Türkiye'ye dön,Teyonun yerine ,Seni başkan yapalım.;-))))
Printable View
Teknalojinin gelismesi zaman aliyor. 50 sene degil, 20 sene diyelim. Bilgisayarlar o zamanlar cok buyuk oldugu icin genellikle askeriye, devlet kurumlari ve universitelerde bulunuyordu. Nukleer bir saldiri durumunda bilgi erisimi engellenmesin diye bunlarin birbirlerine baglamasi icin calismalar yapiliyordu. Haliyle bu calismalar once askeriyede yapiliyor, sonra universitelere geciyor.
Cin borsasinin bayrakla yapilmasinin bize bir etkisi yok. Ama internetin hepimizin yasamina etkisi var.
Tabi ki saka yapiyorum ama biraz dusunelim. Getirisi, goturusunden fazla batinin yani.
Internet dedigimiz seyi DARPA icat etti. Amerika.
WWW kismini Tim Berners Lee. Ingiliz
Sitenin host edildigi Cloudflare... Amerika
Bilgisayarin babasi Charles Babbage... Amerika
Cep telefonu, Motorola... Amerika.
Batiya veristireceksen bunlari kullanmadan yapacaksin o zaman. Mors koduyla. Ha o da Amerika. Guvercinle demek.
Ruslarin bana ne faydasi olmus? Birisi de Caykovski demisti. Beynimizi utulemekten baska ise yaramamis. Muahahahahaha.
Halk bankasinda adamlarinin hepsi ile kanli bicakli oldum. Burda da sizlerle demek. Bu korona ile Ukranya bitirdi beni. Hic dostum kalmadi :)
Ideolojileri bir kenara birakmak lazim. Bagimsiz bir halka yapilanlar dogru degil. Kendi yonlerini secme haklari olmasi lazim.