Gozde nin pddd 0.50 lerde sektör ise 1.30 larda burda bir hata var. Erbos ta aynıydı ya onlar Bızım yerimize gelır ya biz onların yanına gideriz o ortalamaya gidersek kımse itirazı olmaz yada onların Bızım ortalamaya gelirse 0.50 PD dd
Ytd
Printable View
Gozde nin pddd 0.50 lerde sektör ise 1.30 larda burda bir hata var. Erbos ta aynıydı ya onlar Bızım yerimize gelır ya biz onların yanına gideriz o ortalamaya gidersek kımse itirazı olmaz yada onların Bızım ortalamaya gelirse 0.50 PD dd
Ytd
senin ortlama sene sono 0,30 düşecek
gözde eskiden de iskontosu vardı diğer girişim sermayelerinin ve iştiraklerinin borcu yoktu bizde gözde borçlu istirakler borçlu
bu sebeple iskonto var diye kendimizi avutuyorduk
adamlar 15 ayda 500 milyon dolar borç ödediler geldiğinyer borçluyken defter değeri 0,70-1 arasındaydı borcu azalttın 0,30 düşecek :)
dediğim gibi bofa 1 tek lotu yok senin benim lotlarımı ödünç alıp günlük kağıdı baskılıyor
burada amaç sadece buralarda tutmak bence
bukadar satış oldu borç azaldı gitmedi bu saatten sonra polinası satıp nakit + geçse bile çok ümidim yok maalesef
borsadan bağımsız biz 1 yıldır hep düşüyoruz
zaten borsa ile dengeli gitsek şimdi 8-10 arasında olmamız gerekirdi
benim açımdan sıkıntı yok ben uv yatırımcıyım her ay az az alıyorum gerekirse 2 yıl daha beklerim ama mantığı çözemiyorum
gözde son 4 senedir kısaca sektöre göre ucuz
Spek hısse si demek dogru olmaz arz talep meselesi lot az olunca talep e yetisemiyorlar
Kademeler bos halka arz da hısserın yukselmesı şirket degerıyle alakası yok talep cok sermaye düşük olunca gidiyor.
Bana göre penta nın ederi 50 TL bile cok ama piyasa istedigi gıbı fiyatlıyor Bızım gözde nin degeri sadece penta dan gelecek deger kadar olması gıbı
Ytd
arz değerlemeleri halka arz öncesi veri baz alınır
derby 45 milyon dolar öz sermayeyi arttırdı boru değil
normalde ben 50 tlden arz bekliyordum 50 den yapsa 75 gelip tüm borcu kapayacaktı ozamanda ederi 100 civarı olurdu
her sene 30-35 milyon dolar favök yaratıyor sene sonu borcu 5-10 milyon dolara düşecek 10 favök hesapla 300 milyon dolar değer yapıyor oda 70 tl felan tekabül ediyor
ama 170 ederi değil :) favök marjını %8-9 çıkartır o ayrı ama 80 ederi rahat var penta fazlalık makina takımdan daha az ;) maktk ederdi max 1-1.5 olmalı penta 1-2 seneye 170 doldurdu ama maktk 2.7 sittin sene dolduramaz verimsiz kötü bir şirket
Gozdenin sektör ortalamasının Altında kalması iflasın esıgınde olan şirketleri alması bu vizyon yanlıs bundan dönülmesi gerekır yok arsası falan filan hikaye piyasa da ne şirketler cıktı getir götür hepsı surda burda gelecekte degerlenmesı muhtemel şirketler bulmak önemli bunlarda o vizyon yok zaten iyi olsa iflasın esıgınde gelmezdi en iyi Yatırımı ise sok ve flo bu tür şirketleri bulmak ucuzken yatırım yapmak sıcak para artık bunlarda sanayide eskısi gıbı degıl
Sektörün altında kalmasının diger nedeni de 4.50 lerde borsa da işlem gören hısseyı 2.40 dan tilkinin fonu na satması
Diger bir sebep te tam işler düzelirken sekore yaklasırken muro nun hısse satması ile yıne eskı degere düştü
Kümaş satısı ve holdıng e borcun kapatılması ve borc un azalması sonrası propak satısı sonrası işler düzelme noktasına geldi
Baska bir olumsuz bir durum olmaz ise 1 yıl icinde fiyatlama olacaktır
Ytd
Gözde’nin sermayesi 375 milyon Nad olarak sene sonu 7 milyara çıkarmış olacak oldukça iyi bir rakam beğenmediğimiz maktk derby Türkiye finans dahil sektörlerinde ilk 3 dışında yatırımları yok bu gün derby kur en az 150 milyon dolar ödersin ülkedeki tek traş bıçağı fabrikası , maktk keza aynı bu iki firmada yönetimsel yanlışlar var beğenmiyorum. Ama 0 dan kur inanılmaz paralar ödersin , Türkiye finans çıkamıyoruz tek sıkıntısı bu ama sonuçta 375 milyonu 7 milyar yapmışsın bence büyük bir başarı var bunu sadece hisse performansında göremiyoruz