Gidin dolar alın diyo kısaca paranızı ezdirtmeyin manasında daha nasıl kıyak yapcak
Printable View
Eylül ve ekim enflasyonları yüksek çıkacak. bu nedenle faizlarde düşüş beklemek hata olur.
Vakıfbankla görüştüm oran için dün itibarıyla oranların düştüğünü söyledi.Forumda verilen bilgiler doğru oranlarda gevşeme var.
Arkadaşlar tamamen merakımdan soruyorum faizler düşme eğiliminde ise burgan gibi bankalar neden günlük faiz oranlarını diğer bankaların 32 günlük vadeli oranlarına yakın değerlere çektiler? bankanın nakit ihtiyacı bunda belirleyici olabilir mi?
Vadeyi aktifte 98 gunluk %33 den baglamistim keşke biraz daha uzatsaydim...bankalar faiz verirken kasikla indirirken kepceyle misali...bu hep boyle olmustur...
Zamanından beri bu durum böyle yine faizi belli seviyede tutmaları konusunda talimat gelmiştir kamu bankalarına. Şimdi rüzgar özel bankalara dönecektir. Böyle bir ortamda faizlerin geri çekilmesi sorunları daha da büyütecektir. Bir de olayın diğer tarafı bankaların kredi kullandırım oranları da ciddi seviyede düştü. Bu da bir miktar TL de gevşeme yaratabilir.
Likidite açığı dün akşam 168.6 milyar TL idi. Bu rakam neredeyse 1-2 aydır bu şekilde. Evet yeni banka kredileri düşüyor ama tahsil edilemeyen krediler örneğin Grup 2 ve Grup 3 te artıyor. Likidite açığının düşmemesinden bankaların TL'ye olan ihtiyacının azalmadığı hatta arttığını görebiliriz. Likidite açığı tarihi seviyelerde dolaşıyor.
dün tcmb kaçla fonladı acaba
syg,
Üstatlar boşuna çenenizi yormayın,gitsinler 1 yıl bağlasınlar.Mt dediğine göre daha stopaj indiriminin ilk haftasında 22-23 lerden 6 aylığı bırak 1 yıl bağlayanlar oldukça fazlaymış.Şimdi kafayı duvara vuruyorlardır...
Dustu dustu diyenlere soruyorum su tablonun gecen haftakinden fazlasi var eksigi yok. Dusen ne onu anlamadim. Tam teyit edemedim ama teb bugun artisa gitmis ON i 24.25 yapmis. Burgan gunlukte 26.5 a cikmis. Dusus nerde onu anlamiyorum. Biri bana dususu somut gosterebilirmi. Sube adiyla birlikte
Su an ne dusuk kaldi?
Ne gitmedi?
Ne geri kaldi?
Bi sorularla ugrasiyorum hep :)
Syg,
Geçen hafta 29.75 alan biliyorum nasıl Yok denizde bu oran
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Denizbank 500 k için az önce 25 verdi faizler düşüyor daha da düşecek dedi mt
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
500 k ;
Akbank 26.75
Teb 27
garanti 26
deniz 25
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burgan gulduren son duzlukte bir atakla gunlukte one gecti sayin seyirciler, 26,5... :)
https://mevduatlar.com/
ünlü menkul değelerden oran alan bi arkadaş vardı
ondan da ses bekliyoruz.
teşekkürler.
syg,
Alınan kararın ayrıca, Türkiye'nin kurumlarında devam eden zayıflamayı ve giderek artan şekilde öngörülemez hale gelen politika ortamını yansıttığını belirten Moody's, "Döviz cinsinden mevduatlar için notun devlet tahvili notunun iki kademe altına indirilmesi, ödemeler dengesi ve kendi borcu üzerinde baskının azaltılması halinde hükümetin döviz cinsinden mevduatlara erişimi engellemenin gerekli olduğu sonucuna varabileceği görüşümüzü yansıtıyor. Hükümetin, mevduat sahiplerinin kendi döviz mevduatlarına erişimlerini sınırlaması riski, hükümetin kendi borçları nedeniyle temerrüde düşmesi riskinden daha yüksek" değerlendirmesini yaptı.
https://www.aydinlik.com.tr/moody-s-...omi-eylul-2018
-----------------------
Bu paragrafın tam meali nedir???
Icbc oranlarda artış bu hafta olmadı dedim .
Evet çok geride kaldık ama hazine yükseltmedi maaalesef dedi .
26.75 temdit veriyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abi yanlış anlamada bu sorunun modası geçti..:)
Yada eşek piyasasında böyle sorular sorulamaz.. öyle diyim..
Bak dolar sabah 6.06 şu an 6.18
akşama 6.38 imkansız diyen var mı?
Mevduat faizlerine baskı var..
Borsada desen bi alem..
Çırpınıyorlar şu an..Kimin ne olacağı belirsiz..
faizlerde 2 gundur denildigi gibi dusus varsa bu fox un ve sozcunun yaptıgı haberlerin mutlak etkisi olmustur !! yoksa bu hafta bilanco kapama haftası dusmesi mumkun degil tabiatına ters ! ...gecmiste cok oy verdim bu muhalafete ama birdaha verirsem ! amacları neyse ! mb sına artırım izni verirse cumhur sana verecem soz ! :) heleki dolarcılar sayende kose oldular 5 yılda :) bizde az al sat yapmadık konusmalarını takip ederek :)
12.75 fonlama varken küçük bankaların oranları 14.50 14.75 civarında idi..
Fonlama 17.75 e çıktığında ise 20 21
24 fonlamada 27 oran burgan gibi bankalar için normal aslında..
29 30 lu oranlar zaten normal değildi..denk getiren bağlamıştır ..
24 fonlamada 26 28 bandı normaldir..