viop nema oranı güncel nedir bilen varmı?
internetten bunu günlük görebileceğimiz yer var mı?
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
viop nema oranı güncel nedir bilen varmı?
internetten bunu günlük görebileceğimiz yer var mı?
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tam olarak bilmiyorum ama TPP'deki oranlara paralel olabilir.
https://www.takasbank.com.tr/tr/ista...ate=2019-08-02
Bizim dolarlar doğru MB ZK olarak gitti ve rezerv oldu.peki MB satarsa ne olur.dolar düşer.bu garip degilmi sizce?
MB son aldığı kararla piyasadan 2.1 milyar dolar çekti...
nasıl bir algı yaratılıyor ki dolar yatırımcısına;
sanki fed biziz gibi ,doların sahibiyiz ,biz basıyoruz istediğimiz zaman basarız haaaa ...
o kadar rahatız ki bakın piyasa dan dolar çekiyoruz haaaa...
ama bu sefer bir şey gözardı ettiler.
cambaza bakın demeden yaptılar...
zk yı arttırdı
deponun faizini indirdi
piyasadan dolar çekti
dolar hala 5.55
ya biz bilmiyoruz, ya da değişen şeyler var.
ytd.
syg,
https://youtu.be/p3s0hl1D8xc
Yalnız şöyle biseyde olmasın[emoji39]
Benim düşüncem artık şöyle haber akışları tamamen önemsiz şimdi hükümet dese dolarlara el koydum bankadan satış yok bu kur yine 5.55 para kazanan balinalar düşürmek istiyorsa düşürüyor zk, mb bağımsızlığı, s400 hepsi tıraş yükseltmek isterlerse bizim mb fedle beraber dolar basıyoruz artık yarısı bizim dese kaz dağlarında milyar dolarlık petrol rezervi bulsak yine dolar yükselir, birileri yukarıya gitmesi için haber yok diyor ya aşağıya gitmemesi için gereken tüm haberler var ve gidiyor aşağı, kamu satıyor ya bilinmeyen bir döviz girişi var ama terse dönünce tüm iyi haberlere rağmen dolar 6 lirayı 7 lirayı yine geçecek herkes diyecek yine dış mihrak, ekonomistler diyecek tabi cari açık vermeye başladık yok mb hızlı faiz indirdi yok gelişen ülkeler şöyle böyle bunlar hikaye artık enflasyon dahil haber takip etmiyorum çünkü etkisi yok, 7.20 hareketinin de artık abd gerginliği olduğunu düşünmüyorum kimsenin kur oralara gitmez dediği için gittiğini düşünüyorum ne zaman herkes artık bu dolar adam olmaz gözü toprağa bakıyor satıp kaçayım derse yükselişe başlayacak. Sabırla bekliyorum yüzde 30 dolardayım hala düştükçe de küçük küçük biriktiriyorum enflasyon 16 bankaların verdiği net faiz de nerdeyse 16 daha da faiz inecek hem de beklenen o, dolar tutmamak için bir sebep göremiyorum.
Diğer dikkat çeken şey de dolar düştükçe borsa da düşüyor ben tesadüf olduğunu düşünmüyorum sanki bir bilek güreşi mevcut.
hadi haaa gayret beni de full dolara geçireceksiniz...
5.40-5.45 arası beklentim
hiç bir yatırım aracı sonsuza kadar çıkmayacağı gibi,
sonsuza kadar da düşmez...
Bir daha dolarizasyon kötüdür diyen ekonomistin ağzına kürekle vurmak lazım.dolarizasyon arttı ülke ferahlatıdı valla şöyle yüzde 60 lara gelirsek sanırım doları 3 lira yaparız.
ekonomimiz çok mu iyi de bu faizler düşüp duruyor arkadaş. müteahhitler evleri satabilsin diye böyle bir iş mi yapılır. o müteahhitler sen devlet olarak faizi indirince bu sefer de gayrimenkul fiyatlarını yükselttiler..
millet parasını faizden çeksin hatta doları sabit tutalım gerekirse düşürelim, herkes gitsin gayrimenkule yatırım yapsın, kimse bankada tl dolar hiçbir şey tutmasın, müteahhitler zenginliklerini arttırsın diye ekonomiyle böyle oynanılır mı..koskoca devletin uğraştığı işlere bak..
beton yüzünden ekonomi battı ama hala akıllanmadık..
geçen sene 6 liralardan dolar olanlar zararlarından kurtulmak için doların 10 lira olmasını istemek zorundalar. çünkü tl ile mevduat açsalar gelecek faizden de oldular..bundan sonra yabancı paralara güven duyulmaması taraftarıyım..çünkü müteahhitlerin zenginliklerini arttırmaya yönelik bir ekonomi politikamız var..
