:)güzel bir gündü,teşekkürler otkar...devamını bekleriz.:ok:
Printable View
:)güzel bir gündü,teşekkürler otkar...devamını bekleriz.:ok:
%5 i ile gaza gerek yok. Konfitelik bir durum yok.
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konfitelik ne ya
Konfeti
Bu sabah bir şey dikkatimi çekti; kurumumuzun servislerinde kullanılan toplu taşıma araçlarının %90 yakını OTOKAR ...,
Bedelsizden başkası bizi götürmez
Valla bedelsizi bilmem ama gitmek için nedenleri çok bence... Bunlardan en önemlisi ise piyasa değerinin 450 ml USD bile olmaması, yakın zamanda milyara yakın ihaleler alması, belki de en önemlisi %1000-1500 yapan şirketlere bir bakın; hepsininde piyasada ki lotu o kadar az ki... "TIPKI OTOKAR GİBİ" ....YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Piyasada ki 6 milyon lottan ne kadar kalmıştır ki...
Koç holding; otokar gibi savunma ve toplu taşıma fabrikasının 450 ml USD de kalmasını neden istesin ki.... Fabrikasın piyasa değerinin yükselmesi prestijini de düzEltir...Bu fabrikanın hakkı minimum 30 milyar eder....şahsi görüşlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir
Bir kaç ay sonra iveco üretimi de başlıyor, daha ne olsun...
Bu arada asıl süpükülasyon KOÇA ait bu kurumun aylardır baskılanıp hâlâ milyar dolar bile etmemesi ve koçunda buna göz yumması... Borsadaki parçacı şirketler bile % kaçlar yaptı....
https://i.hizliresim.com/pJcfYV.png
10 Gündür emeklilik fonu ile yatırım fonları 478 bin lot sattılar . aslında fonlardaki malı fon dışına çıkardılar .
yatırım tavsiyesi değildir
La ne çok kağıt kaçırdım bu dallamanın yüzünden.
Otokar geçmiş yıllarda genelde eylül ekim gibi hazırlığa başlar mart nisana kadar yükseliş devam eder. Sonrasında temettüyle birlikte yatay ve düzeltme hareketleri devam eder. Bu sene nasıl olur bilmiyorum. Bu tür hisselerden çok büyük şeyler beklemek doğru olmaz çünkü keşfedilmemiş bi hisse değil ve genelde ederinde fiyatlanan hisseler üç aşağı beş yukarı. fakat yıllık belli bir seviyede de primini yapar dibinden alabilen için. Ben diğer hisselerden ettiğim karlar ve temettülerle otokar almaya devam ediyorum. Bugün tofaşın 10 da birlik kısmını satıp karı otokara anaparayı tavhl attım. Gönül isterki bizim hissemizde tavan tavan gitsin fakat öyle bi dönem hiç olmadı bundan sonrada olmaz diye düşünüyorum. Hersey gönlünüzce olsun bol kazançlar diliyorum.
Önümüzdeki bir yıllık süreç için izmir eshot teslimatları bae zırhlı teslimatları gürcistan otobüs teslimatları iveco için üretimin başlayacak olması karlılığı artırabilecek durumlar. İveco işinin etkisi ne kadar olacak bunu merak ediyorum. Otokarda karlılığı zıplatacak olan esas olay ise büyük ölçekli zırhlı anlaşmaları olacaktır. Uzun süredir zırhlı haberi almıyoruz ne yazıkki. Kısaca otokar hala otobüs üreten bir otomotiv hissesi görünümünde hala savunma sanayii şirketi diyemeyiz diye düşünüyorum. Uzuncu pek çok arkadaşın sabrını sınıyor
Bir gun tupraslarimi satarsam kaydiracagim sirket Otokar olacaktir.
Askeri alanda cirosunun daha da artmasi onemli tabi...
Ama otobus ve cesitlerinde maliyeti dusuk tutup inovatif hamleler yapmasi da dikkat cekici....
Fiyatlamasi mi?
