Yeni tedbirlerle ilgili icisleri bakanlığı genelgesi :
https://www.icisleri.gov.tr/81-il-va...esi-gonderildi
Printable View
Yeni tedbirlerle ilgili icisleri bakanlığı genelgesi :
https://www.icisleri.gov.tr/81-il-va...esi-gonderildi
Sağlık bakanının hesabında seyahat yasağının sokağa çıkma saatlerinde de geçerli olduğu yazıyor aynı şekilde Erdoğan’ın sosyal medya hesabında da aynısı var lakin içişler bakanlığı genelgesinde ise “sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan sure ve günlerde ..” diyor .. Hangisi geçerli ?
Hafta içi 19.00-05.00
Cuma 19.00-Pazartesi 05.00
Saatleri arasında yasak.
Bu saatler arasında Şehir giriş çıkışlarında kontrol noktaları olacak. Geçerli bir mazereti ya da muafiyeti bulunmayan kişilerin şehirler arası seyahatine izin verilmeyecek.
Hafta içi 05.00-19.00 arası şehirler arası seyahat serbest.
Not: Benim anladığım bu.
Yiğit Bulut'tan Merkez Bankası açıklaması: Gereken kararlar alınacak
Merkez Bankası'nın duruşu ve araç bağımsızlığı üstüne sürekli kara çalınmaya çalışıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, "Piyasa ve ekonominin şartları ne gerektiriyorsa Merkez Bankası o adımları atacak ve gereken kararlar alınacaktır" dedi. Bulut, Merkez Bankası'ndaki değişimden bu yana da yerleşiklerin 12 milyar dolardan fazla döviz sattığına dikkat çekti.
Bende dolar neden artı açtı diye merak ediyordum.. uçuşuyoruz Elhamdulillah...
Yoo doğru söylüyor
Çevremde bir sürü iş adamı ve kendimde dahil 8.20-8.30 dan %100 tl ye döndü herkes
Ancak yiğit bulutun dediği gibi mb görev değişikliği değil 1 gecede gelen %15 net kar getirisi sebep oldu. Herkes tepeden satıp alttan alacak. Ancak yiğit bunu görev değişikliği olumlu karşılandı bu yüzden dolarlar bozuldu diye lanse etmiş :))
Şahsım adına hesap yaparsam, 8.20 den 8.10 a %1 , %2 de faiz getirisi aylık, 1 ay sonunda net %3 civarı döviz rezervimi artırmış olacağım. Tabi şu an ki 8.10 luk kura göre konuşuyorum.
Şimdilik şey uyku moduna geçmiş 8 altına gidemiyorsa bu baskı kalktığında ne olacak onu göreceğiz....
MB veya başka birileri bu baskıyı kurmuş ...Elimizde somut veri yok sadece haber var jöleli MB dolar satıyor diyor....Mb eksi rezervle nasıl satış yapıyor ya da rezerv artı olmuşsa benim haberim yok....
Eksen kayması ile batı orjinli sermaye görünen o ki hem reelden hemde portföy de ki sıcak parasını alıp gidecek ...Yabancıların ağırlıkta olduğu tahtaların durumu bunu gösteriyor....