Abi saydırmana gerek yok..söyle ona dolar yerine itcoin alsın..:cool:
Yakında piyasaya çıkacakmış İtalyan coinler..:)
Printable View
Gazeteci Ali Tezel, "Şu an için söz konusu değil ama devlet, ekonomi ile ilgili yeterince tedbir almazsa, uluslararası ilişkilerimizi düzeltmezse bir buçuk, iki yıl sonra emekli maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelecek" dedi.
Devletin katkısıyla yürüyen bir sistem bu.
Adına sistem denebilirse tabi.
Yıllarca sağcı yönetimler, tüm birikimlerin içini boşalttılar.
Dokunmadıkları hiç bir kumbara kalmadı.
Hunharca kırıp aldılar içindekileri.
Birikim yeterli olmayınca, çalışanların kesintisi katiyetle karşılamıyor giderek kalabalıklaşan, her biri ayrı şekilde hesaplanarak emekli parası alan emeklilere.
Kimi onbeş senede emekli olmuş.
Kimi kırk.
Devlet memuru hariç diğerlerinin aldığı zaten sefalet sınırında.
Bu bile yürümekte zorlanıyor.
Bütçenin en ağır kalemi burası.
.. 3.8232 USD ortalamayla kala kaldim. bu günkü fiyatlar biraz düşebilir herhalde, düşsün. niye düşmüyor..ne yapsam bu fiyattan alsam mı.? :)
Bora abinin örneklediği futbolcu transfer ücretlerinin anlamsız yüksekliği gibi..WSJ bol para konusuna değinmiş:
Bu para bolluğunda bitcoin-itcoin'in olmadık değerlere gitmesi pek şaşırtıcı değil..fakat para muslukları azalsa yada dolar tedirgin olsa akıbetleri ne olur bilinmez..Alıntı:
A da Vinci sells for $450 million, one bitcoin is worth $7,700 and 99-year-old Austria issues a 100-year bond at an interest rate of 2.1%. Clearly there is too much money in the world.
Bize gelince bu para musluklarından iyi yararlandık..halada yararlanıyoruz derken..vede doların(DXY) bu kadar düşük olduğu bir durumda, biz bugünleri yaşıyorsak, tersi durumda vay halimize..:(
Özellikle gittim baktım yazdığım yorumu yayınlamış mı diye? Tabi ki yayınlamamış! Ben bu şahsı tarihçi bilirdim ancak iktisat mezunuymuş. İbret-i alemlik bu yazıyı ileri de olur da siler diye buraya yapıştırıyorum ki silerse unutulmasın:
http://www.haberturk.com/yazarlar/mu...-degil-liradir
PAYLAŞIM
99
GooglePlus
Mail Gönder
11.10.2017 - 06:45 | Güncelleme: 11.10.2017 - 09:39
Galiba unuttuk: Türk parası ‘dolar’ değil, ‘lira’dır!
ETRAFTA bir korku, bir endişe, bir telâştır gidiyor. Neymiş efendim, dolar yükselmiş, Amerika ile aramızın bozulması üzerine daha da artabilirmiş!
Dolar sanki memleketin resmî parası; bakkaldan ekmek, kasaptan kıyma, manavdan limon alırken “Borcum kaç dolar?” diye soruyormuşuz gibi...
Bazı kişilerin unutmuş oldukları bir hususu hatırlatayım: “Lira” denen bir para birimi vardır, Türkiye’de bu para kullanılır, ismine “Türk Lirası” denir ve kısaltılmış şekli de “TL” diye geçer...
İktisat’taki öğrencilik senelerimde, isimleri şimdi klâsikleşmiş olan hocalarımızın unutmamamız için sık sık tekrar ettikleri bir kuralı iyice bellemiştik: “Dövizin artışı fiyatları, özellikle de ithal malların fiyatlarını yükseltir ama asıl etkisi psikolojiktir. Halk ‘Döviz yükseliyor, perişan oluruz’ endişesine bir kapıldı mı bozulan moralleri yerine getirmek zordur, toplumun endişesi katlanarak devam eder, gider” derlerdi.
Özal’lı senelerden itibaren artık hemen her gün, hattâ her an bu endişe ile yaşıyoruz! Dolar nâdiren de olsa az biraz düştüğü takdirde sanki meydan muharebesi kazanmış gibiyiz, ortalıkta bir bayram havasıdır gidiyor ama yükseldiği takdirde eyvah da eyvah, kıyamet alâmeti, felâket...
KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ
Türkiye’de evini, bürosunu vesairesini dolar ile kiralama cesaretini gösterenlere, İstanbul’u New York yahut Los Angeles vesaire zannedip bu işe kalkıştıktan sonra her ay başı geldiğinde ödeyecekleri yeşil banknotları sayarken karalar bağlayanlara artık birşey diyemeyiz, zira kendi düşen ağlamaz. Türk parası dururken dolar, euro vesaire ile borçlananlara yahut ithal ettikleri lüks malların satışından servet kazanma hevesinde olup da satamayanlara da...
Doların artışı tabii ki fiyatları tetikler ve öncelikle iki kalemi etkiler: Doğalgaz ile petrolü! İran ile gerçi yeni bir para ve ödeme sistemi üzerinde anlaşmaya vardık ama anlaşmanın hayata geçirilmesi zaman alacağı için doğalgaza yine dolar üzerinden ama biraz daha fazla para yatıracağız, bu iş evlerde kullanılan doğalgazın faturalarını da arttıracak; benzin, mazot, vesairenin fiyatları da biraz yükselecek ve bunların çaresi yok.
Ama diyelim ki Avrupa’ya tatile gidilecek.. Uçak bileti ve otel fiyatları fazla geldiği takdirde o taraflara değil de kendi memleketinizdeki dünya kadar tesisten kesenize uygun olanına gidersiniz, Yunan Adaları vesaire hayâlinizi ertelersiniz, olur biter... Otomobilin lüks modelini mi alacaksınız? Daha ucuz ve her keseye uygun olanlarının envai çeşidi mevcut ve Türk parası ile hepsi emrinize âmâde...
Asıl mesele peynir, ekmek, nohut, domates, vesaire gibi maddelerin fiyatlarının artmasıdır; tarım üretiminde gereken hemen herşeyi otuz küsur seneden buyana dışarıdan getirttiğimiz; tohumu, gübreyi vesaireyi ithal ettiğimiz için bu maddelerde az da olsa bir artış olacaktır ama nisbî fiyat yükselmeleri felâketin kapımızı çaldığı mânâsına gelmez.
ÜSTELİK FAYDASI DA VAR!
Dolardaki yükselmenin bize aslında pek telâffuz edilmeyen bir de faydası vardır: Yemeden içmeye, giyimden kuşama, otomobilden cep telefonlarının son modellerine kadar sirayet eden ithal mal kullanma merakımızı törpüleyecek olması!
Bunu, Türkiye’de senelerce zihinlere yerleştirilmesine çalışılan “yerli malı kullanma” kavramı yahut “kendi yağımız ile kavrulmak” gibisinden savaş senelerinin sloganları ile karıştırmayın. Hazır ve ithal malı kullanma alışkanlığını bir tarafa bırakıp dışarıdan aldığımız mallar kalitesinde üretim yapabilme, ortaya geç de olsa günlük tüketim malından yerli ve modern silâha kadar uzanan kalemlerde birşeyler koyabilme çabalarına girişmeyi kastediyorum.
Dolayısı ile ortada öyle telâş edilecek bir durum yoktur, doların dört lirayı görmesi bile öyle âfet, felâket vesaire değildir ve asıl mesele tek bir senti bile olmayanların “Dolar yükseldi, ne hal edeceğiz?” derdine düşmeleridir.
Cds 218.44 olmus..
ABD'deki ÇOOK Gizli 35'lik Azeri Sözde İşadamı Reza Sarrafzadenin Dosyasından Sızma Mı Var ?
Kemal Bey'den Reisi Kızdıracak Salvo Gibi İdaalar :
Ailen Milyonlarca Dolar Kaçırdı
http://www.diken.com.tr/wp-content/u...lu-erdogan.jpg
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının bir vergi cennetindeki off-shore şirkete milyonlarca dolar gönderdiğini öne sürdü.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şöyle konuştu: “ Sevgili Erdoğan, ‘ Bila’e anlatır gibi’ soruyorum sana : Çocuklarının, eniştenin, kardeşinin, dünürünün ve eski özel kalem müdürünün bir vergi cennetindeki bir off-shore şirkete milyonlarca dolar gönderdiğini biliyor musun?”