Tipik degerli sirket fiyatlamasi çöp sirket olsaydi simdi 1000 lira olurdu....
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Kazakistan savunma bakanlığının armayı kullanmaya hazırız söylemleriyle ilgili haberler var nette. Otokar bi süre önce kazakistanda küçük bi şirket kurmuştu. Sipariş gelir umarım
eylül ayı üretim ve satışlar nasıl bilen varmı inşallah iyi haberler gelir otokar kardeş intrenette nerde haber kaynağı bu aralar baya el değiştirdi gibi sanki
Eylül ayı üretim ve satışta zırhlı satışı yok
https://twitter.com/ayvazoglu10/stat...404384768?s=19
Zırhlı üretimi varda satış yapılmamış eylülde zırhlı
Daha önce de defalarca söyledim; 3 milyara savunma ve toplu taşıma şirketi ooolllllmazzz olamaz. Silkeleme yapmaya çalışıyorlar fakat bu işi bilenleri nafile..... Büyük hareketler olacak hem de çok büyük diye düşünüyorum.... Yatırım tavsiyesi değildir, şahsî düşüncelerimdir
Habere falan gerek yokki ucuz kalmış ender hisselerden biri,ytd.
Hacim baya ii haber falanmı var acaba.
kazanmak isteyen en az 2 seneyi göze almalı isteyen daha uzun vade bekleyebilir yoksa kazanamaz yatırımcıları çoğu hemen bir kaç günde 1 ayda 3 ayda kazanayım diyor devamlı hisse değiştiriyor bir yerden kazanıyor ama bir başka hisse veya hisselerden kaybediyor benim 10 sene beklediğim hisse vardı 1 / 20 kar ile sattım temettülerle maliyet sıfırlamıştı . büyüyen şirket kar eden şirket temettü ödeyen şirket her zaman kazandırır . otokar da büyüme potansiyeli olan bir şirket ama yalnız bekleyenler kazanır
Aynen doğrusunuz fakat hiç kimse otokarın neden bu kadar ucuz sahipsiz kaldığını açıklayamaz,200 üzerinde olması gereken hisse geçen seneden bu yana yerinde sayıyor,döviz ise tam aksine bu demektirki ucuzun ucuzu,işimi yok otokarın varki var italyanlarla yaptığı anlaşmaların yanı sıra otobüs satışları vs vs,sadece speği anlaşılmaz şekilde çökmüş kağıda kimsenin almasını istemiyor,ne anlamı kaldı o zaman borsanın,ytd.
akan suyun alt kısmını kapatırsan baraj yapınca su ile dolar dolar . su gitmek ister gidemez ya taşacak yada barajı yıkıp geçecek
Borsada insanlar sabah alıp akşam karla satmak istiyor çoğu kişi 2 yılı bırak 1 hafta sabredemiyor. Kısaca kumar oynanıyor. Alıp minimum 2 yıl unutmak gerek. Aldığın hissede zirvedeyken değil dipteyken almalı. Kısaca doğru zaman doğru fiyat ve doğru hisse. Yoksa hatrı sayılır para kazanamayız.
2013 2014 deki fiyatına bakın şimdiki fiyatına bakın. Ne kadar kardayız görün
Günlük 50 bin lot hacim çoğu zaman olmazdı bile bu hissede. Bugün 760bin lot işlem var otokar için bu hacimleri nadir görürüz buna rağmen 2. defa 152 direncini kıramadık ve baya da aşağı saldı fiyatı. Lanet bi speğimiz var yoksa bu ortamda bu hisseyi bambaşka fiyata çıkarırlardı. Şamil beye hak veriyorum tabiki uzunda tutan çok bişey kazanamadı. Alsat kağıdına çevirdi spek hisseyi. Bu hissede alsat yapan çoğu kişi kazandı yatrmcısına bir getrisi olmadı. Hayrlısı arkadaşlar
https://i.hizliresim.com/dVZZ6s.png son dakika ve karanlık oda alım satımları . y t d