valla yerim o fed'in güvercin mesajlarını...
parayı dolara yatırdığımdan beri, paramı kim ne zaman katakulliye getirip gasp edecek diye korkmadan dünyadan haberi olmayan sıradan bir aptal amerikalı kadar rahat uyuyorum...
Printable View
valla yerim o fed'in güvercin mesajlarını...
parayı dolara yatırdığımdan beri, paramı kim ne zaman katakulliye getirip gasp edecek diye korkmadan dünyadan haberi olmayan sıradan bir aptal amerikalı kadar rahat uyuyorum...
Sn.Dublerakı...
USD ın tam olarak kaç olacağını bilemem.. Lakin piyasalarda Ağustos ayından beri her gün düşen bir yatırım aracı var. Ağustos, Eylül, EKim, Kasım, Aralık ve OCak olmak üzere 6 aydır düşüyor.. Piyasalarda dönüş vadesi istatiksel olarak 6 ile 8 ay arasıdır..
Kısaca buralardan dönüş beklemek oldukça mantıklıdır.. Beni bilen bilir, USD düşeceği zamanda, söylerim, artacağı zamanda.. Anı bilemem.. Daha çok makro bakar ucuzdan alır pahalıdan satarım.. Trade etmem.. Mesela Ağustos ve Eylül aylarında USD da yükseliş değil düşüş bekliyorum dediğimi burada en az 10 kişi bilir..
Ama şimdi USD 'da yükseliş bekliyorum.. EN geç 2 ay içinde.. Siz ister seçim deyin ister sonra...
Sn.Duble rakı;
Burada hiçbir kimse dipten alıp tepeden satamaz.. Ama dizden alabilir, omuz hizalarından satabiliriz.. Doğru makro trade ise ky yeterde artar...
Şunu da eklemek isterim ki; USD ın yükselişe geçeceğine mantıklı önermeler getirip düzgün bir eksene yerleştirmeye çalışıyoruz...
Şöyle ki;
Sn.CB nımız, "Marketler Biber ve Patlıcanı çok pahalıya satıyor dedi. Denetlemeleri artıracağız diye de ekledi..."
Buradan çıkarılacak yığınla sonuçlar var.
1.ci si Marketlerin Biber ve Patlıcanı nasıl ne şekilde ve kaça sattıkları CB lığımızın görev ve sorumluluğunda mıdır?
2.ci si bu tip söylemler bende piyasaların baskılandığını ve enflasyonun fiyatları baskılamak ve meta-zoru ile enflasyonu suni olarak düşürmeye çalıştıkları izlenimi oluşturmaktadır...
3.cü sü Marketler bu denetimlerden o denli sıkılmışlar ki bugünkü haberlerde "Patlıcan ve Biber" i marketlerde bundan sonra satmayacaklarını belirttiler...
4.cü sü Patates, Soğan, Biber, Patlıcan işini çözemeyip, baskı kuran bir ekonomik model yaratan hükümetin çok daha karmaşık olan USD 'da belirli bir bandda fiyatlama işini nasıl çözecektir...
Ayrıca MB 2019 yıl sonu USD kurunu 6,25 TL demiştir.. Şu an 5,25 TL den USD alsanız %19 net kazanç %22,5 brüt kazancınız var demektir..
Tüm bu sonuçların ışığı altında müsade ederseniz ben size aynı soruyu sormak isterim...
Sizin 2019 USD kuru tahmininiz nedir?
Bol kazançlar dilerim.
değişiklik yok 2 artışda sabırlı oalcaklarmış
1.314,50 +5,60 +0,43%
altın durdu zıpladı dolar geri geldi
USD/TRY 5,2446 -0,0625 -1,18%