"Dolarci ipi cekti" yazin guzeldi. Yanliz "surundurur ama oldurmez" demistin. Olduruyor da artik.
Yukardaki yazi kime ait?
Printable View
"Dolarci ipi cekti" yazin guzeldi. Yanliz "surundurur ama oldurmez" demistin. Olduruyor da artik.
Yukardaki yazi kime ait?
dolarci kirbaci cekti cunku iran/rusya/cin ile dolar disi ticari iliski gelistirme egilimi gordu...swap benzeri egilim abd yi kiskirtti...sizin kirbacciniz benim baskasina abi demeyin mesaji verdi...veriyor...malesef...hala kirbaccinin insafina kaldik...abd net yonelim istiyor turkiyeden....arada kalma bana don diyor...bakalim...
yazi bana aid fakat yaşananlar herkesin gözü önünde bana aid degil; param cok gıç cebimde samsung s4 var :) yani param var ama 7/8 yillik tlf kullaniyorum cunku yetiyor; elimden geldigi ölçüde dengeli güzel anısal tadini cikararak sevdiklerimle yaşamaya calisan vatansever vatandas olarak takkem hep önumde...kola dökmekle popilist vatanseverlikler trajikomik kola dokerkenki yayini ifonla yapan dosta selam olsun ;) yeseydi ifonu yakardi...madem yemez yemiyor yememelide; o vakit herkes kendine dusen takkeyi önüne katmali herdaim...ital urunu vatandas; iş adami ve yöneten yeteri kadar ülkeye sokmali; reklam politikalariyla vatandasin cebini dolar bazli yurt disina somurulmesine izin vermemeli; ozellikle yonetim...selamlar...
Aynen katiliyorum yazdiklarina,
Bu ekonominin 16 yil boyunca sevk ve idaresini elinde tutup da harcama tabanli iktisat modeli kuranlar hesap vermelidir, hesap sormaya haklari yoktur. Uzun vadeli TL borclanilabilecegini dusunen varsa econ101 sinifina davet ediyorum
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sadece HALKB değil bütün bankalar "sistem dışına çıkarılma" tehdidinden kurtulmuş olacağı için hızlı bir yukarı hareket yapacaktır...Bunun konsolidasyonu 2-3 gün sürebilir...Ama sonra herkes bilançolara, kimin aktiflerinin daha hızlı bozulduğuna vs. bakmaya başlayacaktır...Kimse lafını etmiyor ama bankalarda en kötü gelen bilançolardan biri HALKB ve üzülerek söylüyorum ki hükümetin sübvansiyon tarzı uygulamalarını kamu bankalarına yıkmış olması gelecek açısından da bir dezavantaj...
Şahsım adına söyleyecek olursam, burada durmamın sebebi o ilk 2-3 günlük hızlı hareket beklentisi...Sonra kıçına tekmeyi basarın hiç bakman...Ha, hele de 250 milyon dolar ve üzeri bir ceza gelirse direkmen şut...Bu kur üzerinden hesaplandığında gayet yüksek bir meblağ haline geldi o bile...
Evet cok dogru her iki ongoru de bence. Ben uzun vadeli durmaya kararliyim, devamli islem yapiyorum zaten atraksiyon oldugunda. Bankanin (ve ulkenin) durumu gecen seneki konjekture gore cok degisti. Uzun vadeli dusunenlerin bunun farkinda olmasi gerekli. Borsa bir sabit degil.
Kapanış (TL) : 6.96 – Hedef Fiyat (TL) : 10 – Piyasa Deg.(TL) : 8700 – 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 72.34 HALKB TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 43.72
Halkbank yılın ikinci çeyreğinde TL 1,113mn solo net kar açıkladı. Kar beklentilerin biraz üzerinde gerçekleşti. Halkbank yılın ikinci çeyreğinde TL 1,113mn solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı bizim beklentimiz olan TL 1.076mn ve piyasa beklentisi olan TL1.082mn’un hafif üzerinde. Bankanın öz kaynak karlılığı ilk çeyrek seviyesi olan %12,4’ün bir hayli üzerinde %16.3 olarak gerçekleşti. Marjlardaki hafif toparlanmanın yanında özellikle güçlü tüketici kredi büyümesi ücret ve komisyon gelirlerini önemli derecede arttırırken, çeyrekte TL 374mn iştirak geliri yazılması karın çeyrek bazda %40, yıllık bazda ise %10 artışının en önemli faktörlerinden biri oldu. Her ne kadar özel bankalar göre düşük bir düzeyde de olsa, takibe atılan kredilerdeki artış risk maliyetini arttırırken, faaliyet giderlerindeki %12’lik artış da karın daha da artmasını engellemiş gözüküyor. Banka bu aşamada tüm yıl için sene başında verdiği hedefleri genel olarak koruyor.
