TCD haftaya kötü başladı,
DURDO ve DARDL taban açılış yaptı,
inş. geçen hafta bu hisselerden kar realizasyonu ile çıkıp, TSPOR hissesine ağırlığı arttırarak girmişlerdir....:(
Printable View
TCD haftaya kötü başladı,
DURDO ve DARDL taban açılış yaptı,
inş. geçen hafta bu hisselerden kar realizasyonu ile çıkıp, TSPOR hissesine ağırlığı arttırarak girmişlerdir....:(
Böyle giderse TTE yi yüksekten alacağım.
Daha da değişken fon almam. Stopaj dezavantajına rağmen önceden tcd hisse yoğunlardan daha yüksek gelirdi. Borsanın yükseleceğini öngörüyorsam hisse yoğun fona girerim direkt. Borsa düşünce de aynı oranda düşüyorlar zaten.
Eib bugün güzel getirecek gibi blcyt %5 primli
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=yorgun nihilist;4147841]Eib bugün güzel getirecek gibi blcyt %5 primli
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE
Tahta yapıcısı kendileri olsa çok rahat yönlendirilebilecek bir kağıt. Tahta çok sığ !
Bu arada hisse an itibariyle %7 yukarıda !
Patron bakılan tarih aralığına göre değişiyor kar/zarar durumu, Ben yaklaşık 0,9% kardayım 15-20 günlük bantta
Ayrıca 240 gündür tuttuğum TCD payları da %97 artış yaptı....
Hisse bulunduran fonlara sabırla ve düşüşlerde girilerek veya pay arttırılarak yaklaşılmalı. Bu sene BIST hedef 140k lar ise bu seviyelere yaklaşınca vedalaşmasını bilmek lazım.
Tahvil faizleri düşüşte o nedenle ppf'leri Kısa Vadeli Borçlanma Araçlarına çevirdim. Bugün iyi gelmesi lazım.
endex artıda ama endex altı hisseler leş durumda hisse fonların çoğu eksi getirecek gibi görünüyor.
Son durum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d372153b11.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
faiz indirimi beklentilerin üzerinde olursa paranın yönü neresi olur.Tahvil faizleri düşüşü sonucu borçlanma araçlarına yansıması olsada büyük bir getiri sağlamayacaktır.Borsanın doların vereceği tepki önemli.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fonları da sessizlik almış. yazmaktan yasaklananlar mı oldu? yoksa fonların eskisi gibi cazibesi mi kalmadı?
Yöneticiler sürekli konu dışı konuşmayın dediği için milleti küstürdüler.sanki konuşsak da başka şey konuşuyoruz.yine aynı şekilde fonlardan bahsediyonuz.biraz da mizah oluyordu .şemde resmi trt kanalı gibi oldu.
Ne dersiniz tte için yolun sonuna geldik mi teknoloji ve bilişim endeksleri düştü bugün
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet hareketlilik azaldı, fon performanslarıyla paralel oluyor muhabbet iştahı galiba
Acc -0,11%
eıd 0,86%
fph 0,57%
gl1 0,15%
gmr 0,79%
mac 0,17%
mps 0,42%
tcd 0,13%
tkf 0,98%
tte -0,23%
ydı 0,04%
xu100 0,53%
Nedense bir gözüm hep GPG yi kontrol edip duruyor.
+ 0.12% yapmış bugün.
Çeşitlendirmeyi de arttırmış Eral hoca...piyasada iklimin değiştiğini görüp kazancı arttırmak için epeyce uğraşıyor.
EIB kuzumuz yine şahlanmış
Yeni fiyatımız: 0,062237
2020 sonunda 1 yıl için şahsi düşüncem
* GPG gibi muhafazakar mevduatın bir tık üstü fonlar için 1 yıllık getiri tahminim %15-20
* TCD , FID gibi hisse yoğun olan fonlar ise ikiye ayrışır;
a) 25-35%
b) 35-45%
* Serbest hisse fonları için tahminde bulunmuyorum, serbest bıraktım onları....şahsi düşüncem gereği o kadar risk alacağıma , direk hisse alıp satmaya devam edeceğim, bana daha mantıklı geliyor.
Zpc +0.03 getirmiş, bugünü kurtaran yine Eib oldu.
Suriye özelinde ayın sonunda bir düşüşü öngören piyasa tekrar 118k ya sarkabilir, 122k-123k bandında satıp, GPG ye geçip, öngörü gerçekleşince alttan alıp pay sayısı arttırma fırsatı olabilir mi? Ne dersiniz?
Gpg artık ppf' lerin bile altında getiriyor. Bundan sonrası için de bana hiç güven vermiyor.Ote yandan elindeki Gpg'yi yarın satayım desen para hesabına Perşembe öğleden sonra geçer, başka fon içib Cuma alım girsen Pazartesi ancak diğer fonları alabilirsin. Ppf ise özgürlüktür istediğin zaman fon alabilirsin.
Borçlanma araçları fonu hiç yükselmemiş neden acaba ziraatın 45 devlet tahvili var
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.