suriyeliler desen 8 10 tane çocuk yapıyor...
bilmiyorum ne olacak 20 sene sonra.
:drunk::drunk:
Printable View
suriyeliler desen 8 10 tane çocuk yapıyor...
bilmiyorum ne olacak 20 sene sonra.
:drunk::drunk:
neyse dayu.. benim evim var.
memleketten yanmış umrum olmaz..
ben kaçar :drunk::drunk:
Günümüz gençleri ile ilgili x kuşağının çatışmasının sebebi lüks kavramının farklı olması
Adam 70 yaşına gelmiş tatil diye köyünden başka bir yere gitmemiş
Yurt dışını görmemiş bırakın görmeyi hayal bile etmemiş
Yasamayı yemek yemek sanmış
Bunada şükür ile en taban fizyolojik ihtiyaçlar ile ömrünü geçirmiş
Sonrada 2000 yılında bolluk içine doğmuş çocuğa kendisi gibi yasamasını öğütlüyor
Yol 2024 olmuş ama kafa 1970 de kalmıs
Çocuklar Avrupa’da okul harçlıklarını biriktirip ülke ülke gezerken bizimkiler starbucksa lüks diyor
Şimdiki gençlik çalışmayı sevmiyor, iş ararken bile masabaşı bi iş olsun,elim sıcak sudan soğuk suya değmesin az iş yükü olsun çok maaşı olsun istiyor.okul bitirip kpsden başarı sağlayan şanslı kesim memur olup salla başını al maaşını hesabı yaparken, bazı kesimde siyasi tanıdıklar vasıtasıyla belediyelere başını sokup dötünü kurtarıyor, geri kalan saftiriklerde Ellerinde cep telefonu instekram senin yutub benim dolanıp duruyor. O yüzden gelecekten pek umudum yok benim
Ülke dahada kötüye gidecek malesef durum bu şekil
Pirincin kilosu 50 tale olmuş, çoğu araziler boş duruyor, gençliğin var 50 dönüm yer eksen, enaz 25 ton pirinc kaldırırsın 50 taleden çarp 25tonu al sana 5 yıllık asgari ücret parası
yada
al ordan 20 baş simental gebe inek git bi dağın başına bi köyün yaylasına hem sütünden kazan hemde doğacak buzağısından kurbanlık büyüt 5 yıllık asgari ücreti bi yılda kazan
Ama kimse yapmaz bunlar ağır ve zor iştir,bırak gezip tozup eğlenmeyi cenazen olsa bırakıp gidemezsin çünkü hayvanlar aç susuz kalır.
Yani demem o ki
Çalışan bu ülkede aç kalmaz
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse,
Bende dahil olmak üzere en dipten en başa kadar çalışmayı sevmiyoruz. Çalışan çalışıyor
Aslında en büyük para ticarette dönüyor
Adam çinden elektrikli mobilet alıp burda satarak dehşet ötesi para kazanıp şirket kuranlar mevcut
öyle desene bozkurt yaww :he:
oldu ozaman ben dağın başına çoban olmaya gidiyom ..:drunk::drunk:
dayu..bi insan 50 yaşını geçkinse ona bişey anlatacana deveye hendek atlat.
en azından başardım dersin :oleyo:
Emlak dayucuğum aynen o şekil
Unumuzu sermişiz eleğimizi asmışız, ben bu saatten sonra çalışmam, dünyaya direk mi geldim minakoyu :kahkah: bırak gençler düşünsün ne poh yiyeceklerini
Pirinç yetiştirmenin, besiciliğin hiç masrafı yok he mi bozkurt?!
Parayı neye koysanız eriyor. Şu an en iyi yatırım parayı yemek :)