X :3.50 y :3.50 olsa bile arada gecen zaman kadar tl faiz isler bunuda maliyete eklirsin .dolar faiziyle tl faizini yakalayamazsin.
Stopaj farki ile 4 kat fark var arda.4 ayda bir 1 aylik mevduat cikarmis olursun buda zarardir.$%4 tl %14 .
Printable View
Şimdi çakma dolarcılar kesin 3.64'den satıp 3.54'den almışlardır...
ben euro sattım ve buraya yazdım 3.58'e doğru çekilme bekliyorum 3.50 gibi alıcıyım diye.
yaptığım işlemi yazıyorum.
şu an full TL'deyim.
cesaret olsa hisse alırım ama yok.
hisse alsam borsa patlar.
28.000 usd var amcamın.adam 3.82 den alma dedim aldı.hala zarardayım diye sızlanıyor.
3.65 geldiğinde bozdur 14.75 den 32 gün gömelim bankaya dedim.şimdi yine veryansın ediyor keşke yapsaydım diye.
benim 100k paramın 1000 lira faizi ağzının sularını akıttı.
ama şu riski her zaman göze almalı ülkede ters birşeyler olur dolar 4.5 lara atar kendini buda mümkün tabi.o zaman tüm tezimiz çürür.
daha hicbiyerde sozu edilmezken 2 ay once buradan yazdım endeks 92-93 k iken...endeksten iki 0 atmak icin endeksi 100 k ustune cıkaracaklar gecmiste yaptılar yine yapacaklarını tahmin ediyorum dedim...kulak asan varsa iyi kazandı :halay: ...tabi 30 yıllık piyasacıyım deyipte doların d sinden anlamayanlar sayfayı isgal ettigi icin arada kaynamıs olabilir :)