Valla deniz43 se o dediğin birader onun kadar kötü bir trader görmedim :) En tepeden dolar aldırır, en dipten borsa sattırır :)
Printable View
Yazdıklarınıza bakıyorum da herkese bir yakıştırmanız , herkese bir olumsuz lafınız var .. Bu başlığa sizin hakkınızda gelen şikayetler sebebiyle abone olacak hale geldik .. İnsanlari küçümseme veya dalga geçme gibi bir hakkınız yok , siliyoruz mesajınızı görüyorsunuz ama devam ediyorsunuz .. biraz dikkat edin lütfen
turizm gelir kaybının ne kadar olacağı henüz pek belli değil, 2019 dönmez ama 2020'den daha iyi olacağı kesin
2020 yılında 20 milyar dolar altın ithal etmişiz, bu sene ahaliyi altın almaktan yarı yarıya caydırsan cari açık 10 milyar daralır
bunlar boş muhabbet, mühim olan yabancı takasından gelen satış bitti mi, eli kulağında mı ?? çok aşırı bir yukarı potansiyel birikiyor, aşağı sallamalar işte bugünkü gibi 10-15 puanda kesiliyor, ki 10-15 puan düşürmek için herifçioğlu 100-150 milyon dolarlık mal vermek zorunda kalıyo piyasaya dip fiyattan.. satışların gücü iyice azaldı
trader olmak baska bir sey iktisadi bir yaklasim sergilemek baska bir sey. bu kadar para hacmi buyumusken enflasyon da bir artis beklemek icin kahin olmaya gerek yok. Bu noktada sn. deniz43'un tespiti gayet basarili
ama bu enflasyonunun nasil yorumlanacagi , piyasaya nasil bir ekonomi politik ile yaklasilacagi ayri bir konu.
eger isinmayi azaltmak icin faiz oranlarini artirmak ya da (tahvil geri alimi) tarzindan parasal daralma ile sonuclanacak politikalar uretirseniz dolarin diger para birimleri karsisinda deger kazanmasini beklemek normal olur.
yok bu isinma iyidir ekonomiye can getirir tarzindan minimalist enflasyona ilimli yaklasim sergileyen mudahale icermeyen politikalar izlenirse kur konusunda stabiliteden bahsedebiliriz. Kur acisindan korkmaya gerek yok bu durumda
Valla Dow Jones pande dibi olan 18k iken foruma gelip 13k filan yazdıydı :) Ula zaten 29,200 den düşmüş 18k ya, birden ortaya çıkıp13k filan yazmak da ne bilim :)
Dolar 2018 de tepe yaptığında da benzer şekilde yukarı rakamlar yazmıştı, sonrasında dolar tepetaklak 5,13 lere düşerken baya sayıp söven olmuştu deniz43 e :)
Beni bilirler forumda, sevenin 5 katı sevmeyen vardır... Ama kimse de çıkıp Caho şunu yalan-yanlış söyledi-n demez.
Sn Huysuz Caho ,televizyoncu olsan çok reyting alırsın.Üslubun sert ama yerinde.