CHP lideri söz konusu şirketin kuruluş sermayesinin 1 sterlin olduğunu da söyledi.
Kılıçdaroğlu, “ Sen misin yerli ve milli, ben miyim? Cevabını bekliyorum ” dedi ve ekledi: “ Kaç milyon doların var ? Paralar nerede? Söyle bakalım. ”
’30 milyar dolara nereye gitti?
CHP lideri, Erdoğan’ın bugüne kadar Suriyeli mülteciler için harcandığını söylediği 30 milyar doların hesabını da sordu: “Nereye gitti bu para? Sayıştay bilmiyor. Ben bilmiyorum. Maliye bakanı bilmiyor. Hazine bilmiyor. Merkez Bankası bilmiyorum. Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı bilmiyor. Tek bir milletvekili bilmiyor. Nereye, nasıl harcandı bu paralar? ”
http://www.diken.com.tr/kilicdaroglu...ini-one-surdu/
Savaş konsepti gibi ekonomik kriz konsepti de değişti.
Cephe savaşları ile savaşlar olup bitmiyor
Develüasyon ile ekonomik kriz bir gecede olup birmiyor
Sıcak savaş,soğuk savaş,asimetrik savaş aynı anda yürütülüyor.
Develüasyon her güne yayılarak bir süreç halinde gerçekleşiyor.
Kriz bir anda veya kısa sürede olup biten birşeydir,sara krizi,kalp krizi gibi
Uzun zamanlara yayılan sorunlar kronik süreçlerdir
Şu anda dünyada bir savaş yok ama dünyanın her yerinde bir savaş var.
Şu anda bir ekonomik kriz gelmedi ancak hergün bir kriz ortamı var.
Kronikleşen problemlerin çözümünü takvime bağlamak zordur.
Sonunda iyileşme olup olmayacağı da meçhuldür.
İnternette "fare hareketleri" dahi izlenebiliyor
Araştırmacılar, internet kullanıcılarının bilgisayarlarındaki her çevrim içi hareketinin izlendiğini ileri sürdü."Daily Mail Online"ın haberine göre, internette kişisel verilerin gizliliğini korumak üzere çalışmalar yapan Princeton Üniversitesinin, İnternet Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik Projesi kapsamında yürütülen çalışmada, 400'den fazla popüler internet sitesinin kullanıcıların sitede yaptıkları tıklamalar, fare hareketleri ve sayfaları kaydırma davranışlarına kadar çevrim içi hareketlerini takip edebildiği öne sürüldü.
http://www.haberturk.com/internette-...iliyor-1723419
Dış güçlerin komplosu altındayız.Muhtemel bir ekonomik kriz ancak güçlü bir hükümetle engellenir.Başkanlık sisteminin bir an önce etkin olarak uygulanması ve bu sorunlarla mücadele için bir an önce erken seçime gidip istikrar sağlanmalıdır.
Bu nasıl? 3 ay rating garanti
36 yaşındaki birinin son bir yıllık finans hareket özeti ; bu siteyi ve bu formu uzaktan takip eden biri olarak bu yazıyı yazmak için kasım ayını bekledim çünkü tam 12 ay önce yatırım olarak sahip olduğum istanbul/kiptaş/tuzla sitesindeki daireyi kasım 2016 tarihinde satmıştım ve almış olduğum parayı 3,29 kurundan full dolara çevirip halen satmadan bekliyorum, tam 12 aylık dilimde net kazancım %20 (banka mevduatı almadığım halde). satmış olduğum daire şuan itibari ile sadece %5 üzerine eklemiş ( oda düşük fiyatlı daireler olduğu için artmış herhalde) bu toplam süreçte hem ev fiyatı artışından hemde banka faizinden daha yüksek getiri elde etmişim, yani kendime son bir yıllık süreç için geçer not veriyorum.
her yılın kasım ayında kendime bu şekilde bir fınansal özet çıkaracağım; eğer önümüzdeki kasım ayına kadar dolar bugunkü kurdan sadece % 15 artarsa ( ki ihtimal dahilinde) yani 4,55 tl olur ise toplam iki yıllık süreçte sadece dolardan net karım % 38 olacak
( bileşik kar hesaplama) yani her halükarda yine hem banka faizini ve ev fiyat artışının üzerinde olacağımı düşünüyorum.