Gerçekleşen karın beklentilere yakın olması nedeniyle önemli bir piyasa tepkisi beklemiyoruz. Üçüncü çeyrekte beklenen marj daralmasının daha az olabileceği ve tüm yıl için daha önce verilen yatay marj seviyesinin yakalanabileceğinin yönetim tarafından paylaşılması olumlu noktalar. İkinci çeyrekte yazılan güçlü iştirak gelirinden sonra üçüncü çeyrek de de TL100mn’luk iştirak geliri elde edilecek. Marj ve aktif kalitesinin korunmasına bağlı olarak karlılık bundan sonraki çeyreklerde şekillenecektir. Banka için AL tavsiyemizi koruyoruz.
Halkbank’ın 2. çeyrek karı bizim 1,092 milyon TL tahminimize ve piyasanın 1,082 milyon TL beklentisine paralel 1,113 milyon TL oldu. Özkaynak karlılığı %16,3 olarak gerçekleşti. Genel olarak faaliyet kalemlerinin beklentilerimize yakın olduğunu görüyoruz. TL kredi-mevduat makası sektördeki genişleme trendinin aksine 15 baz puan daralmış. Bunda temel sebep kredi getirilerindeki artışın (31 baz puan) sektörün gerisinde kalması. Net faiz marjındaki artış da yalnızca 4 baz puan oldu. Aktif kalitesinin gücünü koruduğunu görüyoruz. Takipteki alacak oluşma hızı 42 baz puanla araştırma kapsamımızdaki en düşük seviyede gerçekleşti. Takipteki alacak oranı 15 baz puan düşüşle %2,7 oldu. Hisse için Endeks Paralel Getiri önerimizi koruyoruz.
Valla ben kendi raporumu kendim yazarım abi...Geçen yılın aynı dönemine göre artış % 10 bile değil...Ki asıl sıkıntı herkesin para musluklarını kıstığı bir dönemde TL kredileri tarafında kredi hacminin sektör ortalamasının oldukça üzerinde gerçekleşmiş olması ve bu durum bence endişe verici...
Nokta...
Beklenti yönetimini en güzel TUPRS'da yaptılar...Şapka çıkarıyorum...30 Haziran'da bitmiş bilançoyu sanki kimse bilmiyormuş gibi bir çok firma çok düşük bir kâr (hatta bazıları zarar) beklentisine soktu piyasayı ve geçen yılın yarısı kadar kâr herkesi memnun etti...İthal ettiğimiz petrolün yarısı İran'dan ve bize gelen en düşük maliyetli petrol...Fişi çekilmiş bir ülkeden ithalat yapan ve açıklanmış rezil bir bilanço yanında yeni rafinerilerle rekabet gücünü giderek kaybedeceği aşikar olan hissenin PD/DD bakın...Alıntı:
Tüpraş piyasa beklentisinin %30 üstünde 2,098mn TL FVAÖK açıklamıştır. FVAÖK marjı yıllık 1.3 puan azalarak %10.4 olarak gerçekleşmiştir.
Şunu demek itiyorum abi...Aracı kurumlar ve araştırma şirketleri genellikle pozisyondan çıkmak ya da sıkıştıkları pozisyona yeni yatırımcılar çekmek için kullanıyorlar bu tür raporlama işlerini...Maalesef...Hemen geride Vakıf Yatırm örneğini verdim...Sadece 13 günde % 50 lik bir hedef değişikliği nedir yaw ?...Ki, ortada kayda değer bir gelişme de olmadı aynı dönemde...Bilanço bile ortada yoktu...
????
Piyasa beklentisinin % 30 üzeri demek bu piyasadaki kurumların çöp olması demek...
Nokta...
