Havacılık sektöründe misin?
Yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
merhaba,
arkadaşlar küçük sayılabilecek bir bankanın aracı kurumunda günlük faiz de büyük bir birikim tutmak doğrumu? (tabi herkesin kendi ölçeğinde) aracı kurumlar nakit de duran paraları ne yaparlar, banka da tutmaktan daha az riskli yada daha çok risklimidir? banka ile organik bağları varmıdır? yani atıyorum akbank batmadan , ak yatırım batabilirmi? bu konuda bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Her seferinde dolar yeterince yükseldi bu seviyeden alınmaz dedikçe zarar ettim:D zarar ettikçe pozisyonumu değiştirmemekte ısrar ettim sonuç bana yine hüsran:D
Cuma burgan 19.25 ten bağlandı, 32 gün vade, miktar 650k.
Sistem vatandaşı kek lemek üzere kurulu.!!
Bu işin imi cimi yok.!!
Kaos a dogru gidecek.!!
FED’in faizleri yükselteceği ortamda ..!
Dolar en iyi yatırım aracı..!!
Şekerbank 19 Oldu.
https://resmim.net/f/7hpe4U.png
yazdıklarınız temmenni mi ?
kesin bilgi ,kanıt, belge koyarsanız daha inandırıcı olur..
herkes kesin bilgi ile bilgilendirilir.
aksi takdirde trollükten öteye gitmez yazdıklarınız.
insanları tedirgin etmeninde gereği yok.
birde murat64 diye bir rumuz vardı,
oda sizin tam tersiniz,
uçaçağız,zıplayacağız
bizi kimse tutamayacak falan diyordu
dolar 4tl düşecek falan filan....
1 aydır göremiyoruz kayıplara karıştı....
merak içinde kaldık akibeti nedir diye ?
https://www.dunya.com/ekonomi/emlak-...-haberi-424425
betoncular tekrar Emlak Bankasının faaliyette bulunmasını istiyorlar....
şuan vatandaşı istediğimiz gibi öpemiyoruz.
bari önümüzdeki yıllar rahatça öpelim der gibi
https://www.dunya.com/dunya/abdnin-i...-haberi-424428
şimdiye kadar başlamamış halimiydi.....
Yuanla rubleyle ticaret yapsan ne yazar.?
Hep kendi kalene gol atıyorlar.!!
Ekonomi çökmüş durumda.!!
Tulumbada su kalmadı..
Kral çıplak .!!
Ayvaların büyüğü heybede.!!
Özgür Demirtaş
Özgür Demirtaş
@ProfDemirtas
İhracat attığın gol sayısı ise,
İthalat yediğin gol sayısıdır.
Yediğin gol, attığından fazlaysa,
Cari açık verirsin, Maçı kaybedersin
İnşaatçılardan 'kredide 8 puanı devlet karşılasın' teklifi
https://www.haberturk.com/insaatcila...090689-ekonomi
1 e 5 kar ederken ses çıkmıyordu.
işler bozulunca devlet karşılasın
%8 i cebinize direkt eft yapsak
sizi üzmesek nasıl olur.....
Kendileri için birşey istememiş inşaatçılar
Vatandaşı düşünmüşler ;)
Kapasitenizi degerlendirecek kadar tanimiyorum sizi.
Bu ulkede yarginin tarafsiz olduguna inanan milyonlar var.
Kim ironi yapiyor kim gercekten gerizekali hemen anlasilmiyor.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu nurol muhabbeti kaynadı arada
20.75 bono oranı mı mevduat karşılığı oran mı ?
eğer bono oranı ise mevduat karşılığı 21.97'ye geliyor..
müthiş bi oran..
ytd.
syg,
https://www.bloomberg.com/amp/news/a...mpression=true
Bu filmin sonu çok korkunç bitecek..!!
Özel sektör tahvili alacakların öncelikle bilanço incelemesi yapması gerekiyor. Borçlu GYO'lar için 2019 zor bir yıl olacak gibi.
Mevduata oranla alınacak ilave 2-3 puanın karşılığında ne risk alındığından haberdar olunmalı. Bankalarda 100 bin TL'ye kadar sigorta, çoğu durumda da devletin devreye girmesi olanağı var. Özel şirketlerde tek muhatabınız şirketin malvarlığı, bunun ötesinde hiç bir güvenceniz yok.
Not: Sn. Pythagoras, Nurol'un yalnızca GYO'dan ibaret olmadığını belirtiyor. Bu durumda hatırlatmamın genel bir çerçevede dikkate alınması daha uygun olacak.
1.5 puan icin degmez devlet bankası bile 19.50 veririken cok riskli .
Bence bizimkiler çift taraflı oynuyor. Uygur kozu hem çin e benimle iyi geçin hem de abd ye ben senin çok işine yararım demek amaçlı kullanılmak isteniyor. Ben ülkenin eksenini kaydırmaktan ziyade kopartabildigi kadar iki taraftan da taviz kopartmaya çalışıp sonunda ortalarda bir yerlerde yer almaya çalışan bir dış siyaset guttugumuzu değerlendiriyorum. Atatürk dönemi dış politikada da bu şekilde davranılmış ve özellikle kurtuluş savaşında ruslardan, italyanlardan ve fransızlardan ciddi destek sağlanmıştı. Savaş sonrası ise dönemin süper gücü ingiltere ile gerginlik uzatılmamıştı, oldukça rasyonel ve gayet de oynak bir politika idi. Bu tarz dış politika izlemek çok zordur, inönü nün dediği gibi ayı ile yatağa girmeye benzer. Inönü mesela bizi savaşa sokmayarak büyük iş başardı ama suya sabuna pek dokunmamış bu açıdan diğer tüm devletler savaşırken kimi fırsatlar kaçırılmıştı. Atatürk gerçekten bir deha yaş kemale erdikçe insan daha iyi anlıyor.
