https://i.hizliresim.com/9m2m99.png
Printable View
Fiyat düşmeyince kimse malını satmıyor, arada fiyat düşmesi iyidir. 2,69 destek yapıp akşama bir atak daha yaparız.
Abi şimdi konuşta görelim kağıt önceki zirvesine geldi , şimdi ne yapalım
Biz hisseyi alırken bu fiyatlar için almadık hedefimiz belli
Ama ne güzel şimdi 74 verseyik 60' a gelirse alırız bi dünya mal kazanmış oluruz
Kimsenin elini tutan yok , şansına güveniyorsan yapabilirsin , yalnız sonunda zırlamak yok
Abi sende ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorsun
Yok ben sadece 'az tamah çok ziyan verir' deyimini hatırlatıyorum , bizzat pratiğnini geçen 10 gün içinde yaşamış güya tecrübeli borsacı olarak....YTD cool:
Son 30 dakika.
2,66 DAN NE SATILIYORSA ALINIYOR.
https://i.hizliresim.com/4abzYq.png
Hacim lazımmm!
Yolun başındayız, çok iyi olacağımıza yürekten inanıyorum. Gitmek isteyene de sözüm yok. SİLVER-CAN henüz sahneye çıkmadı.
yataşta 1,45 alıp, 3,2'den verdim ... Oysa hedef 10'du... Hergün yeni açılan ENZAları gördükçe gururlanıyordum ortağıyım diye.. Verirken düşündüm güya 2,75'ten alacaktım geri... 3 oldu almadım, 3,20'den satmıştım, biraz daha düşmeliydi şöyle dişin kovuğuna değecek bir kar olması için... Sonra 4-5-6 oldu, cesaret edemedim almaya, bugünlerini görmüş olsam bile...
Sonra sasa'da yaşadım aynısını.. 1,7 alıp , 2,72 verdim birkaç ay sonra... Oysa ÇED raporunu indirip detaylı okumuştum, arkadaşlarla da paylaşmıştım olacakları... Sonra cesaret ette göreyim 4-5-6-7-8'den almayı...
Kront benzer hikaye, Karel benzer hikaye...
Tepeden satarım, biraz gevşer alırım, lot sayımı artırırım... HİKAYE dostum bu..
"Karımı ettim, bana bu kadar yeter, Allah bereket versin" diyip satıyorsan oh ne ala...
Ama kaçan balık büyük oluyor bazen.... Bazende o rakamı bi daha görmüyor senelerce... AKENR, ZOREN vb..
YTD
Sevgili knox, bir son durum daha patlatsan, sana zahmet.
Endexte ralli devam eder, sılvır zaten yeni başladı muhtemelen satanlar zarar eder.🤣
http://uzmanparam.milliyet.com.tr/ha...verildi/78624/
SİLVER-CAN SORU CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, sizin yatırım stratejinizi çok merak ediyoruz. Nasıl bir yol haritası izliyorsunuz.
CEVAP:
-Bir şeyi gerçek değerinin çok altında ancak borsada bulabilirsiniz. Reel de kimse size malını bedavaya veya çok ucuza vermez. Borsa doğru yatırım yapanlar için gerçekten bir fırsat maliyetidir. Sloganımız: Uygun hisse ve uygun fiyat.
SORU:
-Abi uygulamada bu söylediğinize katılan yatırımcı var mı acaba.
CEVAP:
-Warren Buffett'in en önemli silahının bir şeyi satın alırken uygun fiyata aldığını kendisi hep belirtir. Bazı zamanlar der ki "Belki de bildiğim tek şey bu"
SORU:
-Abi bu hisse bize uygun mu, acaba diyoruz ama, yardımcı olabilir misiniz.
CEVAP:
-Beraber yola çıktık, göstergeler değiştiğinde de yine beraber değerlendiririz. Şu anda yolun başındayız. (dip noktası:2.50)
Ek 14342
MEÇ emminin dünkü satışı 66123 imiş...
MEÇ satışları ile birlikte işlem gören hisse adedi 14.437.946'dan 15.125.103'e çıkmış durumda... Toplam satış 687.157 adet.
Açıklık oranı %42,35 'e çıkmış dün itibari ile...
