tcmb resmi kur ( usdtry ) -0,34%
Printable View
tcmb resmi kur ( usdtry ) -0,34%
1300 dolardan 2100 dolara kadar şişen , Altın ons balonu 1800 dolar aşağı kırılırsa
destek 1650 dolar seviyeleri, güncel trend düşüşte
300 tl lerden 550 tl lere kadar şişen , gram Altın balonu 400 tl aşağı kırılırsa
destek 335 tl seviyeleri, güncel trend düşüşte
5.80 tl lerden 8.50 tl lere kadar şişen , dolar/tl balonu 7 tl aşağı kırılırsa
destek 6.50 tl seviyeleri, güncel trend düşüşte
olarak , analiz edilebilir
yatırım tavsiyesi değildir
üşenmem fon işine yoğunlaşıyorsam bu platformun geçmiş 3 aylık yazılanlarını tek tek incelerim demek ki burada yazılanları önemsiyorum .Hah çok yazan birinin açığını buldum çakayım buna amaçlı değil ,öğrenmek için incelerim ,yaklaşık toplamda 15 saat geçmişe yönelik tek tek okudum ,öğrendim mi evet ama youtube dan daha çok değil ,çok yazıp bariz yanılgısı olanlar var mı ı evetttttt ama bu çok yazanlar büyük ölçüde fon işine vakıf mı evetttttttttt
bir vatandaş harici herkes birbirine mümkün mertebe nazik ,onunda ailevi sorunları falan olabilir ,ego her yerde olduğu gibi burada var, rahatsız edici değil Fikir alış verişi iyidir ama hissede olduğu gibi fonlarda da birilerinin peşine düşmek insanlara bir şey kazandıracağına inanmam
Duygu ve düşüncelerimi arz ederim
Teşekkür ederim
Sn, Hellistheothers, siz türev piyasalara da hakim olduğunuzdan bir sorum olacak.
Diyelim A hsyf fonu 15 hisse ile portföyün %95 + repo ile %4 + türev araçlar ile %1 oluşturuyor.
Bugün 15 hisse ortalaması %1 düştü (-%1), portföy yöneticisi türev araçlarda sabah alacağı ters pozisyonla bu %1'i kullanarak düşüşü sıfırlayabilir mi teorik olarak?
Sn. Turali,
Bizim pay türev piyasalarda kaldıraç 6 ila 13 arasında değişiyor. Kabaca ortalama 10 alabiliriz. %1 türev ile ancak %10'lık kısmı nötrleyebiilir. Ters pozisyonla çıkışın ya da düşüşün yani örnekteki %95'lik portföyün yaklaşık onda birini törpüleyebilir.
Birebir eşleşme için yaklaşık %9 türev gerekir.