Hsbc'de makaslar uygun diye okumuştum, bir de Tfx Target var Türkiye Finansın bir bakıp araştırın bunları, ben mevcutta ing'deyim.
Printable View
Öyle bir şey kanunsuz olur, manipülasyon olur, bu işi medeni bir ülkede yapsan adamın aklını alırlar. Ha Türkiyede bir mok olurmu ! bilmem işlerine gelirse ceza verirler ama genelde küçük yatırımcıyı soymak adına kanun yapıcı ve şirketler el birliği içinde davrandıkları için pek bir mok yapmıyorlar. Geçmişte Adnan Polat Ege seramikte habersiz satış yapmıştı, kendisine bir mok ceza kesilmedi. Ama kanun derki ; halka açık şirketsen alım satım yapmadan önce bildirim yapacaksın aksi düşünülemez bile.
Enflasyonun açıklamasının ardından Mb bir açıklama yaptı, herkes bunu faizler artacak diye yorumladı, peki faizin enflasyona neden olduğunu öne süren bir yönetim anlayışı faizlerin arttırılmasına izin verir mi?
yani dolar topiginde bu konuyu uzun uzadiya tartismanin buradaki insanlara haksizlik oldugunu dusunuyorum sn. bora yasar
ama ozetlersek
1- Banka kaynaklarini gereksiz bir mecraya kaydirmistir, likiditeyi yanlis yonlendirmistir.
2- ne pahasina olursa olsun bist'ten cikmak isteyen yabanci fona koz vermistir, vermektedir !! adamlarin isini kolaylastirmistir
3- alim yapacagini ifade ederek , algisal olarak yatirimciyi yanlis yonlendirmistir.
daha reel.olarak sayabilecegim bir cok konu var ama tartismak gerekir. bir de bunun makro ekonomik boyutlari vardir.
geri alim bir politikadir bu onemli ve sistematik bir yaklasimdir, net holding hikayesinde oldugu gibi ... burda ise yapilan ahmakliktir
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Konu tümüyle başlıkla ilgili. Haksızlık falan yok bence.
Saydığınız şıklardan ilki bence MB TL kaynaklarına ulaşım imkanları düşünülürse çok da fazla bir israf sayılmaz.
Diğer saydığınız iki şık ise değerli olsa da tümüyle subjektif bir etki.
Zaten ortalık ana baba günü.
Kıyameti bilmeyen yok.
Bence ayın 13üne kadar kur seviyelerini buralarda tutması bile (iyi bir faiz hamlesi düşünülüyorsa) bence akılcı.
Dolar kuru zıplarsa 13 ünde ciddi bir faiz artışının etkisi azalabilir.
Ezcümle ben böyle düşünüyorum.
Yeni güncelleme
Ayakkabı boyacım 3 tl ye boyadığı ayakkabı mı 4 tl ye boyadı.
Sende mi dolarla calışıyon dedim
Toptancı 4 tl ye aldığım kutu boyayı 10 tl yapmıs dedi.
Üfe tüfe farkını manþiklıca açıklıyor.
Ayakkabı boyamada tüfe %33 iken tüfe % 150 olmuş
Pardon üfe %150