Gerçekten size Katılıyorum bu sizin söylediğinizin canlı şahidi ve yaşayanıyım 2001 krizinde borsa nisan ayında 38 sentte iken koç holding,sabancı holding ve iş bankası c aldım tam bir sene tuttum faizler çok yüksekti bana da buralar dan borsaya gir çok zengin olursun borsa uzun soluklu yatırımdır al sat yapma dediler ben %20 karla bir yıl sonra çıktım çünkü borcum var dı benden 25 gün sonra borsa uçuşa geçti yani bizim gibi adamlara para kazandırmıyorlar ancak uzun soluklu bekleyebiliyorsan ve sabrın varsa para kazanıyorsunuz. Benim tahminim 4 ekim den sonra herşey belli olacak faizler, enflasyon ve dövizin durumu saygılar.
Durumlar ciddi bu sefer galiba...ABD-Çin arasında...
Kaz Dağlarında da halk yeni bir destan başlatmış bugün...Ülkesini seven defansa gelsin durumu var orda da...
Sikinti yok..
En sonunda iskeleye yanasir diyorum ben...
Syg,
Aktif dolar gecelik repo faizini %3,5 dan 3'e düşürmüş bugün.
Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
​32-365 Gün için hala %4.25 gözüküyor. Belki site henüz güncellenmedi.
https://www.aktifbank.com.tr/tr/bire.../n-kolay-doviz
Burger kralda hamburger imizi yedik geldik.cok kalabalıktı.demekki ekonomi iyiye gidiyor.[emoji847]
Döviz karşılığı TL swap işlemlerinin, geleneksel ihale yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verildi. TCMB tarfaından yapılan açıklamada şöyle denildi: "31 Ağustos 2018 tarihli ve 2018-36 Sayılı Basın Duyurusu ile Merkez Bankası bünyesinde Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasının açılmasına karar verildiği, işlemlerin Döviz ve Efektif Piyasalarında işlem yapmaya yetkili bankalarla limitleri dahilinde kotasyon yöntemiyle gerçekleştirileceği kamuoyu ile paylaşılmıştı
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
05 Ağustos Pazartesi 17:25 DOLAR/YEN BUGÜN 2016'DAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ
05 Ağustos Pazartesi 17:23 ABD 10 YILLIK TAHVİL GETİRİLERİ 2016'DAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ
05 Ağustos Pazartesi 17:22 YUAN BUGÜN DOLAR KARŞISINDA 7.054 İLE 2008'DEN BU YANA EN ZAYIF SEVİYEYİ GÖRDÜ
05 Ağustos Pazartesi 17:22 S&P 500'DE DÜŞÜŞ %2'Yİ, NASDAQ'TA İSE %2,5'İ BULDU
05 Ağustos Pazartesi 17:21 ALTININ ONS FİYATI BUGÜN 1,466 DOLAR İLE NİSAN 2013'TEN BU YANA ZİRVEYİ GÖRDÜ
tarihi bir gün yani...
Dolar yuan 8 e gidecek yola cikti.trumb deliriyor.cin malları ucuzluyor.kaybet kaybet.cin abbd savaşı olabilir.
https://youtu.be/xUTLmCMQCQ4
komutan logar bir cisim yaklaşıyor.
artık yeter yesillerin sırası geldi :)
Doğada bulunan 4 element .ateş su toprak tahta getirin .kriz bitsin:)
Hangi Altın Ağaçtan Ormandan Doğadan daha değerlidir..
En büyük hazine Doğadır.
Yeşili çok seviyorlar ama yalnızca Dolar yeşilini.
Bence en kötü felsefeci sensin be fukara, bu konuda gerçekten fukarasın.
Napalim paramız hamburgira yetiyor Dudu gibi spontane yasamiyamiyoruz hayatı.kah burda kah datcada balıkçıda ahtopotu cigniyemiyoruz[emoji1787]
Dillendirilmeye başlanmış dışarda...S&P dillendirmiş...
https://www.birgun.net/haber/standar..._uLjLXvRRWlLzs
https://www.tripadvisor.com.tr/Resta...ean_Coast.html
Suraya gitmek lazim.. mmmmmmmmm
Syg,