Köprüden önce son çıkış bu hafta , halka arz olacak da bu gün getiri verecek ,koç holding alsaydı günlük getirisi yine 0.50 civarı olurdu
Printable View
Bende orta vadede kar payı/mevduat faizi üzeri getiri beklentisiyle(risk 4-5) ayırdığım kısmı, çok vakit ayırmak istemediğim için 3 ayrı çoklu varlık fonuna dağıtmıştım.(Ffh, Cvk, Kcv). Son zamanlarda getirileri fena değil. Belirsiz dönemlerde tek bir fon tutmaya göre daha rahat hissettiriyor.
Uzun vade ana portföyümün büyük kısmını (şuan %70 üzeri) halen yerli Hsyf'lerde devam ediyorum, hisse senedi piyasasında fırsatları değerlendirmek adına geri kalan kısmı da ppf ve kıymetli madenler fonlarında tutuyorum.
Özellikle değişken ve hsyf fonlarına yatırım yaparken mümkünse en az 2 veya 3 adet farklı fona aynı anda bölerek yatırım yapmak risk/getiri açısından en ideali.
Saygılar.
hisse yatırım fonlardan çıkıp %50 RIK ve %50 RPD yapmanın zamanı geldi mi diye düşünmeye başladım. Normalde bunun için beklediğim rakam bist100'de 9 bindi ama hem endeks oraya ulaşmakta zorlanacak, hem de özellikle RIK düşüş durumunda hsyf'leri yeneceği gibi yükseliş durumunda da aynı performansı gösterecek gibi görünüyor..ortada böyle bir başarı varken neden hisse riski alayım ki?
RTP'yi RPD'nin gerisinde kalıyor diye satmıştım salı günü
Benim satmamı bekliyormuş : )
%4,3898
Re-pie fonları RPD, RTP, RIK bugün ekstra yapmış gibi. Pozisyon kaynaklı değilse girişim sermayesi yatırım fonu getirisi kaynaklı olabilir. RTP'de %24 Re-Pie'nın yönettiği Artnouve adlı GSYF'de pozisyon alınmış görünüyor.
X fonu var içerisinde de Y fonu var diyelim
Tefaşta bugün sabah x fonu için açıklanan fiyatın içinde y fonunun tefastaki dünki fiyatı var değil mi?
Yani fon içindeki fonların getirisi bir gün sonra yansıyor ana fona
Bu konuda net bilgisi olan var mı
RTP'nin bugünki yüksek getirisinin sebebi bu olabilir, içinde doviz bazlı enstrüman baya yüksek
Bu fon da dikkat çekiyor
HJB gibi olmaz umarım
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HKM