işbtr.işkur yerinde sayıyor...işatr uçuyor ne iş ya....
Printable View
işbtr.işkur yerinde sayıyor...işatr uçuyor ne iş ya....
Yarın işbtr bir tavan yaptır marslı...
enteresanmı muhteşem haber bence.... :halay::halay::halay:
y.t.d
Sizlere basit bir hesap yapacağım. Katılırsınız katılmazsınız size kalmış birşey. Ve bu matematik şu anki durumlara göre bir analiz olup gerçek değildir. Bağıl bir değerlendirmedir.
İş bankası 2018 de işa ya 7.7 tl hisse başı temettü verirken işb ye 0.5692 tl temettü vermiş. Gerçek farklı ise eywallah derim. İşa 7.7tlx1000 lot =7700 tl temettü hak etmiş. Ama işb 29 binx0.5692=16bin500 tl temettü almış toplamda. Demekki 16500/7700=2.11 kat daha değerli kümülatif olarak işb. Bu lot başı işb işa dan değerlidir demek değildir, toplam sermayeye göre işb daha değerlidir demektir. Şimdi işa 79 bin ise 79168x1000x2.11=167044480 eder.bunu işb nin sermayesine bölersek 167044480/29000=5760 tl eder. İşa nın bu fiyatına göre işb sudan ucuzdur. Oda işa giderse işb daha da ucuzlayacaktır. Göreceli bağıl bir değerlendirmedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Nasil bi bankaymis arkadas ,nasil beklentilerimiz olusmus banka bugun bir subesi gec acsa onda bile bir kivilcim arar olduk adi adamlar hepimizi hesab uzmani paranoyak ettiler bu nedir boyle :)
KAMUOYU AYDINLATMA PLATFORMU`NDA (KAP) YAYINLANAN ACIKLAMA ASAGIDA BULUNUYOR:
BANKAMIZ, BANKACILIK MEVZUATI CERCEVESINDE, ESAS SOZLESMEYE GORE KÂR DAGITIMI IZNI ICIN BANKACILIK DUZENLEME VE DENETLEME KURUMU`NA BASVURUDA BULUNMUSTUR.
KURUM, BANKACILIK SEKTORUNUN GENELINE ILISKIN OZKAYNAK YAPISININ OLABILDIGINCE GUCLU TUTULMASINA YONELIK IHTIYATLI POLITIKASI PARALELINDE KÂRIN BUNYEDE BIRAKILMASI GEREKLILIGINDEN HAREKETLE, BANKAMIZ NET DONEM KÂRININ ESAS SOZLESMEYE GORE NAKDEN DAGITILMASI TALEBINI UYGUN BULMAMISTIR.
BU CERCEVEDE, YONETIM KURULUMUZUN 28.02.2019 TARIHLI KARARI UYARINCA, KÂRIN ESAS SOZLESMEMIZIN 58. MADDESININ (A) BENDINDE BELIRTILEN YEDEK AKCELER AYRILDIKTAN SONRA KALAN KISMININ OLAGANUSTU YEDEK AKCEYE AKTARILMASI HUSUSU EKTE YER ALDIGI SEKILDE GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAKTIR.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
:yahoo:....................:yahoo:
4117 açtı hayırlı olsun...
Açılış..
https://i.hizliresim.com/V9R2py.png
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4460 ta sadece bir lotmu kalmış.... Burada da bitmiş mal sanırım...
hey maşallah ..... :halay:
Deagerli Grup uyeleri
Genel Kurulda gözden kaçmaması gereken bir konu
VI - Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı
MADDE 395-
(1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.
(2) (Değişik: 26/6/2012-6335/17 md.) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez, bunların borçlarını devralamaz. Aksi hâlde, şirkete borçlanılan tutar için şirket alacaklıları bu kişileri, şirketin yükümlendirildiği tutarda şirket borçları için doğrudan takip edebilir.
(3) 202 nci madde hükmü saklı kalmak şartıyla, şirketler topluluğuna dâhil şirketler birbirlerine kefil olabilir ve garanti verebilirler.
(4) Bankacılık Kanununun özel hükümleri saklıdır.
VII - Rekabet yasağı
MADDE 396-
(1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın, şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.
(2) Bu haklardan birinin seçilmesi birinci fıkra hükmüne aykırı harekette bulunan üyenin dışındaki üyelere aittir.
