Bu bilgiyi aldığınız kaynak sadece istanbuldan ve sadece bu semtlerden bahsettiyse, dediğim "maksatlı propaganda" ispatlanmış oluyor benim gözümde.
Etiler, bebek, yeniköy falan da ekleselermiş keşke.
Printable View
Pek çok kişinin bildiği maliyet kuralı; ortalama bir inşaatın arsa payı hariç arsa köyde de boğazda da olsaM2 maliyeti 500 USD dir ve bu çok nettir...
100 m2 daire maliyeti anahtar teslimi (kullanılan malzemeler ithal değil ama yerli üst segmentten olup) 50 bin USD dir yani 950bin TL dir ARSA HARİÇ YALNIZ...
İnsan alınteriyle yıllarca çalışarak kazandığı parayı 60 - 120 metrekare bir kuş yuvasına nasıl korkmadan yatırıyor ? Hele bir de deprem bölgesine ! 5 milyon liralık daireniz depremde yıkıldığında ( oturulamaz raporu yeterli ) dask kaç para verecek ?
bende aldım Zeytinburnundan, depremin göbeğinden ama 1 milyona. Yıkılacağını bilerek hatta biran önce yıkılacağını umarak.. biraz dask ödemesiyle esas getirim yeni yapılacak olan kısmından olacak diye.
milyona istanbuldan bir tane daire alacağıma Eskişehir, Muğla , Aydın gibi yerlerden 4 tane alırım. hem riski dağıtmış olurum hem de kira gelirim daha fazla olur.
Istanbul Anadolu yakasinda E-5 e 100 metre otede 2300 m2 bir arsamiz var. Cok merkezi bir yer. Ticari yapi ruhsati var. Arsa bos ve onumuzde iki secenek var.
Ya muteahhite verecegiz kat karsiligi yada nakit paraya saticaz. Ortaklardan birincisini diyende var ikincisinide.
Benim gonlum nakit satmakta. Cunku sahsi dusuncem dolarin asiri dusuk tutulmasindan kaynakli suni bir ekonomide yasiyoruz ve dolar eninde sonunda gercek degerine geldiginde bir sok bekliyorum. Secimden once boyle bir olasilik yok. O yuzden Mayis ayindan once satmak isterim
Ote yandan bazi ortaklarda muteahhite verip 2 sene beklersek elimize 3-5-10 ofis gecer ya satar yada kiralariz diye dusunuyor. Oyle olunca cok daha karli olurmus vs vs. Burada onemli olan finansal olarak cok guclu koklu insaat sirketi bulmak gerekiyor.
Sizin gorusleriniz nedir? 2. secenek icin guclu guvenilir insaar sirketi nasil bulunur? Nelere dikkat etmek gerekir?
Insallah nakite satariz ama millet daha cok para kalsin istiyor.
Yine bir maliyet hesabı yapmış Antalya'lı müteahhit.
https://www.youtube.com/watch?v=oKgCtbad3nw
170m2 villanın kaba inşaatını 575binTL'ye çıkarmış. Burada %20 kendi karı da mevcut.
Villalarda %40 kaba yapı,%60 ince yapı maliyeti genel kabuldür.
Şu durumda 170m2 villanın maliyeti kar dahil 1.437.000TL. Yani 8500TL/m2. Karsız maliyet ise 7000tl civarında.
Çok katlı betonarme karkas binalarda lüks konut maliyeti 5000TL/m2 yi geçmez.
Talep kaynaklı satış fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşandı.
Bir inşaata başladık bitirdik 1,5 yıl geçiyor. Haliyle taleplerin karşılanması gecikmeli olarak gerçekleşirken fiyatlarda sıra dışı bir artış görüyoruz.
Fiyatlar dengelenir meselesi çok muallak. Tam diyorsunuz konut alabileceğim, ucuz krediler çıkıyor fiyatlar yukarı, bir bakıyorsunuz göçmen akını başlıyor yine yukarı.
Ekonomi yönetiminin 2. el konutta piyasayı artık kendi haline bırakması lazım. Sıfır konuta biraz daha kuvvetli ve ayarlı bir destek verilmesi uygun olur.
Yoo talep kaynaklı artış değil.. Maliyeti 250 dolar/m2 çok katlı binada 120 m2 daire maliyeti 30.000 dolar. Ama sen demişsin işte 1,5 yılda bitirdik filan diye... 1,5-2 yıl sonra dolar 50 desen al sana 1,5 milyon maliyet. Zaten maliyetin 3 katına satış yapılıyor 120 m2 daire fiyatı 4,5 milyon lira. Göründüğü gibi çok normal.
2014 yılında 130 m2 daire almıştım İzmir gaziemirden.. 155 bine, o zaman normal fiyatdı. Şimdi yeni bitmişi 5 milyon vardır yani..