Abi Sn İZCİ'nin dediklerine katılıyormusunuz gerçekten reelde hiÇ rastlanmazmı böyle şeylere
yok işte orada ayrışıyoruz reelde de vardır , hemde çok
Nasıl ve nerelerde
Valla çok örnek verilir , bir tarla alırsın, imar çıkar arsa olur , dönümü fiyatına metre karesini satarsın, ev alırsın , yanına metro gelir fiyatı uçar , yazın elma yı 30 krş'tan toplar, soğuk hava deposunda saklarsın , kışın 5 tl'ye satarsın
Peki sen bir örnek verirmisin sana katılan yatırımcı
Veririm tabi , Besim TİBUK derki ,' Dünyanın en akıllı insanları spekülatörlerdir , insanlar onlara boşuna kızarlar sende elmayı yazın 30 krş' al kışın 5'tlye sat elini tutanmı var. kendisi eski patronum olur....:cool:
hazıran-eylul 2016 favök marjı ile hazıran-eylul 2017 favok marjı karsılastırmasındakı varyans herseyı anlatıyor aslında.
yataş geçmişte 1,72 maliyet ile benim de elimde vardı...o vakitler hatırladığım kadarıyla elimdeki hisse adeti 4 750 veya 5,000 adetti...sanırım 2015 yılı idi...benim de satışım hatırladığım kadarıyla 2,30 civarı idi...ben de trade amacı ile satmıştım ama kaçırmıştım....topikte acemşah esiyordu...kendisi de 2,80-90 civarlarından satmış idi...ederine gelen her hisseyi satarım dediğini dün gibi hatırlıyorum...
neyse arkadaşlar git zaman gel zaman derken ALLAH ıma şükürler olsun ki biz de bir çok hisseye girip kazandık...şimdi sermayeme bakıyorum ve tam olarak 4 980 adet yataş alabiliyorum...şu anda keşkem şu hisseyi alıp tutsaydım diye üzüldüğüm bir hisse yok dostlar...:)
geçmişte iki sermayemi kayıp ettikten sonra ailemin rızkını kayıp etmekten dolayı üzüntüden lavaboya geçip ağladığım günü hatırlıyorum...ama bu gün bambaşka bir yerdeyim...veren de ALLAH alan da ALLAH... bir çok şeyde kısmetten ötesi yok dostlar...
topik hayatımız sürecince çok dua aldık..bir çok şey öğrendik ve yine bir çok şey öğrettik...öğrendiklerimizi paylaştıkça bilgimiz de arttı...hatalarımızdan derseler çıkardık ve buda bize tecrübe olarak yansıdı...temel analiz ile tanıştıktan sonra çok farklı bir kulvara geçtik...kazançlar ile o vakit tanıştık...
Sevgili knox, çok emeğin var, sağolasın.
Meç bu gidişle hisse satmaktan vazgeçebilir, hisse güzel primleniyor.
Knox çok teşekkürler gerçekten, dert görmeyesin.
Bana 1,1 larda iken "illaki YATAŞ al, YATAŞ al, Pazarlama ile Fabrika birleşti, ENZA çok büyüyecek, bir kaç seneye 10 olacak" diyen arkadaşımın kat kat fazla YATAŞ'ı vardı... kuzeninin de.. kuzeni ev almak için 1.50lerde, kendisi arsa almak için 2,4 larda sattı..
Şimdi ev ve arsa fiyatlarının güncel halini sormayın.
Neyse şimdi yatırımlarımı bu arkadaşın FÜK katsayısına göre yapıyorum. F... Üfürme Katsayısı
Söylemesi ayıp çok iyi üfürür... Rakamlar hep absürt olur... Genelde tutmaz.. Beyaz 4-5'ken aylarca beyaz 20 olacak dedi. %25 bölünmeyle BEYAZ 90 oldu... Yani gördüğünüz gibi tutturamıyor...
Senelerce ona güvenmedim. Sağlam diye AYEN'de 6 sene bekledim.
Silvr'i da ona güvenerek ne olduğunu bilmeden araştırmadan aldım, sonra araştırmaya başladım. Pazarlama ile birleşirse YATAŞ gibi olur dedi.. Onun hislerine güvendim.
Kısmet dedik, daldık...
YTD değildir..
bana temel analizi sevdiren mardin üstadtır.. kendisi ile benim topikte tanışmış idik...o vakitler kekonun fiyat fibo aşkı isimli bir topiğim vardı ...o vakitler daha çok teknik takılırdım...teknikte de bayağı isabetli yorumlarım oluyordu...o vakitler açıkçası ancak kayıp etmemeyi öğrenmiş idik...kazandıklarımızı çoğu sefer başka bir hissede kayıp ediyordum...:kahkah:
o vakitler tekniğe göre takıldığımdan bir çok hisseye rahatlıkla girip çıkıyordum...hala da zaman zaman bu davranışları sergiliyorum...ama bu günün tek farkı genelikle temeli sağlam hisselerde bunu yapıyor olmamdır...
MARDİN dostumuz çok küçük sermaye ile borsaya girmiş ve 2011 yılında dahi 2 milyon tl ye ulaşmış bir sermayesi olan çok kaliteli ve başarılı bir dostumuzdu...beni temel analize teşvik eden odur...ben hangi hissede %10 kazanırım diye düşünürken o hangi hissede 3-5 kat kazanırımın hesabını yapardı...