2009 krizinin hemen başında ABD'li şirketler sadece 1 ay sonra batan banka ve diğer bazı finans kuruluşları için 10 numara 5 yıldız raporlar servis etti piyasaya...Sonra hep birlikte gümm !...Bir kaç mesaj öncesinde yazdığım "devletin döviz bazlı kredi kullanımına bir düzenleme getirmemesi nedeni ile içerisinde bulunduğumuz durumun" bir benzeri bu tür kurumlar için de var...Bunlara acilen bir düzenleme getirilmesi ve atıyorum "% 10 üzerinde bir sapma durumunda lisanslarının 1 aylığına durdurulması" gibi cezai müeyyideler getirilmesi artık şart...
% 30 nedir yaw...30 Haziran tarihli döviz kurları ortada, şirketin satışları, stokları belli...Petrolün uluslararası ve ülke içi fiyatlamasını köylü memet ağa bile biliyor çünkü her gün benzin mazot alıyor...Eee, ne bu % 30 luk sapma ???
Kapattım...
Haber yalanlandı..
Her haberi ciddiye almamak gerekir..
http://m.finansgundem.com/habe...nti...anladi/1334336
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seninki de 404. Bu link calisiyor: http://www.finansgundem.com/haber/tb...anladi/1334336
Bloomberg'deki ingilizcesi: https://www.bloomberg.com/news/artic...-for-contagion
Ciddiye almak degil de, o haberde yazilanlarin cogu dogrudur ki boyle bir durumda.
Bir kismi dogru olsa da bu tamamen komplo teorisi. Tabi ki kendi fonlarindaki hisseleri arastirip ediyordur haliyle. Yani senin elinde HALK varken gidip ABN AMRO'yu analiz eder misin?
Onlarin fiyat hedefleri tutturacak diye birsey yok tabi ki. Ya da onlar en dogru analizi yapacaklar diye bir kural yok. Citi'nin TAV'da 2.5 senede tam 10 kere cuvalladigi fiyat hedeflerini koymustum.
Sonucta banka komisyonu aliyor geciyor. Sen kazanmissin, kaybetmissin onun cok umurunda degil.
Bunlar güzel gelişmeler...Ekim sonu sondajlar başladığında Ruslar yanımızda olacak mı göreceğiz ?...Pek sanmıyorum ama...Çünkü Putin pragmatik bir lider ve tatlıyı tuzluya karıştırmayı sevmiyor...Buradan çıkarılacak doğalgazla en iyi alıcısının palazlanmasını istemeyecektir...Hatta sıcak bir çatışmayı destekleme (ya da en komplovarisinden organize! etme) modunda olacaklarından en ufak bir şüphem yok...Ki İdlib'teki son gelişmeler de bunun bir benzeri esasen...Belki de buradaki pazarlıkla Doğu Akdeniz arasında bir ilişki bile vardır abi...Alıntı:
Yunanistan, Rusya’nın 1 Yunan diplomatı istenmeyen adam ilan etmesinden sonra Moskova büyükelçisini geri çağırdı.
Not: Yunanistan, içişlerine müdahale ettiği için 2 Rus diplomatı sınır dışı etmiş, 2 diplomatı da ülkeye almamıştı.
http://666kb.com/i/dvzm2km0miae9qph1.jpg
Hatta fişi çekilen İran'ın Güney Pars bölgesindeki rezervlerin kimler tarafından yağmalanacağının hamleleridir belkide bütün bu olanlar...Mesela Katar'a üs kurmamızı isteyen kim ?...İngiltere deki derin devlet mi ??? Bunlar ilk bakışta gayet anlamsız gibi duruyor ama tuvalin başındaki ressam sağa sola fırça darbeleri konduruyor ve bu işin sonucunda "mesaj verici" bir resim ortaya çıkaracak...Henüz hiç kimse ressamın resminin ne olacağını bilmiyor bundan eminim...Rahmetli Bob Ross resmin en başlarında sağa sola bazı renkler sürer sonra bunları karıştırır bir şeyler ederdi...Biz de TRT ekranlarında iddiaya girerdik sigarasına...Kimi ağaç çizecek kimisi de yok abi bence orası deniz kenarı olacak derdi...
Durum aynen bu...