(3) Bu haklar, söz konusu ticari işlemlerin yapıldığını veya yönetim kurulu üyesinin diğer bir şirkete girdiğini, diğer üyelerin öğrendikleri tarihten itibaren üç ay ve her hâlde bunların gerçekleşmesinden itibaren bir yıl geçince zamanaşımına uğrar.
(4) Yönetim kurulu üyelerinin sorumluluklarıyla ilgili hükümler saklıdır.
4. Müzakereye katılma yasağı
MADDE 393-
(1) Yönetim kurulu üyesi, kendisinin şirket dışı kişisel menfaatiyle veya alt ve üst soyundan birinin ya da eşinin yahut üçüncü derece dâhil üçüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımlarından birinin, kişisel ve şirket dışı menfaatiyle şirketin menfaatinin çatıştığı konulara ilişkin müzakerelere katılamaz. Bu yasak, yönetim kurulu üyesinin müzakereye katılmamasının dürüstlük kuralının gereği olan durumlarda da uygulanır. Tereddüt uyandıran hâllerde, kararı yönetim kurulu verir. Bu oylamaya da ilgili üye katılamaz. Menfaat uyuşmazlığı yönetim kurulu tarafından bilinmiyor olsa bile, ilgili üye bunu açıklamak ve yasağa uymak zorundadır.
(2) Bu hükümlere aykırı hareket eden yönetim kurulu üyesi ve menfaat çatışması nesnel olarak varken ve biliniyorken ilgili üyenin toplantıya katılmasına itiraz etmeyen üyeler ve söz konusu üyenin toplantıya katılması yönünde karar alan yönetim kurulu üyeleri bu sebeple şirketin uğradığı zararı tazminle yükümlüdürler.
(3) Müzakereye, yasak nedeniyle katılmamanın sebebi ve ilgili işlemler yönetim kurulu kararına yazılır.
İyi ya işte para hala kasada :)
Biz asıl olağanüstü yedek akçe kumbarasının açılmasını bekliyoruz.
Kumbaraya çok iyi para girişi oldu.
Şimdi birkaç ay sonra olağanüstü genel kurul olsa,
sermaye spk dan izin alınmış olan miktara, kasadaki nakit kullanılarak yükseltilse.....v.s..
Para yerine İş C veya yeni tip bir senet vermelerine itiraz etmem. :)
Kar dağıtımına izin vermeyen devlet sermaye artırımınada izin vermez.
Bu iki uygulamanın hazineye geçiş işiyle ilişkili olduğu / olacağı açıktır
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amiral batti oyununda yeni donem denilebilir..yatirim yapan fonlarin temettu degerlemeleri vs tum hesaplamalar degisecektir.is bankasi en hantal bankalardan biri piyasada
Aslında aynı şeyi söylüyoruz işkurda da yazdım bunu
Devlet 2019 finansal tehlikelere karşı bankaların daha güçlü olmasını istiyor.
İşte bu durum dolaylı olarak hazineye geçişte yine hazinenin elini güçlü kılacaktır.
Ben yukarıya sonucu yazdım
Saygılar
12.55
https://i.hizliresim.com/EmMEYv.png
Bu 17 lot nereden çıktı?????... Hepi topu 70000 TL eder.. Alırım anahtarını:)..
13.55 işA ve işB kademeleri..
https://i.hizliresim.com/ZXR1RV.png
https://i.hizliresim.com/5azRz5.png
Bu Maddeler
Genel Kurul Toplantısında Onaya sunulacak
10. Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395 ve 396. maddeleri gereğince izin verilmesi
Yönetim Kurulu üyelerimize Türk Ticaret Kanunu’nun “Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı” başlıklı 395 ve “Rekabet yasağı” başlıklı 396. maddeleri çerçevesinde işlem yapabilmelerini teminen izin verilmesi konusu Genel Kurul’un onayına sunulacaktır.
Bizim tezgahlarda ağaları göreceğiz genel kuruldan sonra
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yönetim kurulunun çoğu sandığı temsilen orda zaten gerisi malum yere ait yani böyle bir arzuları varsa kabul kendilerine aittir zaten. Keşke şeffaf olabilseler ve kabul etmeseler. İçeriden bilgiye hakim olan zaten menbaın başında oturanın işlem yapacak olması beni tedirgin ediyor.
Kime kimlere yaracak kimin hakkına olacak bilmek güç fakat hesaplanmış planlanmış bir yarar menfaat olduğu belli oluyor.