Az önce Maraş depremi dolayısı ile çıkarılan ek MTVnin ilk taksitini ödedim.
Gölcük depremi 1999 yılında oldu. Deprem vergisi adı altında tek seferlik ek vergiler kondu. Tek seferlik denilen vergiler ilkel yaşam fomatlarına para tatlı geldiği için 1999 dan bu güne kadar alındı.
Toplam 38 milyar dolarlık deprem vergisi toplandığı yazdı. TL ile 1.026.000.000.000. Bu trilyon TL ile daire başı 800bin maliyetle 1.282.000 daire yapılıyor. Kazıklı maliyetle bu kadar daire yapılabiliyor.
Ancak bu para yenmiş bitmiş. YOK.
Bizden son yıllarda sürekli para istendiği gibi deprem içinde ek vergiler saldılar, kamu kurumlarının gelirlerine deprem için el koydular.
Deprem için toplanan paralar har vurulup harman savrulduğundan yine bizim cebimize ellerini daldırdılar. Bunu yapan siyasiler.
Ne yazmıştım, deprem bölgesinde olduğu halde tek binası yıkılmayan bir ilçe vardı. Hatay'ın Erzin ilçesi.(Bu belediye CHP'li. Birde osmaniye sumpas ı hiç bir bina yıkılmadı diye akp liler pazarlıyor ancak deprem bölgesine çok uzak. Yani sahtekarlık yapıyorlar.)
Erzin ilçesi belediye başkanı Ökkeş ELMASOĞLU'nu yazmıştım. Özetle çalmadığı için, hırsızlarla ortak olup ilçede her şeye evet demediği için ilçede tek bina yıkılmadı.
Binalar yıkılmadığı için ne Erzin halkının nede bizim cebimizden Erzin için para çıkmadı.
Hırsız olmayan bir belediye başkanı, ilçenin refahı için yeterli oldu. Dahi olması gerekmedi, kapasitesi yüksek olması gerekmedi, çok çok çalışması gerekmedi. Sadece hırsızlık yapmaması, halkın rahat etmesi için, sürünmemesi için yetti.
1999 dan beridir toplanan 38 milyar dolar kayıp, üzerine yeni vergiler alınıyor. Alınan vergiler yine har vurup harman savrulacak ve pek çok müteahhit tarafından haksız yere ceplerine indirilecek. 400 e mal edilmesi gereken konutlar bir milyon beşyüzbüne mal ettik diyecekler ve yine vergilere el girecek.
Sürekli ne diyorum.
Türkiye'nin tek sorunu var yolsuzluğa batmış devlet yönetimi. Geri kalan tüm sorunların temel sebebi budur.
Peki siyasilerin aynı yatakta olduğu sektör hangisi. Medya.
Medya olmasa devleti halkı soyamazlar. Medya destek verince onlar için herşey çok kolaylaşıyor. Türkiye medyasıda tüm dünyada olduğu gibi çıkar gruplarının kontrolunde.
Medya ve siyasi partiler bizim dostumuz değiller.
Bu çok çok açık. Bu kadar açıkken, medyadan etkilenip medya ağzı ile birileri benim topikte bir kaç cümle yazınca çok çok sinirleniyorum ve çoğunlukla kendimi kontrol ediyorum ama bazen bir kaç cümle düşüncesizce yazabiliyorum.