..orda %4,5 lük bir marj var ..
mavi band a 0,786 ya da gelirse %2,5 bir marj daha ...ki sağlıklısı bu..
Matreyuz hocam didiydi bu kaat fifti cent eder didiydi hepiniz geldiniz dediğine
2 pound olana kadar bekleriz [emoji41]
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Zirve 1,4 o da iğne. % 100 bedelsiz vermedi mi hisse.
KAP: [EREGL ] KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1449600
Dosyalar:
https://kapatt.matriksdata.com/40283...97817df03d3efa
Pay Alım Satım BildirimiYapılan açıklama düzeltme mi? Hayır
İlgili Şirketler EREGL
Ereğli de hisse geri alımı
Şirket 18 milyon lot alım yapmış..
Güzel iş..
Gazlama vs yok bizde ,2026 başına kadar buradayız inşallah...O vakit geldiğinde bu yazımı alıntılarım ..Herkese bol bereketli kazançlar olsun..
ATAER HOLDİNG A.Ş.
17 Haziran 2025 tarihinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. payları ile ilgili olarak 26,18 TL ile 26,68 TL fiyat aralığından 18.000.000 TL
toplam nominal tutarlı alış işlemi Şirketimizce gerçekleştirilmiştir. Alışı yapılan 18.000.000 TL nominal tutarlı pay; 7.000.000.000 TL
nominal tutarlı sermayenin %0,26 sına tekabül etmektedir. Bu alımımızla Şirketimizin %49,29 olan payı %49,54 e yükselmiş; %100 paylı
ortağımız Ordu Yardımlaşma Kurumu nun, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'de doğrudan %2,05 olan payı değişmezken, dolaylı %
51,34 olan payı %51,59 a yükselmiştir.
EREGL günlük, bugün de Oyak ve QNB destek çıktı, en iyi satıcı Diğer olmuş,
https://i.hizliresim.com/rc72ps5.PNG
Herkese selam ve iyi akşamlar. Mittalın yüzde kaçı kaldı bilgisi olan var mı? Nette sağlıklı bilgi bulamadım. Ayrıca yatırım fonlarının ve Oyak'ın alımları çok ciddi miktarda. umarım devamı gelir
Ereğli demir çelik hisse senedi son bir kaç gündür gayet güzel prim yaptı üstelik endex geneli kırmızı yakarken. bu hareketler bollinger bantlarının biraz yelpaze gibi açılmasına neden oldu. biraz soğuma ve sindirme çalışması için ortam ve indikatörler sanki sinyal veriyorlar gibi.
ilk etapta bollinger orta bandına bir hareket ve bunun adına da mini düzeltme diyerek bir çekilme gösterirse bu gayet doğal ve mantıklı bir hareket olur. orta bandın geçtiği seviye 24,30 da arkadaşlar. buraya kadar bir geri çekilme ve bir soluklanma süreci kısa vadede yeniden bir yukarı deneme için ön hazırlık olur.
RSI ve CCI indikatörleri de bakacağız. son 4 işlem günündeki seri hareketlerle bir anda aşırı alım bölgesine girdiler. tabi doğal olarak aşırım alım bölgesi demek bir gerileme bir çözülmeyi beraberinde getirebilir arkadaşlar.
az öncede belirtiğim gibi bunu yapması çok doğa ve normal bir hareket olur.
özetle kağıdın destek noktası 24,30 diyebiliriz.
videolu anlatımı youtube kanala yükledim arkadaşlar.
https://i.hizliresim.com/gu3otrq.png
Yine yanıltmadı netekim :vk:
oyaka dikkat . patronsuz şirket maaşlı elemanların kararlarıyla bu hale getirildi.denetleyen de maaşlı elemanlar.saçma sapan bi sistem bi an evvel normal denetim ve yönetim mekanizması işletilmeli.tukşaı inceleyin zamanında nasıl özelleştirildi.ballı kaymak.hektaş darmadaan .ereğlide sıra.dikkat et izle incele araştır neler oluyor.şimdi oyak hisse topladım diyor maaşlı elemanların kararlarıyla sonra yüzde 5 çöküş new olduda çöktün zaten çöküşteydi bu arada acaba önceden mal toplayıp nemalanan olmuşmudur bilinçli ? genel bir denetim şart .ereğli çok kıymetli ve şu anki çöküşleme enteresan aynısı şişeleme cam da .oda patronsuz maaşlı elelmanların yönetiminde enteresan orada da aynı dönemde işfinans abidiklemesi oldu hemde aynı gruba ?? çok enteresan .
EREGL günlük, düştükçe atlayan çok olur/olmuşta, kötü kapanma olasılığı yüksek görünüyor! düzeltmeye dikkat!
https://i.hizliresim.com/252gf9j.PNG
Gazcilar nereye kayboldunuz?
EREGL de hisse geri alımı yapılmış 18 milyon lotluk. Geri alımı yapan ana hissedara mümkün olan en yüksek fiyattan mal kakalamak için kurumlar ve robotlar hisseyi ciddi şekilde yukarıya sürdü. Şirket yanlış yaptı bence. 1.8 milyar liralık, hisse başına 25 kuruşluk, hissedarlar açısından hiç bir şey ifade etmeyen temettüyü bir kaç ay önce dağıtmak yerine o parayla hisse geri alımı yapmalıydılar. Hem o para boşa gitti, hem de 300 milyon TL ye yakın stopajı boş yere ödediler. Vergisi zaten ödenmiş olan meblağı Çifte vergilendirmeye tabi tutup Maliyeye 300 milyon TL ye yakın bir bağış yaptılar.
Nippon Steel in US Steel i 14.9 milyar dolara satın alması aslında Avrupadaki demir çelik üreticileri için olumsuz. Bunun etkilerini orta vadede göreceğiz.
Nippon, US Steel için defter değerinin %10 fazlasını ödedi. Öte yandan EREGL defter değerine göre %30 a yakın iskontolu işjem görüyor. Şu anda 25.80 olan EREGL hissesi bağlamında Nippon EREGL ye 51 tl ödemiş gibi oldu. 😊
Borsadaki şirketlerin mümkün olduğunca hisse geri alımı yapmaları ve akabinde sermaye azaltımına gidip bu hisseleri iptal etmeleri gerekiyor bence. Böyle olursa hem tedavüldeki hisseler azalır dolayısıyla suni fiyatlamaların önüne geçilir, hem de mevcut hissedarların pastadaki payı artar, yani Çifte kazanç söz konusu.