Tabi istemek başka yapmak başka. Ne kadar başarılı olduğumuzu malesef tarih söyleyecek.
İzmirde en iyi aylık mevduat veren hangi banka 300k için
Dolara geçmeyip yüksek kar elde etme imkanı var iken mevduata inanıp büyük zarar yazanlardan biriyim .sadece Nisan ayından dolara geçseydim 1 m civarı artı param olacaktı .
Halada dolara geçmiş değilim .Tl mevduatda bekliyorum .
Burda benim durumumda olan çok kişi olduğunu farkettim .Bu durumda dolardan kaçan fırsatı elde etmenin tek yolu bir arkadaşın bahsettiği gibi Borsa gibi geliyor banada.Borsada çoğu kağıt dolar bazında çok düşük.Google da aratınca bunlar tek tek yazıyor.Uzun vadeli bir portföy oluşturmayı planlıyorum.Elimdeki sermayenin 4 de 1 ni temettü getirisi olan ve döviz açısından güçlü ihracat yapan firmalara yatırmayı planlıyorum.Borsanın daha aşağılara giderse yine aynı oranda eklemeyi yine düşerse son kez alım yapıp 2-3 yıl tutmayı düşünüyorum.
Ne dersiniz plan tutarmı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yoldaşlar dolar mevduatına geçip geçmeme konusunda çok kararsızım kendimce bir çalışma yaptım ve sonuçları aşağıda yorumlarınızı rica edebilir miyim?
100.000 TL 32 günlük brüt 19,50 oranla yılda 11,4 çevrim ile 1 yıl sonra yıllık bileşik faiz getirisi net 117.887 TL oluyor
USD/TL 5,0822 iken 100.000 TL karşılığı 19.676 USD 32 günlük brüt 4,90 oranla yılda 11,4 çevrim ile 1 yıl sonra yıllık bileşik faiz getirisi net 20.481 USD oluyor
1 yıl sonra (05.08.2018) tarihinde TL/USD mevduatı için başabaş noktası kuru 117.887/20.481 = 5,75
Buna göre 1 yıl sonra kur 5,75 aşağısında ise TL mevduat, kur 5,75 üstünde ise USD mevduat kazandırıyor.
Enflasyon canavarı yukarıya tırmanan ekonomide
Cari açık veren ekonomide
Bütçe açığı veren ekonomide
Tasarruf açığı olan ekonomide
Üretmeden tüketen ekonomide
Tulumbada su kalmayan ekonomide
Kralın çıplak olduğu ekonomide
TL den ve TL mevduattan cacık dahi olmaz.!!
CRASH ve Kaos tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!!
Son derece sağlıklı bir strateji olur. Hisse seçiminde borçluluğa dikkat etmeni öneririm. İlk etapta mümkünse borcu olmayan ya da finansmanı sorun olmayacak oranda borçlu firmalar seçmeğe gayret edin. İşler daha da kötüye giderse tek yapacağınız şey beklemek olur. Kademeli alım kararı da çok yerinde. İyi şanslar dilerim.
Bugünlerde genel olarak borsaya yatırım doğru bir karar olur çünkü kimse yeni yatırıma girmiyor dolayısıyla mevcut yatırımlar üretim ve satış ve dolayısıyla karlılık konusunda sorun yaşamayacaklardır.
YTD demeyeceğim. Çünkü millete geçen yıl 3.5 tl'den dolar sattıranlarla ilgili olarak SPK bir adım atmadı. :) Benim burada belli hedefler vermeden ortaya attığım önerilerden dolayı da SPK'nın bana bir şey söylemeye yüzü olmaz herhalde.
Gecen eylul basi 3.38 11ay da 5,09 %50 fakirlestik hamdolsun:...
Aynı hesabı şimdi bulamadım ama geçen sene Dolar kuru 3.50 lerde TL faizler %15 lerde iken yine birleri yapmış sizin hesap gibi başa baş noktasını 3.95 gibi bir şey bulmuştu. Aradan aşağı yukarı 1 sene belki 3-5 ay fazlası geçti gelinen durumda Dolar kuru 5.08 faiz de yok içinde. Siz birilerinden akıl istiyorsunuz daha doğrusu Dolar almaya niyetiniz yok o nedenle kararınızın doğruluğunun onaylanmasını bekliyorsunuz. Benim size tavsiyem, yapmak istemediğiniz bir yatırım için başkasından aklı vermesini beklemeyin yatırım kararınızı kendiniz verin karda zararda sizin tercihiniz sonucu olsun.
Sn. umutabi Ocak 2017 de 3.85'den 10 bin dolar almıştım istemeyerek ama sürekli artan kur karşısında. Ben aldıktan birkaç gün sonra merkez bankası faiz arttırımlarına başladı. 8 aya yakın dolar yatay gitti bende elimdeki dolarları satmadım 8 ay sonra kur tekrar yükselişe geçtiğinde 3.90 dan sattım. Sonradan sattığıma pişman oldum. En son 4.15 4.5 4.85 de vade dönüşlerim de dolara geçeyim dedim bir türlü karar veremedim. 4.85 olmuş mb artık faiz arttırıyor piyasayla dost olacağız vs mesajları sonra 24 temmuzda boom meğer her şey yalanmış. Sonra rahip Brunson davası 4.85 e gelmiş dolar ne olacak daha derken 5.1. Sizin dolar topigini de takip ediyorum sürekli ama yılların mevduatcı içgüdüsü sürekli fırsatları kaçırdım.