At izi it izine karışmış vaziyette...Tek bir seansta yaşananlara hep beraber şahit olduk...Böyle bir ortamda -devlet hariç- ne olduğu belli olmayan kurum ve kuruluşlardan gelecek açıklamalara fazla itibar etmeyin abi...Sosyal medyayı bu tür işlerde daha sık kullanmaya başladılar netekim...Adamlar işin planını cep telefonunun entegrelerini dizayn ederken yapmışlar daha...Ve biz Donkişot misali bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz...En rahatı BES ve oradaki fonları yönetmek...Son 1 yıldır en kötü altın fonun getirisi % 50 nin üzerinde...Borsadaki varlıklarımda 1 kuruş değişiklik olmadı hatta ufak ta olsa zarardayım...trendciğim hepten batık...
Hep diyorum yaw, bu piyasa bizim gibi eski kafalılara göre değil artık...La ne kolaydı eskiden para vurmak...Yaz başlarında al PINSU Ağustos sonu sat kafadan % 30-40...Ya da Kutman'ın, Besim'in kağıtlarında her sene aynı dönemlerde yaşanan hareketlerle (turizm ayağına) koy parayı cebine...Şimdi ekmek aslanın ağzında midesinde de değil ekmek yok ortada...Önce nerde olduğunu öğrenmek gerek...Ondan sonra ekşın !...
na hah hah haaaaa !...:kahkah:
https://twitter.com/kokpitaero/statu...59984780156929Alıntı:
Amerikan F-22 uçakları Yunanistan'ın Larissa Hava Üssü'ne indi
Geçen gün İHA ve diğer bazı keşif uçaklarıyla ilgili bilgileri paylaşmıştım...ABD & Yunanistan işbirliği hızlı bir şekilde ilerliyor...Münbiç'e bakarak "Pentagonla aramız iyi" palavraları atan o eski apoletlilere de inanmayın...Sorulması gereken soru şu: Bu faaliyetler Rusya'ya yönelik yapılıyorsa -Çiğli'deki üs daha rantabl iken- bizimle neden yapmıyorlar ?...Yok Rus hareketliliğine karşı değilse kime ???
TR nin başkentinde ABD elçisi uzun zamandır yok.ne zaman gelir ilişkiler start alır.
Bu arada Trend Hound REIS :
Dolar BAzli zararin dev gibi, 10.2/3.88=2.62 $
TL Bazli Zararin : 10.2-6.42 = %37
Dolar Bazli 6 42/6.41 Guncel Dolar kuru = 1 $
2.62-1= 1.62 $ 1.62/2.62 = %61.6
Yani Seninde paran erimis TRENDHOUND reis.
Halkbanka 3-5 senedir yatirim yapanlarin durumu daha beter.
KI halen OFAC denen kurum ceza miktarini aciklamadi, HAlkbank adina devam eden iki sorustrma var OFACTan haric, Amerika ile iliskiler en zor zamanlarda... Ekonomi Rezil.
Evet arkadaslar su durumda ne olur ? BEnim de maliyetim de hemen hemen TREND kadar, Dolar ve TL Bazli . NE yapayim beklemetken baska ?
https://twitter.com/irfanspmz/status...85317776850945Alıntı:
Müthiş gelişme:
Türkiye, Rusya, İran ve Esad Rejimi ABD’ye karşı birleşti. Erdoğan Putin tel görüşmesinin ardından Esad İdlib’i dün vurmaya başladı. Türk gözlem noktalarının bir kaç km ötesindeki DAEŞ hedefleri vuruldu.4 ülke Suriye’de ABD’yi temizleyecek.
Vay vay vay !...
türmendağını bombalamış derler.
bence esad bizim abdyle aramız bozuk durumdan istifade idlipte savaşı kızıştırabilir.
yeni bir göçmen dalgası olabilir.
abd esadı gazlayacaktır.
TR güneyine dikkat etmeli.
Erdoğan bugünkü konuşmasında "sürprizlere hazır olun" dedi...Sürpriz dediği Esad'la barışmaksa harbiden sürpriz olur...
This week, analysts asked UniCredit whether it would need to write down its €2.5bn investment in its 40.9 per cent holding in Turkey's Yapi Kredi, after the lira's depreciation dragged the stake's market value down to €1.15bn. UniCredit responded that Yapi Kredi's underlying performance was good and the foreign exchange impact would be absorbed by its own reserves. But Goldman analysts said this week that they viewed "Yapi Kredi as the weakest positioned of Turkey's biggest banks" in terms of capitalisation.
