güzel trade hamlesi, ben olsam satışı 1539,5 yapardım...düz rakamlar genelde herkesin tercihi olunca, kademe görülse bile senin emir gerçekleşmeyebiliyor.
Printable View
bir önceki hızlı döngüyle indirmek isteyecekler.. yine böyle olmuştu iki üç toplantıda 700-800 baz puan inmişti mr Uysal döneminde..
aslında başlamışken neden sıfır yapmıyorlar o da enteresan :kahkah: hadi sıfır yapın görelim..bence çok kolay..hahahaha..
yalnız bir sonraki artış muhtemelen %25-30 bandıyla başlayacak..
dolar bazlıda yeni dip yaptıkmı göremiyorum ben...
Sermaye kontrolleri, belirli bir bölgeden, örneğin bir ülkeden sermaye girişini ve çıkışını kontrol etmeye yönelik yasal veya düzenleyici önlemler olarak biliniyor. Böylelikle yurtiçi ekonomiye giren ve çıkan yabancı sermaye akışını sınırlamış oluyor.
Bu önlemler genellikle, bir para biriminin döviz kurunu kontrol etmek adına veya sermaye kaçışını önlemek için alınıyor.
Bu kontroller vergileri, tarifeleri, mevzuatı, hacim kısıtlamalarını ve piyasaya dayalı kuvvetleri içeriyor. Sermaye kontrolleri, hisse senetlerini, tahvilleri, bonoları ve yabancı para cinsinden yapılan ticareti etkileyebiliyor.
Bir hükümet sermaye kontrolü ile yatırımcıların yabancı para cinsinden varlık edinmelerine engel getirilebileceği gibi yabancıların da yerel varlıkları almasının önüne geçilebilir.