Bazılarınız evden kira geliri olabilirdi diyebilir ; evet ama bende dolar banka mevduatını almadım ( o şekilde birbirini götürsün)
Ayrıca bunun haricinde sahip olduğum 2016 şubat / 116 tl fiyatdan fiziki gram altın ve 2017 yılı içinde yine kar edip sattığım bitcoin oldu , bunların hepsini hesapladığımda ise totalde son 1,5 yıllık süreçte net karım ise % 35 civarı(grand total)
37 yaşında lise mezunu, çok özel spesifik bir mesleği olmamış , henüz miras görmemiş ve hayatında hiç kişisel ticaret yapmamış biri olarak fena sayılmadığımı düşünüyorum. ( 19 yaşıdan itibaren çalışıyorum ama :)
Şuan oturduğum ev kendimin ,arabam var ve tek çocugumu özel liseye gönderiyorum.
Diyeceğim şudur ,son 10 yılını sürekli gündemi ve dünyayı takip eden , ana trendleri yakalayabilen ve sahip olduğunuz her değerin en önemli konusunun maliyet rakamı olduğunu bilen tecrübeli bir finansal okuryazar özelliği olan bir ferd bu hayatın üstesinden gelebilir.
Önümüzdeki kasım ayında yine bu tarz bir kişisel analizmi eğer ölmezsek işallah sizin ile paylaşırım.
Lütfen forumu aktif tutun çünkü okunuyorsunuz :)
Dolar 4.15 i görebilir
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yasar bey'in yorumuna ve sizin goruslerinize binaen;
yikim (bist,doviz,tahvil vs argumanlar) bi anda gerceklesmez , o zaman girdigin yerden cikamazsin veya cok buyuk yigilma olur , insanlar panikler ayni yere saldirmaya baslar..
bistte yabanci dedigimiz yatirimcilarin orani yuzde 65 civari ve bunlar hadi biz gidiyoruz diyince cattt kapiyi kapatip cikip gidemez, yedire yedire ve zamana yayarak gerceklesir bu islemler, sakin lakin kararli bi sekilde..
kriz dedigin nedir ayrica onu bi tanimlamak lazim.? kisiden kisiye degisiyor bu kriz kavrami..
adamin euro veya dolar borcu varsa zaten bitik su anda ve krizde..adamin 10 milyon dolari varsa elinde su anda firsat kolluyor kelepire mal dusurmek icin..
genel anlamda bi kriz algisi icin ise ilk once sktriboktan Turk dizilerini ve gunduz kusagindaki rezillikleri ortadan kaldiracaksin ki milletin afyonlanmis beyni bi kendine gelsin..
kriz yok su anda buhran var, bugun buraya gelen yolunu yordamini diye baslayip daha fazla sinirlenmeden boyle birakayim cumleyi olayi vatan millete getirir, i phone kullanir deyyus gelmis trader e laf atar..
Şans payını eklemeyi unutma
.bu hesabı 1 ay önce yaptığında kendini o kadar bilgili hissettin mi.
Uzun vadede hepimiz ölüyüz.
Bilader tebrik ederim.
Süper ifade süper aksiyon ve altın vuruş. Bravo
Umarım usd günlük alsatlardan 0.20 ve üzeri kuruş karlarla yazıp duranlar bu yazıdan iyi bir ders çıkartırlar.
Para yapmıyoruz kardeşim, NEMALANMIYORUZ, PARADAN PARA KAZANMIYORUZ, alınterimiz heba olmasın istiyoruz.
GÖREN GÖZ İŞİTEN KULAK :)
FETÖ nün işidir. Bu tür eylemleri daha öncede çok sayıda oldu geçmişte.
ASELSAN da bir şüpheli intihar daha
ASELSAN da çok tartışılan şüpheli ölüm ve intiharlara bir yenisi daha eklendi. 32 yaşındaki ASELSAN elektronik yüksek mühendisi Kerem Parıldar, bir binanın 14. katından kendisini atarak hayatına son verdi. Böylelikle ASELSAN da son 11 yılda 8. ölüm olayı meydana geldi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...-daha-2099569/
http://odatv.com/ithal-etmedigimiz-n...611171200.htmlAlıntı:
İthal etmediğimiz ne kaldı
Bu şekilde yorum yapmanıza üzüldüm, ben sadece kişisel tecrübe ettiğim bir finansal hareketi paylaştım , 1 ay önce bu hesabı yapmadım çünkü evi kasım ayında sattım ve bu analizimi hep kasım ayında yapmam daha uygun olur ( yıllık hesap yapmam için).
