Şeker yatırım bitirsin satışını kalkar ayağa sabır kesinlikle YTD
Printable View
Şeker yatırım bitirsin satışını kalkar ayağa sabır kesinlikle YTD
ÇOK,ÇOK ÖNEMLİ UYARI
Günaydın arkadaşlar
şimdi yazacaklarımı lütfen hiç ama hiç kimse üzerine alınmasın ortaya konuşup ortaya yazıyorum ,amacım aynı gemide olduğumuza göre bir ışık tutabilmek geçmiş tecrübelerimden kaynaklanan ,kimseyi zorlayıp yönlendirme niyeti değil aksine fayda sağlayacağı umuduyla yazmaktayım.
daha önce girdiğim bir çok değerli hisselerde bazen forumlarda bilanço dönemlerinde aşırı kar rakamları ve beklentileri belirtilmekte ,hatta bunun fazla olduğunu yazanlarda dışlanıp azarlanmaktaydı ,bunu belkide bilinçli yapıp kağıdı olduğundan fazla şişirerek algı oluşturmaktı niyetleri,artık herkes mıknatıs gibi o yüksek kar rakamlarını beynine yapıştırmış oluyordu ,fakattttt bu yüksek rakamların çok az altında gelse dahi ki geleceği belli ,işte o zaman hemen yeniden aynı gurup yaygarayı basıp bu ne biçim kar ,böylede karmı olurmuş ,yazıklar olsun ,kağıt fos çıktı ,artık bu kağıttan adam olmaz deyip ikinci bir algı yaratarak kağıdı bilinçsiz yatırımcının satıp kendilerinin almasını sağlarlar ,kağıt böylece hemde düşükten işi bilmeyenlerin elinden çaktırmadan toplanır asıl niyetleride budur zaten ,kötüleyerek ürkütüp mal toplamak
şimdi burada da aynı hataya düşmeyelim derim ,özellikle lütfen rakam telaffuz etmeyin ,aşırı uçuk beklentili yazılar yazmayın ki kağıtta normal bilanço geldiğinde kimse hüsrana uğrayıp morali bozulmasın ,özetle oyuna payanda olmayalım
bir örnek vermek gerekirse EGEEN hissesinde 2018 yılı bilanço öncesi aşırı rakamlar ve karlar yazıldı çizildi adeta millet hipnoz edildi sonra nemi oldu ; sermayesi üç milyon yüz elli bin lira olan şirket 12 aylık bilançosunda 347 milyon lira gibi akıl dışı bir kar açıkladı ,kar sermayenin yüz katı gibi müthiş bir rakamdı ancakkkkk önceden aşırı kar rakamları telaffuz edilip yazılıp çizildiğinden yatırımcı bu rakamı beğenmedi dahada beteri bu olağan üstü karla kağıt prim yapmadığı gibi anormal birde düşüş yaşadı
sanırım derdimi anlatabildim,
burada yazdıklarım beğenmeyebilirsiniz hiç bir diyeceğim olmaz siz bilirsiniz
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir ,kendi gariban görüşlerimdir.
alkim toparladı bakalım acseli de kıpraştıracak mı?
https://www.milliyet.com.tr/amp/ekon...vurusu-6212617
2019da PAC Sondaj kimyasalı için TPAO`dan iki ihale alınmisti.Devami gelir umarım sondajlar artarak devam edecek gibi görünüyor.
Is aldığı 181000 lotu verdi piyasa karşılıyor
113+60 kusur
https://i.hizliresim.com/xXFMdw.png
...Bu bilgi firma tarafından nedense paylaşılmadı. 1 mil usd hammadde ithalatı yapılmış aralıkta. Vergiden muaf olunması için içerde işlenip 3 ay içinde taahüt edilen tutarda ihracat yapılması lazım kurala göre. Bu da ilk çeyreğe yansır.
Bilgi paylaşan altın bulsun misliyle kazansın arkadaşlar. YTD
yeter da..ne veriyon.niyetin ne.acıkçı değilim bu gün aldıklarımı satmıcam boşuna pres yapma
ytd
Arkadaşlar bu hissenin 201912 özsermaye karlılığı her yerde 25,29 yazıyor. Ancak hesaplayınca (9305763/41881755)*100 = 22,22 çıkıyor. Bilgisi olan varsa nerede hata yaptığımı söyleyebilir mi?
Zannedersem ozsermaye son eklenen karla eklenmiş 41881755-9305763 farkını yazdigin formüle tekrar uygula çıkan sonuç o değeri verebilir
Ziraat pislik yapma satacaksan adam gibi sat Kesinlikle YTD
Kağıt düşünce kimse selam vermeye bile gelmiyor
neyse günaydın diyelim bakarsın moral olur ,umut işte boş durmaktansa yükselmesini dileyelim 9,54 te takılıp kalmış
arkadaşlar sayısını hatırlayamayacağım kadar arkadaş özelden ,buradan ne alayım takip ettiğiniz başka kağıt var mı diye soruyor ,bunlara bazen cevap yazıyorum ama asla sanal alemden tavsiyede bulunmam böyle bir yazı için boşuna yazı yazmamanızı rica ederim ,çünkü hiç birinizi tanımıyorum böyle bir paylaışmda benim tarzım değil ayrıca doğruda değildir.benimde yıllar içinde saygı duyduğum ve bilgi ve objektifliğine güvenip takip ettiğim insanlar var ama onlara hiç bir zaman böylesi sorular sormadım,onları bulabilmek için bazen forumu tararım hangi kağıtlarda olduklarını bulur ,daha sonrada kağıdı inceler nihayetindede kendi kararımı kendim veririm onlar benim için sadece işaret fişeği gibidirler ,genelde de doğru kağıtlarda doğru zamanlama yaptıklarını yıllar içerisinde gördüğüm iki üç insandır ,özetle çok çok araştırıp kendi kararlarınızı kendiniz verirseniz daha doğru bir iş yapmış olursunuz çünkü hiç kimse başkalarının durumunu kendisi kadar bilemez ,mesela yatırımın tutarı vadesi kağıdın doğru zamanda alınıp alınmadığı dünyadaki konjonktür daha bir çok veriyi en iyi insanın kendisi tahlil eder düşüncesindeyim,
birde arkadaşlar arkadaşlık istekleriniz var bunların bazılarını kabul edip işaretledim ama inanın ne anlama geliyor bilmiyorum neye yarar bunu biriniz açıklarsa sevinirim hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
bilanço mu geliyor!
bırakın bırakın bırakın gitsin:)İbrahim Tatlıses
İyi akşamlar arkadaşlar harika bir gündü. YTD
https://i.hizliresim.com/upOfYm.png
seansı acemiler açtı yine:)
robotlarınızı şey edeler sizin!
http://share.matriksdata.com/share.a...05211029411144
deniz bugün çoğu kağıtta başrolde
http://share.matriksdata.com/share.a...05211127232930
Maşallah 41 kere maşallah arkadaşlar