şu anda sermayesi ne kadardır bilmiyorum ama şu anda çok meşhur bir yorumcu olduğu kesindir...çünkü hala bazı topiklerde MARDİN üstad şöyle demiş diyenler oluyor...kendisi ile çok uzun bir süredir telefonlaşmıyoruz....ama kendisi çok iyi bir arkadaştır geçmişte bazen saatleri bulan sohbetlerimiz oluyordu....:)
Beni sılvere ikna EDENLER
lonely - aklıma düşürdü kendisi yok
Sn izci , çok iddialı cümlesi üzerine araştırmaya başladım
knoks - alacaksan bugün al dedi. Sn KEKO'nun imzasına atıfta bulanarak
SN. keko,axsaray , anyoranza,mostari,innhibitor , kemosebe'lerin yazıları
Ve de SILVER' TA KENDİSİ
hepsine minnetrarım , geceleri rahat uyuyorum...:cool:
Ek 14348
Yatırım Finansman süpürmüş dostlar...
Genelde yabancıya alım yapar YF
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
geçmişte topiklerden bilgiler toplayıp not ederken sayın maharajın yorumlarını not aldığımı hatırlıyorum...temel analizi iyi bilen arkadaşların veya tekniği iyi bilen arkadaşlardan bilgiler öğrenmeye çalışırdım...audi denen bir arkadaştan ,dow jonesten ,ve daha bir çok arkadaştan aldığım notlar vardı...
borsada öğrenmenin sınırı yok dostlar...hala da öğrenmeye devam ediyoruz...borsada olan her insanın iyi araştırmacı olması lazım...yoksa borsada insanı çiğ çiğ yerler...:)
Biri var ki, çok değerli, (bilgi açısından) kimse alınmasın sizler de değerlisiniz, söz etmeden geçemeyeceğim. Sn. İnhibitor.
yatırım finasamanın alımları deuchede ve cıty birikir ekseriyetle virmanla t+2 de görülür ....:cool::cool::cool:
Kesinlikle haklısın ustad
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar bu günlük küçük bir kapanış yorumu yapayım...
silverline bu gün 2,68 den bir kapanış yaptı...ağırlıklı ortalaması 2,66 oldu...ağırlıklı ortalamasının üzerinde bir kapanış çok şık oldu...başka bir şık davranış da endeksin %1,28 düştüğü bir günde böyle güzel bir kapanış yapmasıdır...
işlem hacmine bakıyorum sadece 6 milyon tl civarında bir işlem hacmi yapmış...hacmi de güzeldir...geçmişte 9 ocak tarihinde 2,40 lardan 2,74 ü görmüş , işlem hacmi 15 milyon tl olmuş ve kapanışı da 2,56 olmuştu...o günden sonra bir miktar düzeltme yapmış idi..ama bu günkü işlem hacmi öyle çok fazla olmamış buda düzeltme riskini en aza indiriyor..
ben bu günkü kapanışı çok beğendim...aşırı yükselen bir işlem hacmi yok...bu davranış bu hissenin yarın da çıkmak isteyeceğini bana düşündürtüyor...tabi endekste sert kırılmalar olmadığı sürece veya hisse ile ilgili herhangi süpriz bir kötü haber gelmediği sürece...bu şartlar ile yarın 2,74 ü geçip 2,90-3,00 aralıklarına kadar çıkabilir..
dün %3 civarı bir çıkış yapmış idi bu gün ise tam %6 lık bir çıkış yaptı..görüldüğü gibi şu anda alım yönünde sürekli artan bir iştah var..bu iştahın yarın da devam etmesini bekliyorum..
ben hepimize başarılar diliyorum...
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, hisseyi almak isteyen, fakat alamayan yatırımcılara nasıl bir öneride bulunursunuz.
CEVAP:
-Hisseye henüz yatırım yapmayıp, almayı düşünen sevenlerime bir kaç kelime etmek istiyorum;
-Sevenlerime dedim, çünkü bir o kadar da sevmeyenim olduğunu biliyorum. Ne hikmetse sübjektif bilançom her zaman öyle oluyor.
(demek ki çok masum değilim)
-Mesajım şu; Hiç bir şey henüz bitmiş değil, fırsat var arkadaşlar, umutsuzluğa kapılmayın, hisse hareketlerini izleyin. Buralar yatırım için uygun yerler, belki kısada aşağı çekilmeler yaşanabilir, fırsat kollayın, eliniz tuşta alım yönünde olsun, kaçtan alım yapmalıyım sorusunun cevabı göreceli bir durum. Şahsen yerinizde olsam; 2.50-2.60 aralığından almayı uygun görüyorum.
Diyalog ta geçen abi gibi vs. sözler, samimiyet göstergesidir, kesinlikle kibirlenme aramayın lütfen.