Originally Posted by
alicemal
Kadın voleybol milli takımımızı yine tebrik ederim. Dünya şampiyonu oldular.
Son yıllarda yenemediğimiz Sırbistan, Brezilya ve Amerikayı grup elemelerinde yendiler. Finalde de Çin'i yendiler.
Sanırım erkek voleybol takımımızda Avrupa şampiyonumu olmuştu. Onları ilemedim. Kızlara bakıp onlarda gaza gelmişler.
Voleybol, genelde orta sınıf ailelerin çocuklarının katıldığı bir spor.
Dünyada ilerlemeyide orta sınıf aile çocukları sağlıyorlar.
Alt gelir grubu çocukları hayat boyu karınlarını doyurma derdinde olduklarından ve ekside başladıklarından, çok hızlı yükselselerde ancak orta seviyeye gelebiliyorlar.
Üst gelir grubunun bişey yapayım derdi olmadığından, onların çocuklarıda hayat boyu tüketici pozisyonunda oluyorlar.(ibraniler hariç)
Orta sınıf çocuklarının ise barınma, karın doyurma kaygısından çok hangi mesleği seçmeliyim kaygısı oluyor. Çocukluğundan itibaren ailede çok iyi eğitilip yönlendiriliyorlar ve belli yetenekler kazandırılıyor. karşı cinsle arkadaşlıkları küçük yaştan itibaren sağlıklı oluyor.
Barınma, karın doyurma veya kız-erkek arkadaş bulma derdi olmadığından kendilerini spora, bilime, teknolojik çalışmalara verebiliyorlar ve çocukluklarında da önce aileden, sonra okullardan iyi eğitim alıyorlar.
Aynı okula alt gelir grubundan bir çocuk gitse o çocuğun aklında hayatımı kurtaracakmıyım, aileme katkı sağlayacakmıyım, harcı veya oda paramı ödeyebilecekmiyim derdi olur.
Orta sınıf çocuğun derdi ise, hangi dal'ı seçmeliyim, hangisini seviyorum, hangisi bana en iyi katkıyı sağlar gibi dertleri oluyor. Yurt parası, yemek yol parası, kız-erkek arkadaş edinme gibi dertleri olmuyor. Garibanın çocuğunun aklında ise yurt, yemek parası derdi ve karşı cins derdi oluyor. Karşı cinsden uzak kaldığı için beyni tatmin olmuyor ve beyninin enerjisinin çoğu karşı cinsi düşünmeye gidiyor filan.
Sonuçta ülkeleri kalkındıranlar orta sınıf aile çocukları oluyor. Verimliliği, teknolojiyi üreten onlar oluyor.
Bu açılardan orta sınıf çok önemli. Alt gelir grup çocuklarının daha fazla ilgilendiği futbola dünyanın parası bu ülkeden aktarılıyor geldiği yer ortada. Takımlar yabancı dolu, her yıl yüzmilyonlarca dolar yurt dışına çıkıyor.
Futbola ayrılan paranın ellide biri belki voleybola harcanıyor ve kızlarımız erkeklerimiz düntyada sürekli en öndeler. Reklam açısından Futboldan çok daha fazla katkıları var bu ülkeye.