Halit Tokkus
6 saat ·
Bulgaristan yasayla avroyu 1.95 LV'da sabitledi halkı avronun oynaklığından hiç etkinlenmiyor...Siz neden bunu yapmıyorsunuz anlamak güç, Türk halkına bu kadar mı düşmansız!
Bulgaristan Türk'ü, Bir vatandaşın bu paylaşımına ne dersiniz.?
Bizim Ülkemiz AB nin Üyesi değil,Lakin TR Ekonomisi , Bulgaristan' dan daha mı zayıf/kötü..
Kur sabitlemesi,İflas anlamına gelmez diye düşünüyorum..
Bulgaristan AB'ye gececegi icin gelen Euro kadar kendi parasini basiyor. Yani bir gecis sureci. Bizim cari acik olmus 250 milyon dolar. Boyle birsey yapmak sermayeyi keser baska duzenlemeleri de gerektirdigi icin, dolar ihtiyaci oldugu icin de dolar Karaborsaya duser.
Bu durumun onlemi "Allah'a birakilmak" yerine onceden alinmaliydi. Simdi artik ABD ile islerin duzelmesinin bile durumu degistirecegini sanmiyorum. Bu yuzden erken secime gidildi zaten.
Onlar allaha birakti, ben de su sekilde birakiyorum. Dunyanin sonu degil, ne yapalim.
Hayat ilginç...
Gün gelir, iç oğlanlar, padişah olur...
Hırsızlar zengin,
Metresler eş,
Eşekler adam olur.
Odundan kapı, taştan saray olur...
Gün gelir, kezbanlar destan,
Onları destan yapanlar, mestan olur.
Gün gelir, hadsizlik özgüven,
Saygı yalan, sevgi ise dolan olur...
Gün gelir, çivisi çıkar dünyanın.
Konuşamayanlar hatip,
Sifa veremeyenler tabip,
Yazamayanlar katip olur...
Ama yine öyle bir gün gelir ki ...
Verenler alır, gidenler uslanır, dönenler yalvarır...
Merdiveni koşarak çıkanların, gün gelir ayağı takılır.
Sevgisini vermeyen, gün gelir kimsesiz kalır.
Aldatan bir gün sadakat için, çalan bir gün adalet için, döven bir gün şefkat için yalvarır.
Piyon deyip geçme,
Gün gelir şah olur.
Saha da fazla güvenme.
Gün gelir mat olur...
Oyle bir gün gelir ki sen bakmazken her şey hallolur
Geçtiğimiz günlerde benzeri uygulamayı İran yapmıştı.Sebest piyasada / Karaborsada.1.Dolar 10.Bin Tümen seviyesine çıktığı haberlere konu olmuştu..
Şimdi burada 2 önemli durum dikkat çekiyor.
1-Devletin belirlediği,uyguladığı Resmi kur fiyatımı.?
2-Vatandaşın kendi arasında uyguladığı kur fiyatı mı.?
Borçlu olduğumuz,Bizden Alacaklı olan ülkeler,''Ben senin belirlediğin Kur fiyatını kabul etmiyorum ''diyebilir mi.?
Hocam Iran'in dis borcu 1 milyar dolar midir nedir. Onlarin global alanda bir hikayesi yok. Ayrica petrolleri var. Bizimle ayni degil durum.
Bizden alacakli ulkelere lira ile borclanmadik ki. Kur onlari ilgilendirmez, dolarlarini eurolarini isterler. Problem de burda zaten. 250 milyon dolar dis borc odemesi var 2019'da.
Para babalari secimden once ne dusunduklerini soyledi. Bilimsel olmayan yaklasimlari desteklemediklerini belirttiler. Kimseye suc bulamayiz, hukumetin degismesi gerekiyordu vaktinde.
Butun dunyada butun traderlar liraya hucum etmis. Kacirirlar mi? Kicinda don olmadan her tarafla kavga edersen boyle olur. Devletin elinde de bir halt kalmadi, hersey satildi artik. Durum 20 sene oncesi gibi degil. Ulkemizi allah korusun.