Originally Posted by
Kemtuz
Sizin nezdinizde belki birileri ciddi olarak okur, tiye almaz diye konuyu özetlemek isterim. Bu ilk covid salgını değil. İlk salgın 2003 yılında oldu ve oldukça ölümcüldü. Ölümcül olmasından dolayı korku panik yarattı ve fazla yayilamadi (gene de birçok ülkeye yayıldı) . Ama o zamandan ülkeler salgınlara uyandilar ve hatta birçok senaryoya göre ülke kapatma politikaları bile gelistirdiler. Dün bir süredir coronavirus izole edilmiş ve labaratuar ortamında bulunan bir virüs. Ve üzerinde çalışılıyor. Bu yeni salgınin ölüm oranı düşük yüzde bir bile değil ama işte bu nedenden dolayı da bu forumda da olduğu gibi insanlar sallamiyor ve hızla yayılıyor. Oldurmese de zatürre yapma oranı yüksek. Dünya da ilk defa bir aşıya müthiş para basılıyor, yani kaynak sonsuz. Asi bulan zengin olacak, diğer aşılarda ise hem önce virüs tanınmaya izole edilmeye çalışılıyor ( bunda bu süre yok denecek kadar az) hem de kısıtlı kaynaklarla çalışmalar sürüyor.
Aşı yaptıralım mi? Kronik hastalığınız yoksa , ben ortamlara girmiyorum virüsten bugüne kadar kaçtım gene kaçarım diyorsanız bekleyin bakalım ne olacak?
Ama kacamam diyorsanız ben virüse yakalanmaktansa asi olmayi tercih ederim