Demek istediğimi ya anlamamışsınız yada negatif bir insansınız .
Şans payı ve uzun vade hepimiz ölüyüz cümlesinide anlamış değilim, zaten hepimiz gaybdan geldik gayba gideceğiz ama bu konuların yeri burası olmamalı, benim demek istediğim finansal okuryazarlığı olan insanların ( yani bu forumda olanların ) mutlaka yıllık banka faizi üzerinde getiri alması gerekiyor aksi takdirde vizyon sahibi, dünyayı takip eden, gündemi takip eden , öngörüsü olan insanların bunlara hiç sahip olmayan insanlarla aynı oranda banka faiz oranı kazanması bana pek mantıklı gelmiyor , onu anlatmak istemiştim.
Bende 1 ay önce benzer hesap yaptığımda mevduatta kaldığına ne kadar memnundum.1 ay sonra herşey değişti.
Uzun vadede hepimiz ölüyüz
sözü meşhur iktisatçı keynesin sözüdür.
Bu sözün benzerini dudu abi söyler.uzun vadede kazançlar eşitlenir.der
Böyle günlerde alana da satana da af buyursunlar iyi geçire bilirler. Eğer Dolar alacaksan 3 hafta önce 3.40 lara geldiğinde aklım neredeydi daha neyi bekliyordum diye kendi kendine sorman lazım. Zaten 2 yıl önce bu manyakların yaptıkları gelecekte olacakların bariz göstergesi deyip Dolara yumulanlar için böylesi agresif günler keyif geçirme zamanlarıdır. Çekilirsin köşene, itiş kakışı seyreder kahveni höpürdeterek içersin. İlla Doları en tepeden satacan diye kaygın olmaz , yaparlar 300 baz puanlık Tl faizinde artış satacağın varsa o gün en tepenin altından satarsın ama bir NEDENİN olur yoksa bu sıralar yapılanlar bir forumdaşın dediği gibi BARBUT oynamak olur.
Dudu abinin mantık hatası var, uzun vadede kazançlar eşitliği körün değneği bellediği gibi aynı pozisyonda kalmakta direnenler için geçerlidir. Bariz şekilde trendin değiştiğini görüpte zamanlama hatası yapmadan doğru yere yönelen bir yatırımcıya tek enstrümanla giden diğer bir yatırımcının yetişme şansı yoktur . Bunun aksini söyleyenler de sadece kendini kandırır ve sadece psikolojik olarak rahatlar. Şimdi kimse kusura bakmasın dövizde bu şekil hareketin olacağı AŞİKAR iken 2 senedir dövizin arkasından bakan Tl ciler için dudu abinin dediğini UZUNCA BİR SÜRE beklemekten başka yapacakları bir şey yoktur.
Dudu abi kendini savunur.
Yorum yaptığım Arkadaş alıp yatmaktan bahsediyordu.her Kasım'da yazacağını söyluyordu.
Ben kazanç sağladin mi degistirmelisin diyorum. Yoksa uzun süre dolarda kalırsan kazanç eşitlenir demek istedim.
Dudu abi mottosu ne ucuz kalmışsa onu araştırın. Bilakis değiştirin diyor
Bir türlü trade edemedim...ağustostan beri....
3,5x maliyetli USD nin 1/6 sini 3,6x ten ( tabi 38 den sonra 6x oldu ) satıp alttan alırım düşüncesindeyim. Sattım bir daha o fiyatı göremedi :) Tl mevduata aktardım....
Sonra dün 92 den kalanların yarısını verdim alttan alırım diye..... 92 yi hala göremedi.....
Hayır çok defa üstten satıp alttan alma fırsatı verirken benim satış noktalarımda alttan alıma imkan vermedi....
Kokluyorum resmen piyasayı.... Trader in kralıyım.....
😢😢😢
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.paraanaliz.com/2017/yazar...elirler-18650/Alıntı:
Bizim ekonominin kaderini ABD belirler
Dolar/TL yeni zirvesinde(3.9830)